"κλικ για μεγέθυνση"
ΠΥΞ ΛΑΞ

Live
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Τέλος"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυκλοφορεί από την ΕΜΙ το 2πλο live CD με την τελευταία συναυλία των ΠΥΞ ΛΑΞ στο Λυκαβηττό, τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Στις 18 Σεπτεμβρίου το συγκρότημα - φαινόμενο της ελληνικής δισκογραφίας, οι ΠΥΞ ΛΑΞ, έδωσαν την τελευταία τους παράσταση, στην οποία συμμετείχαν οι: Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Βασίλης Καρράς, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Ηλίας Μακρίδης, Ντομένικα, Όναρ, Μιχάλης Τζουγανάκης. Η συναυλία αυτή ηχογραφήθηκε και κυκλοφορεί σε ένα 2πλό CD.
Τέλος για το συγκρότημα που 15 χρόνια τώρα έχει κατακτήσει μια μοναδική σχέση με το κοινό. Τέλος για τους ΠΥΞ ΛΑΞ που μέχρι σήμερα αποτελούν το μεγαλύτερο σε απήχηση συγκρότημα που έχει γνωρίσει η ελληνική μουσική σκηνή.
Μπήκαν στη δισκογραφία το 1990 και με το πρώτο τους LP «Τι άλλο να πεις πιο απλά», κατανίκησαν τις επιφυλάξεις των «ειδικών» και κέρδισαν την προτίμηση των νέων.
Είναι παιδικοί φίλοι, μεγάλωσαν μαζί στα σοκάκια της Δυτικής Αθήνας και τονίζουν επίμονα την προσήλωση τους στις λαϊκές γειτονιές. Πρόκειται μάλλον για νοσταλγία, καθώς οι παιδικές μνήμες τους είναι φορτωμένες από τη στέρηση των ανθρώπων της γειτονιάς αλλά και την ανατρεπτική θέρμη τους.
Αποτελεί συνείδηση για τους ΠΥΞ ΛΑΞ, ότι οι αντιστάσεις, τα τελικά οχυρά κατά του εκφυλιστικού μονόδρομου, είναι οι λαϊκές γειτονιές, το χωριό, η μικρή πόλη. Εκεί που η χειραψία είναι ακόμη σχέση ουσίας και όχι το τυπικό πρωτόκολλο μιας σειράς διεργασιών.
Στην δεκαπεντάχρονη πορεία τους έχουν συμπράξει με πολλούς και σημαντικούς καλλιτέχνες της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως οι: Eric Burdon (Animals), Gordon Gano (Violent Femmes), Mark Almond (Soft Cell), Steve Wynn (Dream Syndicate), I Muvrini και Sting αλλά και της ελληνικής όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Ψαραντώνης, η Μελίνα Τανάγρη, ο Μιχάλης Τζουγανάκης, κτλ.
Όλες οι δισκογραφικές δουλειές των ΠΥΞ ΛΑΞ έχουν αγκαλιαστεί με ενθουσιασμό από το κοινό, έχουν γίνει πλατινένιες, ενώ κάθε τους εμφάνιση αποτελούσε μουσικό γεγονός και ήταν βέβαια sold out.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Μοναξιά μου όλα
μοναξιά μου τίποτα
μη μ' αφήνεις τώρα
που είν' όλα πιο δύσκολα...

Με τον χαρακτηριστικότερο τίτλο, "ΤΕΛΟΣ", κυκλοφορεί το cd που ρίχνει τη δισκογραφική αυλαία των Πυξ Λαξ και αφήνει την ελληνική μουσική σκηνή σημαντικά φτωχότερη, καθώς χάνει ένα συγκρότημα που μας χάρισε μοναδικές, απίστευτες στιγμές, ενώ κράτησε όλα αυτά τα χρόνια ένα δικό του χαρακτήρα που έτεινε να γίνει "σχολή" που ακολούθησαν στη συνέχεια πολλοί άλλοι καλλιτέχνες και group. Δεν είναι τυχαίο που μετά την εμφάνιση των Πυξ Λαξ, προέκυψαν φράσεις όπως "Clone Πυξ Λαξ" για να χαρακτηρίσουν άλλα group και τη μουσική τους!

Πυξ Λαξ τέλος λοιπόν... Με ένα διπλό cd που περιέχει τις σημαντικότερες στιγμές της συναυλίας τους στο Λυκαβηττό. Φυσικά είναι αδύνατο να "χωρέσουν" οι καλύτερες στιγμές τους σε δύο δισκάκια. Όμως το album καταφέρνει να μεταφέρει τη συναυλιακή του ατμόσφαιρα, ενώ συγχρόνως μας δίνει συγκεντρωμένες μερικές από τις σπουδαιότερες δουλειές τους. Συμμετέχουν επίσης πολλά σημαντικά ονόματα του χώρου, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί με τους Πυξ Λαξ.


HIGHLIGHTS:

... Οι συμμετοχές πολλών γνωστών ονομάτων και ο συλλεκτικός χαρακτήρας του album ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Εκτός από τα μικρά ένθετα που συνοδεύουν ξεχωριστά τα δύο cd, υπάρχει μέσα στο πακέτο ένα γενικό ένθετο που περιέχει τους στίχους των τραγουδιών, φωτογραφίες από τη συναυλία του Λυκαβηττού, ενώ στη πίσω όψη θα βρείτε τη μεγάλη αφίσα της συναυλίας του Λυκαβηττού, "Χωρίς encore"! Πολύ καλή δουλειά...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Όλα τα τραγούδια είναι αξιόλογα και αγαπημένα...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Για τους φίλους που θυμάμαι αυτά τα βράδια
για τα νεύρα που μου 'σπάσαν στο στρατό
για τα όνειρα που μας τα 'δώσαν άδεια
δεν θυμάμαι που την πάτησα κι εγώ.
Για σένα κούκλα μου που βλέπω να παλεύεις
και για μένα που 'χω κολλήσει εδώ
για τις μέρες που θα 'ρθουν και τις φοβάμαι
σ' ένα κόσμο που 'χει αντίκρυσμα σκληρό

Ακόμα προσπαθώ..."...

(στίχοι: Μιχάλης Μηλιαράκης / Φίλιππος Πλιάτσικας - "Ακόμα προσπαθώ ")


Music Corner

ΠΥΞ ΛΑΞ

Τίτλος CD
"ΤΕΛΟΣ"
Εταιρεία: HARVEST
MINOS-EMI
Είδος: Διπλό CD

Διεύθ. Παραγωγής
Νεκτάριος Κόκκινος
Επιμ. Παραγωγής
Δημήτρης Επόγλου
Φωτογραφίες
Χρήστος Κισατζεκιάν
Artwork
Αλέξανδρος Παπαλέξης
2 CD 28 Tracks
Διάρκεια
CD1: 66:21

CD2: 63:36
12/2004 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


 

Το cd είναι φτιαγμένο με τεχνολογία ελεγχόμενης αναπαραγωγής, που σημαίνει πως σε computer παίζει μόνο με δικό του software (περιλαμβάνεται στο cd και δεν χρειάζεται εγκατάσταση)

 


Τα τραγούδια του cd

CD1
01. Ακόμα προσπαθώ
02. You get in love
03. Εσύ εκεί
04. Εϊ "μαν" κοίτα μπροστά...
05. Άχρηστα ρολόγια (με τους Domenica)
06. Στη πόλη των τρελών
07. Μοναξιά μου όλα
08. Χάρτινα φανάρια (με τους Όναρ)
09. Πίνακας
10. Αντίο αγάπη διχασμένη
11. Νότος (με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα)
12. Ένας τούρκος στο Παρίσι (με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα)
13. Άστην να λέει (με τον Βασίλη Καρρά)
14. Δεν θα δακρύσω πια για σένα

CD2
01. Χωρίς ντροπή
02. Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν (με τον Γιώργο Νταλάρα)
03. Τι είναι αυτό που μας χωρίζει (με τον Γιώργο Νταλάρα)
04. Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο (με την Χάρις Αλεξίου)
05. Μια συνουσία μυστική
06. Βγες στο μπαλκόνι να δεις
07. Φωτιά
08. Ανόητες αγάπες
09. Να 'ρθεις όπως θα 'ρθουν τα χελιδόνια
10. Πούλα με
11. Ένα παιδί περπατάει με τα χέρια
12. Έπαψες αγάπη να θυμίζεις
13. Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ
14. Πυξίδα