Ο τραγουδοποιός Λευτέρης Πασσιάς παρουσιάζει σε ψηφιακή μορφή τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Μικρές στιγμές». Ήδη έχει κυκλοφορήσει με επιτυχία ο προπομπός του album με τίτλο «Γυναίκα Γιορόνα», ένα ντουέτο του δημιουργού με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Τη μουσική στις «Μικρές στιγμές» υπογράφει ο Λευτέρης Πασσιάς, ενώ τους στίχους οι: Λευτέρης Πασσιάς, Φωτεινή Μωραΐτου, Περικλής Θεολογίδης.

Ερμηνεύουν οι: Λευτέρης Πασσιάς, Ναταλία Λαμπαδάκη, Νατάσα Τσακιρίδου, Χρήστος Πασσιάς και Έλσα Μουρατίδου.

Ο Λευτέρης Πασσιάς είναι ένας καλλιτέχνης, του οποίου η ζωή περιστρέφεται γύρω από τη μουσική δημιουργία. Γεννήθηκε στις Σέρρες. Είναι κάτοχος πτυχίου Σύνθεσης από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Μεταπτυχιακού διπλώματος Σπουδών με ειδίκευση «Ποιητική (τέχνη της Σύνθεσης – Μελοποιία – Ποίηση στην Παραδοσιακή Μουσική)» και από τον Οκτώβριο του 2018 είναι υποψήφιος διδάκτορας στην Ποιητική στο οικείο τμήμα.

Εργάζεται σαν μόνιμος καθηγητής μουσικής στην ειδική αγωγή και είναι διδάσκων (407) του μαθήματος Μέλος της Τριγενείας στο τ.Μ.Ε.Τ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το συνθετικό και παιδαγωγικό του έργο έχουν βραβευτεί πολλές φορές σε διαγωνισμούς διεθνείς και μη και η διδακτορική του έρευνα χαίρει υποτροφίας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ομάδας αφήγησης παραμυθιού Παραμυθολαλίτσες.

Ο Λευτέρης Πασσιάς δημιουργεί έναν διακριτό μουσικό κόσμο, με βιωματικά και φαντασιακά υλικά που ισορροπούν ιδανικά συνθέτοντας ένα εξαιρετικό album.

Ο ίδιος ο τραγουδοποιός αναφέρει στο σημείωμα που συνοδεύει την έκδοση:
«Πρόκειται για ένα κολάζ τραγουδιών τα οποία δεν εντάσσονται σε ένα μόνο είδος μουσικής. Είναι στιγμές. Στιγμές που συνθέτουν ένα σύνολο συναισθημάτων, βιωμάτων, μνήμης. Από το Νανούρισμα της μικρής Κατερίνας μέχρι την εσωτερική αναζήτηση, τον έρωτα και τη συνδιαλλαγή με τον θάνατο. Και όπως κάθε στιγμή έχει τη δική της διάθεση, έτσι και οι Μικρές Στιγμές έχουν το δικό τους ηχητικό τοπίο. Γιατί τί άλλο είναι η ζωή παρά μια διαρκής σύνθεση από μικρές στιγμές;»

Το album του Λευτέρη Πασσιά «Μικρές στιγμές» κυκλοφορεί ψηφιακά από το Music Group και τα τραγούδια του είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here