ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ
ΛΑΪΚΑ / POP
Γράφει ο Παύλος Ζέρβας
"Έμμονες ιδέες"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεκαπέντε καινούρια τραγούδια, δεκαπέντε καινούριες ιδέες (αν είναι και έμμονες ακόμα καλύτερα) από την γνώριμη και αγαπημένη φωνή της Καίτης Γαρμπή.
Παλιοί και νέοι συνεργάτες της, όπως οι Νίκος Τερζής, Ναταλία Γερμανού, Ηλίας Φιλίππου, Δημήτρης Κοντόπουλος, Ζωή Γρυπάρη, Εύη Δρούτσα, Γιάννης Δόξας, Νίκος Γρίτσης, Μάριος Ψιμόπουλος, Στράτος Διαμαντής, Βαγγέλης Κωνοταντινίδης, Σόλων Αποστολάκης, Τάσος Βουγιατζής, Πάνος Καπίρης, Αντώνης Παππάς, εμπιστεύτηκαν τα τραγούδια τους στην Καίτη. Κάτι ήξεραν... Ο γνωστός Γάλλος dj και remixer Galleon έκανε την ενορχήστρωση στο τραγούδι «Ολα θα τα γκρεμίσω».
Η Καίτη Γαρμπή ερμηνεύει κάθε κομμάτι με ένα μοναδικό, ολόδικό της τρόπο κάνοντας το αμέσως αγαπητό στον κόσμο.
Αυτό που πραγματικά κάνει τη διαφορά σε αυτό το album είναι ότι η Καίτη επέλεξε με μεγάλη προσοχή τα τραγούδια, αφού πέρασε πολλές ώρες ακούγοντας πολλές προτάσεις των συνεργατών της. Μόλις αποφάσισε για τα τραγούδια που θα συμπεριλαμβάνονταν στο album της άρχισε μία μακρά περίοδος προετοιμασίας και ηχογράφησης στο studio. Ο λόγος ήταν απλός: η ίδια η Καίτη ήθελε το αποτέλεσμα να είναι ΤΕΛΕΙΟ για να ανταμείψει και τους πιο απαιτητικούς θαυμαστές της...
Το τραγούδι που ήδη γνωρίζει τεράστια επιτυχία είναι το «Να Περνάς» ένα υπέροχο χασάπικο του Σπύρου Γεωργίου και της Σμαρούλας Μαραγκουδάκη, ενώ ξεχωρίζουν και το ομότιτλο «Έμμονες Ιδέες» των Energee και του Ηλία Φιλίππου και το «Πόσο θα' θελα», μια τρυφερή μπαλάντα του Δημήτρη Κοντόπουλου που ερμηνεύει η Καίτη μαζί με τον Γιάννη Βαρδή.
Η ίδια ευχαριστεί όλους τους συνεργάτες της καθώς, όπως λέει «έβαλαν την ψυχή τους» στην παραγωγή του νέρυ της album.
Οι «Έμμονες Ιδέες» κυκλοφορούν σε limited edition για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Η έκδοση αυτή περιέχει ως δώρο ένα dvd με δύο video clip, το «Μ' έχεις αρρωστήσει» και το «Θα μείνει μεταξύ μας» (ντουέτο με τον Γιώργο Τσαλίκη). To dvd περιέχει επίσης το βιογραφικό της Καίτης καθώς και μια εντυπωσιακή photo gallery.
Αφήστε τις «Έμμονες Ιδέες» της Καίτης Γαρμπή να σας κυριεύσουν!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Πρόκειται για ένα cd που αν και έχει και κάποιες pop στιγμές, νομίζω πως τελικά εδραιώνει ακόμα περισσότερο την Καίτη Γαρμπή στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού. Και ναι, αυτό το στυλ της πάει πολύ! Ειδικά τα χασάπικα είναι ο ρυθμός που τείνει να ..."ενοποιηθεί" με τη φωνή της Καίτης, όσον αφορά της σύγχρονες ερμηνεύτριες! Θα το καταλάβετε ακούγοντας το "να περνάς" ή τα "ριψοκίνδυνα", δύο χασάπικα που προσωπικά νομίζω ότι ανήκουν στις καλύτερες στιγμές του album. Γενικά η Καίτη Γαρμπή έχει κατά καιρούς ερμηνεύσει μοναδικά χασάπικα και είναι γνωστό πόσο της αρέσει να ερμηνεύει με την ψυχή της τέτοια τραγούδια!

Αν ακούσετε ολόκληρο το cd θα καταλήξετε μάλλον στην άποψη ότι για μια ακόμη φορά η Καίτη Γαρμπή κάνει μια προσπάθεια να τραγουδήσει ποιοτικό λαϊκό τραγούδι (θυμηθείτε ανάλογη προσπάθεια παλιότερα με τον Κώστα Τουρνά). Βεβαίως το cd έχει και τις πιο "χαλαρές" στιγμές του, όπως το "άντρες" ή το "όλα θα τα γκρεμίσω", τα οποία όμως δημιουργήθηκαν μάλλον για τις ανάγκες της πίστας και των εμφανίσεων της τραγουδίστριας και όχι τόσο για αυτό το cd.

Αν και στο cd αναγράφονται 15 τραγούδια, αν το αγοράσετε θα διαπιστώσετε πως υπάρχουν 16! Το track-έκπληξη δεν συμβαδίζει ηχητικά με το υπόλοιπο album, καθώς ακολουθεί καθαρά μπιτάτο ρυθμό. Κι όμως η "ζήλεια" είναι τελικά ένα πολύ καλό χορευτικό κομμάτι. Η κρυφή έκπληξη! Σημαντικό στοιχείο πως το album κυκλοφορεί, έστω και για περιορισμένα αντίτυπα, συνοδευόμενο με DVD χωρίς να επιβαρύνεται η τιμή του.

Δεν είναι το καλύτερο album που κυκλοφορεί η Γαρμπή, είναι όμως ένα "ιδιαίτερο" cd. Ίσως για την "ελληνικότητα" των ήχων του (στη πλειοψηφία τους) ή για την πολυσυλλεκτικότητά του από άποψη δημιουργών...

Ο Γιάννης Δουλάμης είναι και πάλι ο παραγωγός της Καίτης, κάτι που ξεκίνησε να συμβαίνει από την ..."πρόβα"! Θυμάστε το πρώτο cd της τραγουδίστριας το 1989; 14 ολόκληρα χρόνια κρατάει αυτή η συνεργασία, όπως και με τη Sony Music που η Καίτη δεν σκέφτηκε ποτέ να την αφήσει!


HIGHLIGHTS:

... Τα "χασάπικα" του album ...

... Το DVD που συνοδεύει το cd χωρίς επιβάρυνση της τιμής ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
16 σελίδες με σχεδόν ανύπαρκτο artwork, "στολίζονται" περισσότερο από τις (αρκετές) φωτογραφίες της τραγουδίστριας και τους στίχους. Τώρα με τα ringtones και όποια άλλα διαφημιστικά (που υπάρχουν στην τελευταία σελίδα) είναι γνωστό πως είμαστε ...κάθετα αντίθετοι! Το εξώφυλλο είναι όμορφο αλλά όχι και πρωτότυπο σαν ιδέα...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Να περνάς", "Ζήλεια", "Έμμονες ιδέες", "Τα ριψοκίνδυνα", "Παράτα με λοιπόν", Στεναχωριέμαι", "Απόψε Θεέ μου άναψε τ' αστέρια", "Κανονικά"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Να περνάς, να βλέπω πως περνάς
κι αν σ' έχουν να γελάς
κι οι άλλοι σαν και εμένα.
Να περνάς κι αν τέλειωσε για μας
εγώ εδώ αγάπη μου
θα νοιάζομαι για σένα"...


(στίχοι: Σμαρούλα Μαραγκουδάκη - "Να περνάς")


Music Corner

ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ

Τίτλος CD
"Έμμονες ιδέες"
Εταιρεία: COLUMBIA
SONY MUSIC
Είδος: CD + DVD
(το DVD σε
περιορισμένα αντίτυπα)

Διεύθ. Παραγωγής
Γιάννης Δουλάμης
Φωτογραφίες
Χρήστος Πρεντουλής
Artwork
Πέτρος Παράσχης
1 CD 16 Tracks
Διάρκεια CD: 61:52
11/2003 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Να περνάς
02. Πόσο θα 'θελα
03. ¶ντρες
04. Έμμονες ιδέες
05. Εσένα μόνο
06. Ήλιος ή βροχή
07. Τα ριψοκίνδυνα
08. Δεν σ' αγαπάει
09. ¶ψυχα πράγματα
10. Όλα θα τα γκρεμίσω
11. Παράτα με λοιπόν
12. Στεναχωριέμαι
13. Απόψε Θεέ μου άναψε τ' αστέρια
14. Κανονικά
15. Μια νύχτα ακόμα