ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"Κάτι γλυκό"


Χρόνια τώρα, μας έχει συνηθίσει στις «μουσικές εκπλήξεις». Τα τραγούδια του θα έχουν κάτι από τη σφραγίδα του. Ένας λυρισμός ξεχωριστός και μελωδίες πρωτότυπες που χαρακτηρίζονται από το μουσικό του στίγμα. Λόγια ερωτικά, περίτεχνα ειπωμένα και νοήματα σοβαρά, επενδυμένα με το γνωστό του χιούμορ. Λόγια, πολλές φορές σαρκαστικά, όταν αυτά αναφέρονται σε «κοινωνικά δρώμενα». Λόγια που γίνονται "σλόγκαν" στα στόματα των ακροατών και «αντέχουν» στο χρόνο.

Ο λόγος για το Λάκη Παπαδόπουλο και για ένα δισκογραφικό αποτέλεσμα που αυτή τη φορά, και δυο χρόνια μετά την προηγούμενη του δουλειά, μας προσφέρεται σαν... «Κάτι Γλυκό». Και που το μοιράζεται μαζί με όλους τους υπόλοιπους συντελεστές του δίσκου του, που προσέφεραν τη μουσική ή τους στίχους τους για την ολοκλήρωση του.

Μια επιτυχημένη παλιά συνεργασία όπως αυτή με τη στιχουργό Μαριανίνα Κριεζή, «αναβιώνει» στο τραγούδι «Πάμε Νταβέλη», αλλά και στίχοι της - από χρόνια συνεργάτιδας του - της Σάννυ Μπαλτζή, ντύθηκαν περίτεχνα με συνθέσεις που τους ταίριαζαν.

Τραγούδια «ρετρό» και αγαπημένα, διασκευάζονται και αποδίδονται με τρόπο που αγκαλιάζει νοσταλγικά το παλιό, καλό τραγούδι και το «εναρμονίζει» με τη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα. «Αυτός ο άλλος», σε μουσική Νίκου Γούναρη και στίχους Κώστα Κοφινιώτη, «Είσαι η συνήθεια μου», σε μουσική του Ζακ Ιακωβίδη και στίχους του Γιαλαμά-Πρετεντέρη-Θίσβιου, και το «Μιλώ με σένα» του Λυκούργου Μαρκέα.

Στίχοι του ποιητή Λεν Γκίνσμπεργκ, ενέπνευσαν στο Λάκη, μελωδίες, σαν αυτή του 14ου «κρυφού» track του δίσκου, που έχει και τον τίτλο του ομώνυμου ποιήματος «Ρουρ Γκεμπίτ».

Τέλος, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και οι ΟΝΑΡ τραγουδούν μαζί με το Λάκη Παπαδόπουλο σε δύο από τα 14 νέα τραγούδια του δίσκου. Είναι αντίστοιχα τα «Τσαλακωμένη Πεταλούδα» και το «Φύγε από μένα», που με αυτόν τον τρόπο πιστοποιούν πως οι καλές φιλίες και συνεργασίες δεν λείπουν, ούτε θα λείψουν ποτέ από τη μουσική του πορεία...


Music Corner

ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Τίτλος CD
"ΚΑΤΙ ΓΛΥΚΟ"
Εταιρεία: ΕΜΙ
Είδος: CD

Artwork
Γιώργος Κολοβός
Φωτογραφίες
Γιώργος Γερανιός
1 CD 14 Tracks
Διάρκεια CD: 49:09
6/2002 ©

Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

Τα τραγούδια του cd

01. Μιλώ με σένα
02. Τσαλακωμένη πεταλούδα - Μαζί με τον Φίλιππο Πλιάτσικα
03. Κάτι γλυκό
04. Ερημιά μου
05. Ola ta ksekolia (asma tis paraliakis 4:p.m.)
06. Κρεβάτι ασέληνο
07. Είσαι συνήθειά μου
08. Φύγε από μένα - Με τους Όναρ
09. Τα υπουργάκια
10. Αυτός ο άλλος (Live στο Odeon)
11. Πάμε Νταβέλη
12. Πάντα Τετάρτη
13. Πεταλούδα γυμνή
14. Ρουρ Γκεμπίτ