30/10/2013
www.musiccorner.gr

Μπλου κλίμακες, αυτοσχεδιασμός, ρυθμός… Εκεί που όλα τα όργανα είναι “φωνές” στην τζαζ κι εκεί που οι λέξεις κυριολεκτούν -γίνονται δύναμη και συναίσθημα, καθημερινή ζωή- στο παραδοσιακό μας τραγούδι, οι Μουσικές συναντιούνται!

Τι είναι όμως τελικά αυτό που ακούμε; Ένα μοιρολόι από τη Στερεά Ελλάδα; Ένα νανούρισμα; Ένα τραγούδι της τάβλας ή της ξενιτιάς; Ένα ριζίτικο; Ναι, αλλά από ποια μεριά του Ατλαντικού;

Η Σάσα Παπαλάμπρου τραγουδάει τζαζ, παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Πιστή στην ερμηνεία τους – το κράτημα της φωνής και τα γυρίσματα, η εκρηκτική πιανίστρια κι ερμηνεύτρια της τζαζ διερευνά τον κύκλο της ζωής και το ελληνικό τοπίο, όπως αυτά αποτυπώνονται στα τραγούδια μας.

Το πρόγραμμα «Modal Jazz και Παράδοση» παρουσιάζεται για 4 Τρίτες κάθε μήνα στο Jazz Point και κάθε φορά αφορά σε μία γεωγραφική περιοχή: Αιγαίο, Ήπειρος, Θράκη, Ιόνιο, Κρήτη, Μακεδονία, Μικρά Ασία, Πελοπόννησος, Πόντος, Ρούμελη. Πρώτος σταθμός έως και τις  15 Νοεμβρίου, η Ρούμελη και ο Μωριάς.

 modal_jazz_papalamprou_afissa_2013_11

Αυτή η σειρά παραστάσεων -που αποτελεί αντικείμενο μελέτης του μεταπτυχιακού της Παπαλάμπρου, είναι ένα project σε εξέλιξη… Πέραν λοιπόν του πεδίου της προσωπικής έρευνας, η κάθε παράσταση θα έχει και μία εκπαιδευτική προσέγγιση, καθώς το «χρώμα», ο χαρακτήρας και οι δρόμοι της μουσικής μας παράδοσης θα μεταφράζονται άμεσα σε τζαζ κώδικες και σημειολογίες… Ταυτόχρονα όμως, οι παραστάσεις αυτές οριοθετούν και το ύφος της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς που ετοιμάζει η Σάσα Παπαλάμπρου. 

Σάσα Παπαλάμπρου: Πιάνο, Φωνή
Απόστολος Καλτσάς: Ηλεκτρικό Μπάσο
Τάσος Πέππας: Τύμπανα

Jazz Point
Ακαδημίας 18 (εντός στοάς), Σύνταγμα, τηλ. 210 3235911

Κάθε Τρίτη στις 9:30

Μουσική είσοδος 3€

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here