ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ
HIP-HOP
Γράφει ο Παύλος Ζέρβας
"Γυναικολογίες"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Γυναίκες γυναίκες, αυτές ο πονοκέφαλος αυτές και το Depon.» (Ημιζ,τρ.2,στ.12).
Δίσκος αφιερωμένος στις γυναίκες; Με τίτλο «ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΕΣ»; Ύποπτοι στίχοι; Μοντέρνες μουσικές; Αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα Τα Ημισκούμπρια ξαναχτυπούν! Τα τρία απίστευτα ατομάκια μετά από δύο ολόκληρα χρόνια σιωπής και περισυλλογής επιστρέφουν με μοναδικό σκοπό να μας διασκεδάσουν με τα χάλια της καθημερινότητας μας. Με σούπερ σύγχρονη μουσική παραγωγή και στίχους που σκοτώνουν τα Ημίζ μας παραδίδουν ένα cd που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις hip hop παραγωγές του εξωτερικού. Το αφιερώνουν στις γυναίκες μια και σε όλα τα κομμάτια τους αναφέρονται σ'αυτές.
Σ' αυτήν την δουλειά τους - έκτη κατά σειρά - θα ακούσετε να διασκευάζουν Σταμάτη Κραουνάκη, το «ΣΕΞ», επιτυχία που είχε τραγουδήσει ο Γιώργος Μαρίνος 20 χρόνια πριν, να γεμίζουν την «ΜΠΑΤΑΡΙΑ» τους μαζί με την Πάμελα, να ερωτεύονται παράφορα μια «ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ», να μετατρέπονται σε καμάκια μέσα από το «GREEK LOVER» και να καταλήγουν οικογενειάρχες μέσα από τον
«ΧΑΖΟΜΠΑΜΠΑ». Βέβαια ο δίσκος είναι απαγορευμένος σε άτομα που ο γιατρός τους έχει συστήσει «χρόνια μιζέρια», αλλά τι να κάνουμε. Στον ίδιο κόσμο ζούμε όλοι!
Βρήκαμε τα Ημισκούμπρια έξω από το σούπερ μάρκετ και τους ζητήσαμε να αλλάξουν το απορρυπαντικό τους με το νέο τους cd. Διαβάστε τι μας είπαν:
ΠΡΥΤΑΝΗΣ
«Έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια για αυτό το cd από φίλους και συνεργάτες. Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο cd θα «βαράει» σε όλα τα αυτοκίνητα και σε όλα τα clubs. Γι' αυτό και δέχομαι να σας δώσω το απορρυπαντικό μου και να πάρω το cd. Καλύτερα βρόμικος παρά ελλειπής.
ΜΕΝΤΖΕΛΟΣ
«Εγώ τώρα τι να πω; Απλός υπάλληλος είμαι. Γράφω και κανένα στιχάκι το λέω κιόλας πλένω και κανένα ρουχαλάκι έτσι να κυλάει η ζωή. Το είδα αυτό το cd στην τηλεόραση σε εκπομπή μαγειρικής και ακόμα γλύφομαι. Θα το πάρω γιατί είναι τρελή λιχουδιά και είμαι λιχούδης. Τι να κάνουμε;»
ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ
«Εγώ γνώρισα αυτό το cd σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση που μου πέταγαν τούρτες. Κάποιος μου πέταξε αυτό το cd και άλλαξε η ζωή μου. Τώρα πετάω εγώ τούρτες και βρήκα την υγειά μου.»
Άλλοι τρεις καταναλωτές που επιμένουν ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ. Εσείς γιατί να είστε πίσω;
ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
Μια από τις καλύτερες δουλειές τους κυκλοφορεί από την MINOS E.M.I.

ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΚΟΜΜΑΤΙ «ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΛΟΓΕΣ»


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Σπεύσατε στα δισκοπωλεία! Τα Ημισκούμπρια επιστρέφουν! Και μάλιστα αυτή τη φορά αποφασίζουν να ...βάλουν κάτω τις γυναίκες και ...να τους αλλάξουν τα φώτα!

Μετζέλος, Μιθριδάτης και Πρύτανης, δείχνουν αποφασισμένοι να φτάσουν τις σχέσεις τους με τις γυναίκες στα άκρα! Μέσω της hip hop και του χιούμορ τους είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρουν! Το νέο τους cd κυκλοφορεί με τη νέα τους δισκογραφική Minos-EMI και έχει 19 tracks στο γνώριμο ύφος τους. Η περιέργεια της γνωστής τριάδας για το γυναικείο φύλλο, απλώνεται από τον τρόπο που γίνεται το σωστό καμάκι μέχρι το περιβόητο και "πονηρό" σημείο G! Η Πάμελα συμμετέχει στο "τέλειωσε η μπαταρία" ενώ οι Etsi De στον "χαζομπαμπά".

Δεν υπάρχουν πολλά να πεις για ένα τέτοιο cd. Όσοι παρακολουθούν την πορεία των Ημισκουμπρίων, γνωρίζουν το χιούμορ, την τρέλα που κουβαλούν αλλά και τους τολμηρούς - έως ακατάλληλους ορισμένες φορές - στίχους που χρησιμοποιούν. Το album θα αποτελέσει ευχάριστη παρέα από το πρώτο έως το τελευταίο ...scratch!


HIGHLIGHTS:

... Τη συμμετοχή των Etsi De λίγο έως πολύ την αναμέναμε. Η συνεργασία όμως με την Πάμελα, ομολογώ πως μας ξάφνιασε! ...

... Η "Μαίρη" στηρίζεται σε μια παλιότερη έμπνευση του Χάρρυ Κλυνν και του Γιάννη Κακουλίδη ...

... Η συμμετοχή της Christina Gulielmino που ...όλοι αγαπάμε! (στο σκετς "Η πειρατεία σκοτώνει") ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Γεμάτο ζωγραφιές του "καλλιτέχνη" των Ημισκουμπρίων Μιθριδάτη (έχει τελειώσει τη σχολή καλών τεχνών, για όσους δεν το γνωρίζουν!). Οι ζωγραφιές αυτές δίνουν χρώμα και μια ευχάριστη νότα στο 20σέλιδο ένθετο, το οποίο είναι γεμάτο από τους στίχους των 19 τραγουδιών.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Όλα τα τραγούδια διακρίνονται για το χιούμορ τους...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Όταν γεννιέσαι από γυναίκα προσπαθείς να βγεις
και στην υπόλοιπη ζωή σου σε γυναίκα θες να μπεις
μ' αυτό που τσαμπουνάμε το γνωρίζετε όλοι ήδη
φίλε Μιθριμίδη πες των γυναικών τα είδη

Γυναίκες, γυναίκες, γυναίκες, γυναίκες
αυτές ο πονοκέφαλος, αυτές και το depon
μας ματώνουν την καρδιά, που να βρεις τώρα ταμπόν
Γυναίκες, γυναίκες, γυναίκες, γυναίκες
αυτές ο πονοκέφαλος, αυτές και το depon
κι ας ακούγονται σε μας αυτά που λένε τσιν-τσαν-τσον"...


(στίχοι: Δ. Μετζέλος & Μιθριδάτης - "Γυναίκες - γυναίκες")


Music Corner

ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ

Τίτλος CD
"ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΕΣ"
Εταιρεία: MINOS
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Ημισκούμπρια
Σχέδια
Μιθριδάτης
Artwork
Πέτρος Παράσχης
Μιθριδάτης
1 CD 19 Tracks
Διάρκεια CD: 73:30
2/2004 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Το υπόθετο (intro)
02. Γυναίκες - γυναίκες
03. Τέλειωσε η μπαταρία (συμμετέχει η Πάμελα)
04. Το sex
05. Greek lover (Yes hello)
06. Αμερικάνα
07. Ο δικός σου D.J.
08. Backstage
09. Το σημείο G
10. Ζήλια - ζήλια
11. Χαζομπαμπάς
12. Το κορίτσι του μπαρ
13. Μαίρη
14. Ομορφάνδρας ωσάν...
15. Η πειρατία σκοτώνει (Skit)
16. Ήπια 15
17. Χαζομπαμπάς (συμμετέχουν οι Etsi De)
18. Δημιουργία (Outro)
*** Κρυφό κομμάτι: Είναι μόνο εκλογές