Πέμπτη 3/5/2012
www.musiccorner.gr

ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ
(σε …meeting με την Αργυρώ Γιακούμα
)

Η Ζαχαρούλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Η καλλιτεχνική της φλέβα δεν άργησε να λάμψει. Με σπουδές στην υποκριτική (απόφοιτος της Ιδιωτικής Δραματικής Σχολής Βεάκη) και στη μουσική με καθηγήτριες τις, Julie Massino και Έλλη Πασπαλά, σήμερα έρχεται για να μας παρουσιάσει τη «ζαχαρένια» φωνή της μέσα από τα καινούργια της κομμάτια, τα οποία πιστέψτε με, θα τα τραγουδάμε για πολύ καιρό! Απολαύστε λοιπόν την Ζαχαρούλα σε ένα “meeting” εφ’όλης της ύλης…!

MusicCorner: Ζαχαρούλα πες μας λίγα λόγια για σένα…
Ζαχαρούλα:
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Χανιά της Κρήτης και νιώθω τρομερά τυχερή γι’ αυτό! Ήρθα στην Αθήνα μετά το λύκειο και πολύ πρόσφατα μετακόμισα στα Εξάρχεια. Εδώ και 4 χρόνια συγκατοικώ με τον πιο όμορφο και στρουμπουλό γάτο που έχω δει ποτέ και έχει το όνομα Έλβις! Μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής πιστεύω ότι είναι το φαγητό. Μου αρέσει ο χειμώνας και θα ήθελα να ζω σε ένα σκοτεινό πύργο με πολλά δωμάτια και τεράστιες  βιβλιοθήκες με μυστικά περάσματα!

MusicCorner: Πότε ακριβώς και πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι;
Ζαχαρούλα:
Είμαι κι εγώ ένα από εκείνα τα κοριτσάκια που ξημερωβραδιάζονταν μπροστά στον καθρέφτη  με τη βούρτσα στο χέρι βλέποντας με τη φαντασία τους τον κόσμο να χορεύει και να τραγουδάει μαζί τους. Δεν έχω καμία μνήμη από τον εαυτό μου που να μην ονειρεύεται αυτή την εξέλιξη στην πορεία της ζωής του.

MusicCorner: Παράλληλα έχεις σπουδάσει και υποκριτική. Θέατρο, τραγούδι ή και τα δύο;
Ζαχαρούλα:
Έχω  σπουδάσει θέατρο και ασχολούμαι με αυτό επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια. Δεν έχω σκεφτεί ούτε στιγμή να το εγκαταλείψω. Θεωρώ ότι το κάθε τραγούδι είναι από μόνο του ένα πολύ μικρό θεατρικό έργο και το αντιμετωπίζω με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Μία παράσταση στο θέατρο μπορεί να έχει μουσική και ένα live σε κάποιο μαγαζί μπορεί να έχει στοιχεία υποκριτικής. Είναι όμορφο να συνδυάζονται οι τέχνες!

MusicCorner: Τα νέα σου τραγούδια διακρίνονται από μια γλυκιά νοσταλγία και έχουν μια προσωπική ιστορία να αφηγηθούν. Θα ήθελες να μας παρουσιάσεις τους συντελεστές αυτών και να μας αποκαλύψεις από ένα μυστικό για το καθένα;
Ζαχαρούλα:
Τη μουσική την έχει γράψει ο Σπύρος Πρατίλας, τους στίχους ο Νικόλας Φραγκιουδάκης και την ενορχήστρωση την έχει κάνει ο Πάρις Περυσινάκης. Μπορώ ενδεικτικά να σας πω ότι το «Σχεδόν δεκαετία» είναι εμπνευσμένο από μια πραγματική  ιστορία και το «Αμελί» γράφτηκε με αφορμή την αγαπημένη μου κινηματογραφική ταινία.

MusicCorner: Υπάρχει κάποιο που «ξεχωρίζεις» περισσότερο; Ποιο από όλα να το αναμένουμε και οπτικοποιημένο;
Ζαχαρούλα:
Όλα τα τραγούδια είναι μοναδικά, ξεχωριστά και πολύ αγαπημένα. Επειδή έπρεπε να επιλέξω ένα για να γίνει video clip εμπιστεύτηκα το ένστικτο φίλων και αγαπημένων προσώπων κι έτσι κατέληξα στο «Σχεδόν Δεκαετία». Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες μέρες και πολύ σύντομα θα είναι και έτοιμο για να το δείτε.

MusicCorner: Το ενδεχόμενο αυτά τα τραγούδια να ενταχθούν σε έναν ολοκληρωμένο δίσκο, πώς φαντάζει στο μυαλό σου δεδομένου ότι δυστυχώς και τα πράγματα στην ελληνική δισκογραφία (είτε λόγω του διαδικτύου, είτε λόγω της παρούσας κατάστασης στη χώρα μας) δεν είναι και τόσο ρόδινα;
Ζαχαρούλα:
Υπάρχει η σκέψη τα τέσσερα τραγούδια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο youtube, μαζί με ακόμη άλλο ένα, να μπουν σε ένα site στο διαδίκτυο από το οποίο ο κόσμος να μπορεί να τα κατεβάσει είτε δωρεάν είτε βάζοντας ένα συμβολικό ποσό. Στην παρούσα φάση το να τυπωθεί cd είναι κάτι που δεν έχω στο μυαλό μου.

MusicCorner: Μουσικά και γιατί όχι και φωνητικά, από πού θα έλεγες ότι έχεις επηρεαστεί;
Ζαχαρούλα:
Μεγάλωσα ακούγοντας ελληνικά τραγούδια. Οι δίσκοι που υπήρχαν στο σπίτι ήταν του Διονυσίου, της Μοσχολιού, του Ξυλούρη. Οπότε θεωρώ ότι  έχω επηρεαστεί από αυτού του είδους τη μουσική. Τα τελευταία χρόνια πολύ συνειδητά ασχολούμαι και μελετώ τις τεχνικές της μοντέρνας μουσικής και της jazz που πιστεύω ότι θα με εξελίξουν στον χώρο του έντεχνου τραγουδιού με το οποίο θέλω να ασχοληθώ.

MusicCorner: Με ποιους καλλιτέχνες (είτε έλληνες είτε ξένους) θα ήθελες να συνεργαστείς;
Ζαχαρούλα:
Ο αγαπημένος μου έλληνας τραγουδοποιός είναι ο Φοίβος Δεληβοριάς, ενώ θαυμάζω απεριόριστα τους Tom Waits και Leonard Cohen. Αν μπορούσα λοιπόν να επιλέξω τους συνεργάτες μου σίγουρα αυτοί θα ήταν πρώτοι στη λίστα μου!

MusicCorner: Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον; Φέτος το καλοκαίρι έχεις προγραμματίσει κάποιες εμφανίσεις, αν ναι πού θα μπορούσαμε να σε απολαύσουμε;
Ζαχαρούλα:
Αυτό τον καιρό οργανώνω το επόμενο live μου και κάνω πρόβες για μια θεατρική παράσταση για το καλοκαίρι. Πολύ σύντομα θα γνωρίζω τις ημερομηνίες και θα είναι χαρά μου να τις μοιραστώ μαζί σας μέσω του MusicCorner.

MusicCorner: Μια ευχή που θα έκανες για το μέλλον;
Ζαχαρούλα:
Να μπορούμε όλοι να βρίσκουμε το κουράγιο και τον τρόπο μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε να μη χάνουμε το στόχο μας και την όρεξη για δημιουργία. Να λειτουργούμε ομαδικά, να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και να έχουμε πίστη σε ότι κάνουμε. Είμαστε η κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε οπότε για να προχωρήσει κάτι χρειάζεται τη συμμετοχή όλων…

———————–

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here