12/10/2011
Φωτορεπορτάζ: Κώστας Φροντιστής
www.musiccorner.gr

Μια Ελληνίδα του μας εκπροσωπεί επάξια πάνω από 50 χρόνια στο εξωτερικό, επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για ακόμα μια φορά. Ο λόγος για την Νανά Μούσχουρη η οποία ήρθε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της δίσκου με τίτλο «Τραγούδια από τα Ελληνικά νησιά». Η παρουσίαση έγινε την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και το Music Corner ήταν φυσικά εκεί.

Λίγο μετά τις 8:30 και ενώ είχαν ήδη καταφτάσει οι περισσότεροι καλεσμένοι, έφτασε η Νανά Μούσχουρη ντυμένη στα λευκά και συνοδευμένη από τον σύζυγο και παραγωγό της, André Chapelle. Μη θέλοντας να καθυστερεί την εκδήλωσε κάθισε στο μικρόφωνο, αφού πρώτα μίλησε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Universal, κ. Τάσος Ξιναρής. Είπε πόσο χαρούμενοι είναι όλοι στη Universal που έχουν και πάλι στην οικογένεια τους την κ. Μούσχουρη, μιας και στη δισκογραφική αυτή (ως Fidelity τότε) είχε ξεκινήσει η παγκοσμίου φήμης ερμηνεύτρια την καριέρα της.

Η Νανά Μούσχουρη κατά την είσοδό της με τον σύζυγό της André Chapelle

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η ίδια η ερμηνεύτρια για να ευχαριστήσει αρχικά τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν μαζί της στον δίσκο. Μανώλης Μητσιάς, Νατάσσα Θεοδωρίδου και Έλενα Παπαρίζου είναι αυτοί που παρευρέθησαν και άκουσαν εγκωμιαστικά σχόλια, ενώ αναφέρθηκε και στην Χάρις Αλεξίου, τον Νίκο Αλιάγα, την κόρη της (που αν και δίσταζε να τραγουδήσει ελληνικά γιατί δεν τα μιλάει καλά, κατάφερε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις) καθώς και την ανιψιά της, που συμμετέχουν στο δίσκο αλλά δε μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Ευχαριστώντας έπειτα τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Universal για την συνεργασία τους, είπε: «Μπορεί εσύ να είσαι νέος αλλά εγώ είμαι παλιό έπιπλο πλέον»!

Μιλώντας για το cd που περιλαμβάνει επανεκτελέσεις παραδοσιακών νησιώτικων τραγουδιών είπε: «Ο πολυαγαπημένος μου φίλος Νίκος Γκάτσος, έγραψε κάποτε ότι όταν με πρωτοείδε σκέφτηκε ‘Αυτό το κορίτσι μοιάζει με ένα καράβι που ταξιδεύει’. Σήμερα αυτό το καράβι, που ο Νίκος είχε δει από την αρχή, ταξιδεύει ακόμα. Και πριν βγει στη στεριά, γύρισε σε νερά γνώριμα, αυτά της μουσικής των Ελληνικών νησιών». Σε ερώτηση για το ποιο νησί θα μπορούσε να είναι η ίδια, δυσκολεύτηκε να απαντήσει γιατί όλα τα ελληνικά νησιά είναι ξεχωριστά, ωστόσο όμως μέσα στην καρδιά της είναι η Κέρκυρα από την οποία ήταν η μητέρα της, καθώς και η Κρήτη στην οποία έχει γεννηθεί. Δήλωσε μάλιστα πως αυτό το εγχείρημα προέκυψε γιατί ενώ ταξίδευε και έκανε καριέρα σε όλο τον κόσμο κρατώντας ωστόσο πάντα την ταυτότητα της Ελληνίδας, αναρωτιόταν τι είναι στην πατρίδα της, αποφασίζοντας έτσι να κάνει αυτό το δίσκο. Πρόκειται μάλιστα για μια συνεργασία Ελληνο-Γαλλική μιας και κάποια κομμάτια του cd ηχογραφήθηκαν στη Γαλλία και ύστερα συνεχίστηκαν οι ηχογραφήσεις στην Αθήνα.

Τάσος Ξιναρής, Νατάσα Θεοδωρίδου, Μανώλης Μητσιάς, Νανά Μούσχουρη, Έλενα Παπαρίζου

Δε θα μπορούσε να μην ερωτηθεί βέβαια και για την κρίση που υπάρχει αυτή τη στιγμή και χαρακτηριστικά είπε: «Δε μπορώ να δώσω λύσεις προσωπικά, αλλά οι Έλληνες είχαν πάντα κουράγιο και ανεκτικότητα. Πρέπει να μη χαθεί η λογική και η ελπίδα ότι κάτι καλύτερο μπορεί να προκύψει. Ο κόσμος λέει ότι είμαστε ο κακός μαθητής της Ευρώπης και το βλέπω και έξω που ζω όταν με ρωτάνε για πόσο καιρό ακόμα θα πληρώνουν αυτοί τα δικά μας προβλήματα. Όλοι μαζί πρέπει να βρούμε μια λύση να αλλάξουμε ζωή μας και να ξεκινήσουμε από το μηδέν και να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τα πράγματα».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και πλήθος άλλων επωνύμων όπως ο Αλέκος Φασιανός, ο Γιώργος Παπαστεφάνου και ο Αλέξης Κωστάλας, όλοι για να βρεθούν δίπλα στην φίλη τους Νανά Μούσχουρη σε αυτό το νέο βήμα, γιατί για ακόμα ένα βήμα πρόκειται καθώς όπως είπε η ίδια: «Είμαι πάνω από 50 χρόνια μαθήτρια στη μουσική και στη ζωή και ακόμα μαθαίνω».

Αλέξης Κωστάλας, Νανά Μούσχουρη, Γιώργος Παπαστεφάνου

Το άλμπουμ «Τραγούδια από τα Ελληνικά Νησιά» κυκλοφορεί στις 13 Οκτωβρίου, ημέρα γενεθλίων της ερμηνεύτριας, από την Universal Music.

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το event


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here