Μπαμπά χορεύεις; Ο Ακύλλας Καραζήσης, η Μάρθα Φριντζήλα, ο Θάνος Τοκάκης, ο Θανάσης Zερίτης και Kωνσταντίνος Πλεμμένος, συναντιούνται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και από την Κυριακή 12 Μαρτίου, στο μεγάλο Φουαγιέ του πρώτου ορόφου επιχειρούν να δώσουν τη δική τους εκδοχή για το τι σημαίνει ΠΑΤΕΡΑΣ.

Μπαμπά χορεύεις; Είναι ο τίτλος της παράστασης η οποία θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση και δραματουργική επιμέλεια Ακύλλα Καραζήση, Μάρθας Φριντζήλα και των συνεργατών τους.
Τους ρόλους της παράστασης ερμηνεύουν οι Μάρθα Φριντζήλα, Θάνος Τοκάκης, Θανάσης Zερίτης και Kωνσταντίνος Πλεμμένος.

mpampa_xoreueis_2017_03_001

Τι είναι εντέλει η παράσταση Μπαμπά χορεύεις; «Μια περιπέτεια για τέσσερεις ηθοποιούς και το κοινό μέσα σε μια θάλασσα μουσικών , κειμένων, εικόνων. Μια παράσταση για γέλια και για κλάματα. Κι όπως πάντα, κάθε ομοιότητα με την πραγματικότητα είναι καθαρά συμπτωματική» λέει ο Ακύλλας Καραζήσης.

Ποια είναι τα υλικά με τα οποία φτιάχτηκε; Αποσπάσματα από σενάρια ταινιών με τον Τζέημς Ντήν όπως το “Επαναστάτης χωρίς αιτία” και το “Ανατολικά της Εδέμ” αλλά και τον “Οιδίποδα Τύραννο” του Παζολίνι, στιγμιότυπα από τον “Στρίγγλο που έγινε αρνάκι” με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, ταινίες του Κασσαβέτη, τραγούδια του Καζαντζίδη για τον πατέρα δίπλα στον εμβληματικό για την σχέση πάτερα -γιου Erlkoenig του Γκαίτε μελοποιημένο από τον Σούμπερτ είναι λίγα μόνο από τα υλικά που συνθέτουν, τη παράσταση Μπαμπά χορεύεις;

Κι ακόμη ….. Το φάντασμα του πατέρα του Άμλετ συνυπάρχει με κείμενα του Φρόυντ, βιντεοταινίες του 80 καθώς και Πρίσλει με τον Κατ Στήβενς και τον Σίλερ. Κομμάτια κι αποσπάσματα που γεννιούνται από μια απόπειρα περιγραφής μιας τόσο αυτονόητης, τόσο περιπλοκής, τόσο μοιραίας για την ζωή όλων μας λέξης: Πατέρας.

Μπαμπά χορεύεις; Ο Ακύλλας Καραζήσης σημειώνει:

“Ο Πατέρας, είναι μια παράσταση για ένα τεράστιο θέμα. Κι όπως όλα τα μεγάλα ζητήματα αντιμετωπίζεται μόνον δια της αποφατικής οδού. Στην περίπτωση μας ο πατέρας λείπει . Σε ταξίδι, στην δουλειά, στον πόλεμο, στην αιχμαλωσία, βγήκε για τσιγάρα και δεν γύρισε, η απλώς πέθανε. ….. Ελπίζοντας πως θάρθει, περιμένοντας τον οι τρεις γιοι και η Mama τον περιγράφουν ,τον αναλύουν, του τραγουδούν, τον αφηγούνται, τον βρίζουν ,του ετοιμάζουν Φιέστα, και τέλος τον δικάζουν.
Υλικό προσφέρει άφθονο η θρησκεία ,η μυθολογία, η λογοτεχνία, η ποίηση η ψυχανάλυση, ,το σινεμά και βεβαία η μουσική”.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Δραματουργική Επεξεργασία : Ακύλλας Καραζήσης , Μάρθα Φριντζήλα και η ομάδα
Σκηνικά – κοστούμια Ιωάννα Τσάμη
Βοηθοί σκηνοθέτη Σοφία Ιωάννου, Σίλια Κόη

Παίζουν: Μάρθα Φριντζήλα, Θάνος Τοκάκης, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Θανάσης Ζερίτης.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Κυριακή 12/3/17 στις 21.00 (μέχρι τις 30/5/17)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Σάββατο : 18.00
Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη: 21.00

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Στο Φουαγιέ του ΔΘΠ

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό, Φοιτητικό, 65+: 10€ / Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5€

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here