Ανέκαθεν στους πιο δύσκολους καιρούς που ζούσε ο πλανήτης, η πρόοδος και η “άνοιξη” ερχόταν πάντα από την τέχνη και τη νεότητα! Με τη μοναδική φρεσκάδα της, η Μυρτώ Βασιλείου, η πιο ξεχωριστή ερμηνεύτρια της νέας γενιάς, επιστρέφει και μας παρουσιάζει το “Μυθιστόρημα”, το πρώτο τραγούδι απ’ τον επερχόμενο δίσκο της που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2022.

Τη μουσική υπογράφει ο συνθέτης Κώστας Τσίρκας, ο σταθερός μουσικός της συνοδοιπόρος από το 2016 έως και σήμερα. Με το τραγούδι αυτό εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους με τη νέα στιχουργό Νάντια Δουλαβέρα, η οποία συμμετέχει με ακόμα 4 τραγούδια στο δίσκο αυτόν.

Την παραγωγή του δίσκου και την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφουν δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες, που με την ξεχωριστή του πορεία ο καθένας, έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ελληνική αλλά και διεθνή σκηνή, ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής.

Το “Μυθιστόρημα” είναι ένα ερωτικό δράμα, όπου η ειρωνεία και το παράπονο συνυπάρχουν. Στο πνεύμα αυτό, ο ενορχηστρωτής Αλέξανδρος Λιβιτσάνος, παντρεύει δύο φαινομενικά αντίθετους ηχητικά κόσμους, εισάγωντας λαϊκά στοιχεία μέσα σε ένα μοντέρνο και ποπ περιβάλλον. Με τον τρόπο αυτόν τόσο η ερμηνεύτρια όσο και οι δημιουργοί του τραγουδιού, φέρνουν στο προσκήνιο τις επιρροές τους καθώς συνδέουν το παλιό με το καινούριο και προτείνουν στην ελληνική δισκογραφία έναν νέο ήχο.

Κιθάρα ακουστική, κιθάρα ηλεκτρική, μπάσο: Δημήτρης Στασινός
Κρουστά: Κώστας Μερετάκης
Λάφτα: Νίκος Μέρμηγκας
Β’ φωνή: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος

Μ’ ένα μολύβι θα ξαναγράψω όσα δε γίνανε
Θα φλυαρήσω γι’ αυτά που ήρθαν κι αυτά που φύγανε
Δε θα τελειώνω στις τελείες, δε θα ρωτάω στις αιτίες
Θα σε στολίσω μ΄όλα του κόσμου τα επίθετα
Για όσα μου ‘ταξες κι ύστερα έκανες τ’ αντίθετα

Εγώ δεν τ’ άκουγα, εσύ μου τα ‘λεγες
Αλλιώς σου τα ΄γραφα κι αλλιώς τα διάβαζες
Εσύ μου τα ΄λεγες, εγώ δεν τ’ άκουγα
Αλλιώς μου τα ‘γραφες κι αλλιώς τα διάβαζα

Τον πρώτο ρόλο θα σου χαρίσω σε μυθιστόρημα
Και θα σ’αφήσω σ’ ένα τραπέζι για φιλοδώρημα
Θα σε διαβάζουν οι κυρίες και θα τσακίζουν τις σελίδες
Απ’ τα φιλιά μου, καρφί στη λίστα με τα ευπώλητα
Εγώ στο είχα πως θα γεννούσες πάθη απόλυτα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here