ΤΖΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
(σε …meeting με την Ειρήνη Ζαβιτσάνου)

Η Τζένη Γεωργιάδη είναι μια νέα, ταλαντούχα ερμηνεύτρια, που αγαπά πολύ το επάγγελμά της και νιώθει να παίρνει δύναμη και να ζει μέσα από τις νότες των τραγουδιών της. Είναι από τις περιπτώσεις των παιδιών που λένε «θα κυνηγήσω το όνειρό μου κι ότι βγει». Με πηγαίο χαμόγελο και διάχυτη αισιοδοξία, ατενίζει το μουσικό της μέλλον και ευελπιστεί μόνο για τα καλύτερα.

Τραγούδια που την έκαναν να ξεχωρίσει είναι μεταξύ άλλων τα: «Μην κλαις», «Έλα κοντά μου», «Η απορία μου» αλλά και η εξαιρετική διασκευή του «Tu Es Foutu».

Για δύο Κυριακές και συγκεκριμένα στις 17 Απριλίου και στις 8 Μαΐου, η Τζένη θα κάνει το ντεμπούτο της στα live, παρουσιάζοντας μας τόσο την δισκογραφική της πορεία, όσο και τραγούδια άλλων καλλιτεχνών. Μαζί της επί σκηνής, θα βρεθεί και η μπάντα που απαρτίζεται από τον Πάνο Κολοβό, τον Κώστα Αρσένη και τον Θάνο Καλοδούκα. Το βάπτισμα του πυρός για τη νεαρή τραγουδίστρια, θα λάβει μέρος στην μουσική σκηνή «Σφίγγα», όπου θα συστηθεί από κοντά στο κοινό της και θα απολαύσουμε τις ερμηνείες της.

Τζένη πότε και πώς ξεκίνησε το δικό σου μουσικό ταξίδι; Πώς επέλεξες να ασχοληθείς επαγγελματικά με το τραγούδι;
Πάντα λάτρευα τη μουσική! Έκανα μαθήματα πιάνου από μικρή και αργότερα έμαθα μόνη μου κιθάρα και τραγουδούσα. Με τον καιρό μου άρεσε όλο και περισσότερο αυτό και έτσι πήγα σε ωδείο, πήρα το πτυχίο μου και μετά αποφάσισα ότι ήταν αυτό με το οποίο ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά!

Δύσκολο επάγγελμα όμως…
Είναι πράγματι ένα δύσκολο επάγγελμα αλλά μου αρέσει να κυνηγάω τα όνειρά μου και να κάνω αυτό που με κάνει ευτυχισμένη!

Οι επιρροές που είχες; Υπήρχαν ή υπάρχουν άτομα που παίζουν το ρόλο του μέντορα για εσένα;
Οι επιρροές για εμένα ήταν τραγουδιστές που έγραφαν οι ίδιοι τα τραγούδια τους, τους στίχους και τη μουσική, όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Θεωρώ σπουδαίο ταλέντο το να συνθέτεις και να τραγουδάς τους στίχους που ο ίδιος γράφεις και θέλω κάποια στιγμή να γράφω και εγώ τα δικά μου τραγούδια! Επίσης μέντορας για εμένα είναι ο δάσκαλος της φωνητικής μου, ο κύριος Χρήστος Λυριτζής που με έκανε να πιστέψω στον εαυτό μου και με κάνει κάθε μέρα καλύτερη!

Λες ότι θα ‘θελες να γράψεις στίχους ή μουσική. Έχεις επιχειρήσει ποτέ να το κάνεις; Πώς σου φαίνεται αυτή η διαδικασία; Και πόσο διαφορετικό είναι για κάποιον καλλιτέχνη το να ερμηνεύει μόνο από το να μπαίνει στο κομμάτι της δημιουργίας;
Γράφω αρκετά τραγούδια μόνη μου γιατί είναι το επόμενο βήμα που θέλω να κάνω κάποια στιγμή! Είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο από το να ερμηνεύεις μόνο και με ικανοποιεί απόλυτα να ασχολούμαι με σύνθεση, στιχουργία κι ερμηνεία.

«Μην κλαις» το πρώτο σου τραγούδι. Είναι προσταγή ευχή ή παρότρυνση;
Η αλήθεια είναι ότι είμαι θετικός άνθρωπος και δεν μου αρέσει να κλαίω γενικά άρα θα έλεγα ότι είναι παρότρυνση!

Πόσο εύκολο είναι να μην κλαίμε με όλα τα δεινά που συμβαίνουν γύρω μας και πολλές φορές και μέσα μας;
Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή δυστυχώς και είναι πολύ δύσκολο αλλά εγώ προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά πάντα και ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες κάποια στιγμή! Καλό είναι να χαιρόμαστε με μικρά πράγματα που έχουμε δεδομένα ενώ δεν είναι!

Το κλάμα και ο πόνος κάνουν πάντα θόρυβο ή είναι και σιωπηλά;
Φυσικά είναι και σιωπηλά! Άνθρωποι που γελάνε μπορεί να κρύβουν πολύ πόνο μέσα τους που κανείς δεν το ξέρει…

Ακούγοντας τα τραγούδια σου, συμπεραίνει κανείς ότι πολλά από αυτά είναι μια ωδή στον έρωτα. Τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή σου και στις δημιουργίες σου;
Τα περισσότερα ελληνικά τραγούδια αναφέρονται στον έρωτα, μια από τις βασικότερες επιθυμίες όλου του κόσμου, οπότε ταυτίζομαι συχνά κι εγώ.

Τι περιλαμβάνει για εσένα ο όρος έντεχνο τραγούδι και τι ορίζεις ως προς αυτόν;
Η αλήθεια είναι ότι δεν ορίζω κάτι συγκεκριμένο, μου αρέσει να ακούω και να ερμηνεύω διάφορα είδη μουσικής. Αγαπώ το έντεχνο τραγούδι αλλά και πολλά άλλα είδη τραγουδιού.

Κώστας Μηλιωτάκης, Ρεβέκκα Ρούσση, Στέφανος Κορκολής, Βασίλης Δήμας, είναι άνθρωποι που σε εμπιστευτήκαν στα πρώτα σου βήματα και κάνατε όμορφες συνεργασίες. Τι έχεις κρατήσει από την κάθε συνεργασία σου μαζί τους;
Όλοι είναι άνθρωποι με πολύ μεγάλο ταλέντο και σπουδαίοι καλλιτέχνες. Τους ευχαριστώ πολύ που με εμπιστεύτηκαν στα πρώτα μου βήματα, νιώθω πολύ τυχερή για αυτό! Έχω πάρει από τον καθένα διαφορετική γνώση και ωραίες αναμνήσεις!

Ποια συνεργασία ονειρεύεσαι πολύ; Είτε δισκογραφικά, είτε επί σκηνής;
Έχω πολλούς αγαπημένους καλλιτέχνες με τους οποίους ονειρεύομαι κάποια στιγμή μια συνεργασία αλλά θα πω τους δυο αγαπημένους μου καλλιτέχνες που ακούω από μικρή και είναι ο Χατζηγιάννης και οι Οnirama.

Να υποθέσω έχεις κάποια πρότυπα. Ποια είναι αυτά;
Δεν θα αναφέρω κάποιον τραγουδιστή, για εμένα πρότυπο ήταν και είναι ο παππούς μου. Και αυτό γιατί πιστεύω ότι είναι ένας υπέροχος και ικανότατος άνθρωπος κι έχω πάρει πολλά στοιχεία από αυτόν.

Μιας και μιλάς για στοιχεία και χαρακτήρα, ποια χαρακτηριστικά θεωρείς ότι πρέπει να διέπουν έναν καλλιτέχνη ώστε να καταφέρει να ξεχωρίσει στον χώρο;
Να είναι διαφορετικός, να μην αντιγράφει άλλους καλλιτέχνες, να έχει ηθική και σεβασμό ως προς το κοινό του, να έχει ταλέντο και να το εξελίσσει σκληρά εργαζόμενος και το βασικότερο από όλα να είναι αληθινός!

Η Τζένη Γεωργιάδη πώς είναι σαν άνθρωπος;
Είμαι άνθρωπος ήπιων τόνων με πολλά όνειρα και αρκετά ευαίσθητη.

Είσαι αισιόδοξη για το μέλλον στο μουσικό γίγνεσθαι της χώρας μας; Υπάρχουν πράγματα που σε στεναχωρούν ή σε ξενερώνουν στον χώρο; Ποια θεωρείς ότι είναι η μεγαλύτερη δυσκολία με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι νέοι καλλιτέχνες;
Πάντα είμαι αισιόδοξη για όλα τα πράγματα! Αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι είναι ένας πολύ δύσκολος χώρος για κάποιον νέο καλλιτέχνη που θέλει να κάνει το ντεμπούτο του. Πρέπει να έχει υπομονή και πείσμα για να καταφέρει να κάνει γνωστή τη δουλειά του και την παρουσία του στο ευρύ κοινό.

Θα άφηνες την Ελλάδα να φύγεις στο εξωτερικό και να δοκιμάσεις εκεί την μουσική σου τύχη;
Όχι επειδή δεν ερμηνεύω ξένο ρεπερτόριο και επειδή μου αρέσει η Ελλάδα! Δεν θα μπορούσα να ζήσω εύκολα σε άλλη χώρα!

Μίλησέ μας για τις επερχόμενες εμφανίσεις σου και δη στη μουσική σκηνή «Σφίγγα». Είναι τα πρώτα σου Live. Πώς σε κάνει να νιώθεις αυτό;
Είμαι πολύ χαρούμενη που επιτέλους ξεκινάω τις live εμφανίσεις μου! Το περίμενα πολύ καιρό αυτό! Μου αρέσει πολύ η επικοινωνία με τον κόσμο και επιτέλους ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω τα τραγούδια μου ζωντανά, οπότε θα χαιρόμουν πολύ να σας δω εκεί και να τραγουδήσουμε παρέα! Στο μέλλον σίγουρα θα έρθουν από εδώ και στο εξής και άλλες live εμφανίσεις και καινούργια τραγούδια!

———————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του MusicCorner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here