Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Ένα νεαρό ζευγάρι, η Tami Oldham (Shailene Woodley) και ο Richard Sharp (Sam Claflin), αμφότεροι λάτρεις της ιστιοπλοΐας, αναλαμβάνουν να κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι, προκειμένου να μεταφέρουν ένα σκάφος από την Ταϊτή στην Καλιφόρνια. Κάπου στον Ειρηνικό, έρχονται αντιμέτωποι με έναν ισχυρό τυφώνα, ο οποίος σχεδόν αχρηστεύει το σκάφος και αφήνει την Tami ουσιαστικά μόνη καταμεσής του ωκεανού, καθώς ο Richard έχει τραυματιστεί βαριά…

adrift_afisa_2018_05

Ο Baltasar Kormákur σκηνοθετεί το «Μετά την Καταιγίδα» (“Adrift”), μια ταινία βασισμένη στην αληθινή περιπέτεια που βίωσε επί 41 ολόκληρες ημέρες, χαμένη στη θάλασσα, η νεαρή ιστιοπλόος. Με ατού του τη φρεσκάδα των δύο πρωταγωνιστών, τη ρεαλιστική αναπαράσταση των γεγονότων και τα πανέμορφα τοπία των γυρισμάτων, ο σκηνοθέτης αφηγείται μια ιστορία που υμνεί την ανθρώπινη θέληση, το ένστικτο της επιβίωσης, τη δύναμη της ζωής και της αγάπης.

adrift_2018_05

Η κινηματογραφική απόδοση αυτής της απίστευτης ιστορίας, ωστόσο, δεν νομίζω ότι καταφέρνει να παρασύρει πραγματικά τον θεατή και να δημιουργήσει συναισθηματική ένταση και συγκίνηση. Ναι μεν το έργο παρακολουθείται με ενδιαφέρον για όσο διαρκεί, όμως λείπει η αγωνία για τη μοίρα των κεντρικών χαρακτήρων. Και στο τέλος η ταινία σου αφήνει μια αίσθηση ανικανοποίητου, κάπως σαν να παραδέρνει ακόμη ανήμπορη μπροστά στην ακατάβλητη δύναμη της φύσης. Και είναι κρίμα, διότι η θέληση του ανθρώπου να επιβιώσει, μπορεί να αποδειχθεί εξίσου φοβερή και μεγαλειώδης με τα πελώρια κύματα που τον απειλούν, όπως επιβεβαιώνει μέχρι και σήμερα η πορεία της ζωής της Oldham.

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από την Odeon, από την Πέμπτη, 31 Μαΐου.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here