21/9/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Μια μεγάλη συμφωνία με πολλές ευκαιρίες για τους φίλους της μουσικής υπεγράφη αυτές τις μέρες, καθώς η μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία με τη μεγαλύτερη εταιρεία management και διοργάνωσης συναυλιών συμφώνησαν να συνεργαστούν! Ο λόγος για την Universal Music και την Live Nation, που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν στο κοινό ακόμα καλύτερες υπηρεσίες με σύνθετα «προνόμια» και extra προσφορές, ταυτόχρονα με την καλύτερη προώθηση των καλλιτεχνών.

Σύμφωνα με μία παράμετρο της συνεργασίας, ο μέσος πολίτης που θέλει να παρακολουθήσει μια συναυλία, θα μπορεί να αγοράσει και μουσική ή εμπορεύματα σε ένα «πακέτο» με προνομιακή τιμή, κάνοντας πιο εύκολη την «απόφαση» για την αγορά ενός εισιτηρίου συναυλίας. Με τον τρόπο αυτό, αφενός ο απλός πολίτης θα έχει την ευκαιρία να «κερδίσει» περισσότερη μουσική, αφετέρου όλο το κύκλωμα της showbiz θα βγει ωφελημένο. Καλλιτέχνες, εταιρείες, διοργανωτές…

Επιπλέον «κέρδος» θα έχουν και παλαιότεροι καλλιτέχνες που δεν βρίσκονται πλέον στην πρώτη γραμμή της δισκογραφίας, καθώς θα μπορούν να απευθύνονται στο κοινό κυκλοφορώντας, για παράδειγμα, ένα νέο single που θα διανέμεται δωρεάν σε χιλιάδες ανθρώπους που δεν θα είναι απαραίτητα ακροατές τους. Πρόκειται για έναν πρωτοφανή συνεταιρισμό που ενώνει τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του κόσμου με τη μεγαλύτερη εταιρεία management, διοργάνωσης events, πώλησης εισιτηρίων και χορηγιών, που αποτελεί καινοτομία στη μουσική βιομηχανία”, είπε ο μεγαλοστέλεχος της Live Nation και πρόεδρος της Ticketmaster.

Υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για συνεργασίες για να δημιουργήσουμε μία μεγάλη γκάμα «προϊόντων» που βασίζονται στη δύναμη της μουσικής και την απευθείας σύνδεση των καλλιτεχνών με τους θαυμαστές τους. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με τον Lucian Grainge και τους ταλαντούχους ανθρώπους της Universal  σ’ αυτό το νέο και πολύ ενδιαφέρον «κεφάλαιο» της μουσικής βιομηχανίας”, ολοκλήρωσε ο Azoff.

Μαζί με τον Irving και τον Michael δημιουργούμε μια νέα σειρά «προϊόντων» που θα επεκτείνει περισσότερο την παρουσία των καλλιτεχνών μας στην αγορά, ενώ ταυτόχρονα θα δώσει ευκαιρίες στο κοινό να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευελιξία στην «κατανάλωση» μουσικής”, δήλωσε από την πλευρά του ο Grainge, πρόεδρος της Universal Media. Οι καλλιτέχνες μας και η μουσική τους είναι η «καρδιά» όλης της δουλειάς μας και συνδυάζοντας τις δικές μας δυνατότητες και τη δική μας δύναμη μ’ αυτές της Live Nation τόσο οι καλλιτέχνες όσο κι οι θαυμαστές τους θα βγουν πολλαπλά κερδισμένοι”, ολοκλήρωσε ο Grainge.

Τα σύνθετα μουσικά «προϊόντα» θα πωλούνται online μέσω της Ticketmaster, η οποία ανήκει στη Live Nation, και βρίσκεται μέσα στις πρώτες 5 εταιρείες δικτυακών πωλήσεων παγκοσμίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here