Γράφει η Εβίτα Μπουρμά
Φωτογράφηση: Αφροδίτη Ζαγγανά

Τελικά έξω χιόνιζε… Κάτι άκουσα αλλά δεν έδωσα σημασία, από εκείνες τις φορές που είμαστε τελείως χαμένοι και απλά αντιδρούμε με ένα «ναι» σε ότι κι αν μας πει ο άλλος; Αυτό μου συνέβαινε όσες ώρες ήμουν μέσα στην Αρχιτεκτονική το βράδυ που φιλοξενούσε στη σκηνή της τους Μπλε, σε τι τέρατα συμφώνησα θα το ανακαλύψω με τον καιρό!

Μόλις φτάσαμε, κατευθυνθήκαμε στον χώρο που βρισκόταν η Τζώρτζια. Με τον τρόπο που μας υποδέχτηκε, νιώσαμε τόσο οικεία που η στιγμή που συστηθήκαμε έμοιαζε παράλογη. Δυο λόγια για την βραδιά εκείνη και τα μελλοντικά σχέδια των Μπλε, μαζί με πολλά γέλια, γέμισαν το χρόνο που απέμενε μέχρι να τους απολαύσουμε στη σκηνή.

Mple_01_2015_020

Music Corner: Τι περιμένουμε να ακούσουμε στο σημερινό live;
Τζώρτζια Κεφαλά: Θα ακούσουμε βέβαια τα γνωστά τραγούδια των Μπλε και κάποιες διασκευές αγαπημένες. Επειδή τον τελευταίο καιρό έχουμε φτιάξει ένα σχήμα unplugged, είμαστε τρία άτομα, φωνή, κιθάρα κι ένα ηλεκτρονικό πνευστό που λέγεται ewi, ένα μέρος της παράστασης, θα το βάλουμε στο σημερινό πρόγραμμα.

Music Corner: Δισκογραφικά περιμένουμε κάτι καινούριο; Ετοιμάζετε κάποιο album ή κάποιο single;
Τζώρτζια Κεφαλά: Τα πράγματα είναι δύσκολα, από οικονομική πλευρά αλλά και από την πλευρά της έμπνευσης, αφού όλοι περνάμε μια πιο βαριά καθημερινότητα. Είμαστε λοιπόν στην πολύ ευχάριστη θέση, μετά από αρκετά χρόνια που έχουμε να βγάλουμε album, να πούμε ότι ίσως πριν το Πάσχα να είμαστε έτοιμοι με ένα album στα χέρια μας, το οποίο το δουλεύουμε ακόμα.

Mple_01_2015_002

Λίγα μόνο λεπτά αργότερα, το γκρουπ εμφανίστηκε στη σκηνή. Η Τζώρτζια με την υπέροχη υπερβολή της και την ομορφιά που διαλύει κάθε στερεότυπο, μαγνήτιζε τα βλέμματα και έπαιζε με το μυαλό, την ώρα που η μουσική και η φωνή της ανέλαβαν να μας μεταφέρουν κάπου αλλού.

Σε όσες εμφανίσεις έχει τύχει να τους παρακολουθήσω, πάντα ο ίδιος θαυμασμός για τις αντοχές της. Δεν ερμηνεύει απλά με τη φωνή της, το σώμα της συμμετέχει, παίζει τον δικό του πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο αυτό, που τελικά μας παρασύρει όπου ακριβώς εκείνη θέλει κάθε φορά.

Mple_01_2015_016

“Μ’ αρέσεις γιατί γελάς σαν παιδί, μ’ αρέσεις γιατί γελάς κι είσαι εσύ…” αγαπημένοι στίχοι του Γιώργου Παπαποστόλου, ντυμένοι με την μοναδική φωνή της, να θυμίζουν στον καθένα μας πρόσωπα και καταστάσεις. Αλήθεια, πόσοι δεν έχουμε ντύσει τον έρωτα, τον θυμό ή τις ανησυχίες μας με τα τραγούδια τους;

Από το ξεκίνημα του γκρουπ, σχεδόν είκοσι χρόνια πριν, κάθε δίσκος, κάθε κομμάτι είναι και μια ιστορία. Μια δυνατή ιστορία με ανοιχτούς τους ρόλους να τους καλύψει ο καθένας από εμάς με τα πρόσωπα που επιθυμεί. Ίσως δισκογραφικά να μας έχουν λείψει λιγάκι, όμως επειδή δεν ακολούθησαν την τακτική «κυκλοφορώ οτιδήποτε απλά για να υπάρχω» και δεδομένου ότι αποδεδειγμένα μπορούν να υπάρχουν χωρίς να αναλώνονται, περιμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο δίσκο τους μέσα στην χρονιά και όλη τη νέα ένταση που απλόχερα θα μας προσφέρουν μέσα από αυτόν.

Mple_01_2015_013

Όμως σε αυτή την εμφάνιση απολαύσαμε και εξαιρετικές διασκευές σε τραγούδια των Simple Minds, Subways, Clash και πολλών άλλων, που σε κάποια σημεία της βραδιάς, τα έπλεκαν μοναδικά με δικά τους κομμάτια. Κορυφαία στιγμή της βραδιάς, η εκτέλεση του “Πιάνω φωτιά”, όπου όλο το μαγαζί χοροπηδούσε στους ρυθμούς που η μπάντα πρόσταζε!

Η βραδιά άνοιξε και έκλεισε με την ίδια ευχή από την Τζώρτζια: “να έχουμε πάντα κίνηση στο μυαλό και το σώμα”… Μεγάλο νόημα σε απλές λέξεις, ας το υιοθετήσουμε…

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here