ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ
LIVE
Γράφει ο Παύλος Ζέρβας
"Τα παραμύθια μιας φωνής"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακούγοντας ένα παραμύθι είναι σα να ονειρεύεσαι με μάτια ανοιχτά. Η φωνή του αφηγητή αρκεί για να ενεργοποιήσει το σύμπαν της φαντασίας σου και να σου προσφέρει το όχημα που θα σε ταξιδέψει σε μυθικούς κόσμους. 'Οταν η διήγηση έχει μουσική υπόκρουση και η φωνή του αφηγητή ανήκει στην κορυφαία ελληνίδα ερμηνεύτρια Άλκηστη Πρωτοψάλτη, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι απόλυτα μαγικό!
Τη διαχρονική μαγεία των δικών της παραμυθιών, τραγουδιών που η ίδια επέλεξε, μας ξετυλίγει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη σε αυτό το cd+dvd που έχει τον τίτλο «Τα παραμύθια μιας φωνής».
Μια νέα δισκογραφική δουλειά με την οποία εγκαινιάζεται και επισήμως η συνεργασία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη με τη Heaven Music αλλά και η δημιουργία ενός νέου label με την ονομασία «Dream», στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται κυκλοφορίες της Heaven, την παραγωγή και την καλλιτεχνική διεύθυνση των οποίων θα επιμελείται η ίδια η καλλιτέχνιδα.
«Τα παραμύθια μιας φωνής» είναι live ηχογραφημένα αποσπάσματα από τις τρεις ημέρες παραστάσεων που η σπουδαία ερμηνεύτρια παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πλαισιωμένη από τη Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας, υπό τη μουσική διεύθυνση του Frantisek Preisler jr., και τη χορωδία Fons Musicalis. Μια υψηλής καλλιτεχνικής αξίας παράσταση που γνώρισε την απόλυτη επιτυχία και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.
Η μοναδική φωνή της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, με «Τα Παραμύθια μιας φωνής», μας ταξιδεύει μουσικά σε διαφορετικούς "προορισμούς". Σε μεγάλες επιτυχίες της προσωπικής της δισκογραφίας όπως τη «Σωτηρία μιας ψυχής», το «Θεός αν είναι», το «Δικαίωμα», το «Χειροκρότημα» κ.ά., σε παγκόσμιες επιτυχίες από μιούζικαλ και το διεθνή κινηματογράφο όπως το «Don't cry for me Argentina», το «Memory» και το «Amado Mio», με ενδιάμεση στάση στο ισπανόφωνο «Veinte anos» και το κορσικάνικο «Corsica». Ένα υπέροχο μείγμα πολυαγαπημένων τραγουδιών που η Άλκηοτις Πρωτοψάλτη ερμηνεύει με το αμίμητο εσωτερικό πάθος της, με λιτότητα και ακρίβεια και τον πηγαίο αυθορμητισμό που πάντα τη διακρίνει.
«Τα παραμύθια μιας φωνής, live από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών»
είναι μια διπλή έκδοση που εκτός του cd συμπεριλαμβάνει και ένα dvd με την κινηματογράφηση της παράστασης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Η συνεργασία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη με τη νέα της δισκογραφική Heaven, εγκαινιάζεται με τον καλύτερο τρόπο! Ένα αξιόλογο live cd που συνοδεύεται και από DVD, με αποσπάσματα από την μουσική παράσταση της στο Μέγαρο Μουσικής, πλαισιωμένη από την Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας.

Μοναδικές ερμηνείες, υπέροχες ενορχηστρώσεις και 17 τραγούδια που μπορεί πολλές φορές να μην έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους, έχουν όμως μια άρτια συνοχή που εξασφαλίζει στο cd μια συνέχεια φυσική χωρίς ακραίες ηχητικές μεταβολές. Σημαντική η συμμετοχή της γνωστής Ορχήστρας Fons Musicalis που πλαισιώνει τις ερμηνείες της Άλκηστης. Ένα cd που πραγματικά θα κρατήσει το ενδιαφέρον σας αμείωτο από την αρχή ως το τέλος.
Το Dvd περιέχει όλα τα τραγούδια (!), οπότε σας δίνεται η ευκαρία να ζήσετε το κλίμα των μοναδικών εμφανίσεων στο Μέγαρο Μουσικής. Έχει μάλιστα και δυνατότητα για ήχο Dolby Digital 5.1! Περιέχει ακόμα video και φωτογραφίες από την πανέμορφη (και χιονισμένη) Πράγα...

Πιστεύω πως πρόκειται για τη σημαντικότερη και πιο ώριμη μέχρι σήμερα δισκογραφική δουλειά της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και ένα μαγικό μουσικό ταξίδι που αξίζει να ζήσετε! Στο τέλος θα νιώσετε πως χρωστάτε ξανά στην ερμηνεύτρια το ..."χειροκρότημα"!


HIGHLIGHTS:

... Άψογη επιλογή τραγουδιών ...

... Το DVD που συνοδεύει το album ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ένα 20σέλιδο ένθετο που ποιοτικά ακολουθεί τη συγκεκριμένη παραγωγή, με στίχους, πολλές φωτογραφίες, σημειώματα συντελεστών και ένα εξαιρετικό artwork...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Όχι, δεν "ξεχωρίσαμε" τραγούδια, "ξεχωρίσαμε" το cd στο σύνολό του!

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Και δικαίωμα
δεν έχω πια να σ' αγαπώ
το στερέωμα της λογικής μου
θα 'ναι αυτό

Να σ' αγκαλιάζω μια φορά
ούτε με φτάνει κι ούτε με αφορά
κάποτε θέλαμε κι οι δυο
μα τώρα πια
σε θέλω για τον εαυτό μου"...


(στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου - "Δικαίωμα")


Music Corner

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ & ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΡΑΓΑΣ

Τίτλος CD
"ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΙΑΣ ΦΩΝΗΣ - LIVE"
Εταιρεία: DREAM / HEAVEN
Είδος: CD + DVD

Επιμ. Παραγωγής
Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Φωτογραφίες
Χάρης Ακριβιάδης
Artwork
Μαιρίνα Ματθαιοπούλου
1 CD 17 Tracks
Διάρκεια CD: 65:04
12/2003 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Amado mio
02. Το πάτωμα
03. Τρίτο στεφάνι
04. Memory
05. Η σωτηρία της ψυχής
06. Veinte anos
07. Άρτεμις
08. Η Μαριάνθη των ανέμων
09. Corsica
10. Τι πάθος
11. Το μαχαίρι
12. Αλεξάνδρεια
13. Θεός αν είναι
14. Τα καραβάνια
15. Don't cry for me Argentina
16. Δικαίωμα
17. Το χειροκρότημα (κι είμαστε ακόμη ζωντανοί)