Το Φλαμένκο άρχισε να παρουσιάζεται σε Ισπανικές παραδοσιακές ταβέρνες με συνοδεία κιθάρας, στα τέλη του 18ου αιώνα, ενώ προστέθηκε αργότερα ο χορευτής η χορεύτρια. Ξεκίνησε δηλαδή ως μουσικό είδος και εξελίχθηκε σε χορό.

Χαρακτηριστικό μουσικό όργανο που συνοδεύει το χορό είναι η κιθάρα Φλαμένκο. Ο χορός φλαμένκο είναι ιδιαίτερα εκφραστικός και χαρακτηρίζεται κυρίως από τις κινήσεις των χεριών και το ρυθμικό χτύπο των ποδιών.

Το flamenco είναι ο χορός που εκτός από ύμνος στο πάθος, αποτελεί μια εξαιρετική άσκηση για το σώμα και την υγεία.

flamenco_2018_11_001

Με τα χτυπήματα των ποδιών και την ταυτόχρονη κίνηση των χεριών, το σώμα αποσυντονίζεται. Η ταχύτητα και η αντοχή αυξάνουν την ευελιξία του, και την ικανότητα των πνευμόνων, αλλά και την μυϊκή δύναμη. Είναι δυνατό να κάψεις 300-400 kcal μέσα σε μισή ώρα, απολαμβάνοντας συγχρόνως το χορό και γυμνάζοντας όλο σου το σώμα. Η τέλεια καρδιαγγειακή άσκηση.

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου, βρέθηκε ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσουν αυτή τη μέρα. Χορεύτριες της Flamenco Contra Tiempo και η Δήμητρα Κασκάνη, σας προσκαλούν σε μία βραδιά γεμάτη μελωδίες, χρώματα, συναισθήματα, πάθος και ένταση!

flamenco_2018_11_002

Χορός-Χορογραφίες: Δήμητρα Κασκάνη
Κιθάρα-Τραγούδι: Alejandro Chacón

Χορεύουν: Κυριακή Βαγενά, Σταυρούλα Καραμπούλα, Χαρούλα Καρούσου, Βιβή Λελούδα, Πένυ Μουμουτζή, Γεωργία Μπούνταλη, Κατερίνα Μπούνταλη και Άντζελα Παπαδοπούλου.

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου ώρα 20.00μ.μ.

Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς
Βασιλικών 6 – Κηπούπολη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here