21/6/2012
www.musiccorner.gr

ΑΛΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ
(σε …meeting με τη Μαριάνα Πουτακίδου
)

Οι Άλικο Γράμμα μετράνε ήδη έξι χρόνια ζωής… Μέλη της μπάντας είναι η Εύα Νικολιάδη στη φωνή, ο Βασίλης Κουτσιαρής σε κιθάρα και φωνή, ο Γιώργος Σκαμάγκας στο μπάσο, ο Κώστας Φωτίου στην κιθάρα, ο Δημήτρης Καραντάνας στα πλήκτρα και ο Κώστας Αναγνώστου στα τύμπανα.

Έχουν συμμετάσχει σε μεγάλες μουσικές διοργανώσεις, ενώ από το 2011 κυκλοφορεί και η πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά υπό τη στέγη της FINAL TOUCH/UNIVERSAL. Μας λένε πως η μουσική είναι πνοή, είναι ταξίδι και μας παρακινούν να την ακολουθήσουμε. Αυτό κάνουμε λοιπόν στο meeting point αυτής της Πέμπτης!

MusicCorner: Πώς δημιουργήθηκαν οι Άλικο Γράμμα και γιατί δώσατε αυτό το όνομα στο συγκρότημα;
Άλικο Γράμμα (Βασίλης): Δημιούργησα αυτή τη μπάντα θέλοντας να κάνω κάτι δημιουργικά δικό μου, βρίσκοντας βέβαια και τα κατάλληλα άτομα, αφού χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να έχω το ίδιο αποτέλεσμα… Μια παρέα φίλων είμαστε πρώτα απ’ όλα και έχουμε όρεξη για κάτι δικό μας.
MusicCorner: Ποιο είναι το ύφος της μπάντας και τι μουσικές επιρροές έχετε ως μονάδες;
Άλικο Γράμμα (Εύα):
Τα τραγούδια μας είναι εμπλουτισμένα με πολλά ιδιαίτερα και ξεχωριστά στοιχεία. Το ύφος τους θα λέγαμε πως είναι ποπ-ροκ. Αυτή η μπάντα έχει 
γενικά κάτι το ιδιαίτερο. Αν και όλα τα μέλη του group έχουν εντελώς διαφορετικές επιρροές μεταξύ τους, έχουν ωστόσο κοινή αγάπη και «τρέλα» για τη μουσική.
MusicCorner: Το 2011 κυκλοφορήσατε το πρώτο σας album με τίτλο “ΑΛΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ Ι”. Τι γεύση σας άφησε η πρώτη επαφή σας με την δισκογραφία;
Άλικο Γράμμα (Γιώργος):
Η γεύση είναι … «γλυκόξινη» γιατί δεν μπορούμε να ζούμε εκτός πραγματικότητας, η δισκογραφία περνάει μια τεράστια κρίση όπως και η χώρα. Ωστόσο είμαστε ευχαριστημένοι που φτάσαμε σε έναν στόχο μας και που είδαμε το album μας να καταφέρνει κάποιες εβδομάδες να είναι ένα από αυτά που αποτελούν την top λίστα πωλήσεων της IFPI.

MusicCorner: Πόσο εύκολα ακούγεται σήμερα η μουσική πρόταση ενός νέου συγκροτήματος;
Άλικο Γράμμα (Βασίλης):
Αν γυρνούσαμε το χρόνο πίσω θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Σήμερα είναι πολύ πιο δύσκολο, όμως και στην εποχή που ζούμε κάθε νέα πρόταση έχει το χώρο της και αξίζει να διεκδικήσει την τύχη της.
MusicCorner: Ποιο κομμάτι σας θεωρείτε το πιο αντιπροσωπευτικό της δουλειάς σας και θα προτείνατε στον κόσμο να ακούσει για να σας γνωρίσει;
Άλικο Γράμμα (Εύα):
Το  «ουρανέ μου» … που βγήκε σε μια ιδιαίτερη στιγμή για την μπάντα.
MusicCorner: Με ποια ονόματα της ελληνικής μουσική σκηνής θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Άλικο Γράμμα (Κώστας):
Υπάρχει σεβασμός για όλους τους καλλιτέχνες από μέρους μας και εκτίμηση, δεν θα σου πω κάποιον συγκεκριμένο. Θα θέλαμε να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, καθώς κάθε συνεργασία πιστεύω ότι βγάζει κι ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

MusicCorner: Με ποιο τρόπο θέλετε να λειτουργήσει η μουσική σας, κυρίως σε μια δύσκολη εποχή όπως είναι αυτή που διανύουμε;
Άλικο Γράμμα (Βασίλης):
Η μουσική για μας  είναι εκτόνωση και σκοπός είναι να δημιουργήσει συναισθήματα και μικρά ταξίδια, με το νου και την φαντασία, μέσα από τις εικόνες και τις σκέψεις που μπορεί να σου χαρίσει ένα τραγούδι.

MusicCorner: Ως ακροατές, ποιο είναι το νέο εκείνο στοιχείο που θα σας έκανε να ξεχωρίσετε τους Άλικο Γράμμα;
Άλικο Γράμμα (Δημήτρης): Το ξεχωριστό σε μας είναι πιστεύω το συχνό πάντρεμα της ποπ-ροκ μουσικής μας, με έντεχνες μελωδίες, και όπλο μας για κάτι τέτοιο είναι η φωνή της Εύας!

MusicCorner: Ο κόσμος που θα έρθει στα live σας, τι θα παρακολουθήσει;
Άλικο Γράμμα (Κώστας Α.):
Σε μια εμφάνιση μας εκτός των δικών μας κομματιών, παρουσιάζουμε και  πολλά τραγούδια άλλων καταξιωμένων καλλιτεχνών. Ένα  live πρόγραμμά μας, περιέχει ποπ, έντεχνα, ροκ, ξένα και ελληνικά, μοντέρνα και διαχρονικά κομμάτια, υπάρχει δηλαδή μια ποικιλία ακουσμάτων με το δικό μας τρόπο βέβαια, έτσι ώστε να καταφέρουμε να αγγίξουμε κάθε ακροατή.
MusicCorner: Ποια είναι τα καλοκαιρινά σας σχέδια;
Άλικο Γράμμα (Εύα):
Live εμφανίσεις σε διάφορα μέρη τις Ελλάδας! Τι άλλο;;;

———————–

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here