"κλικ για μεγέθυνση"
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ

Λαϊκά
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Στην αυλή του παραδείσου"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά το 4πλα πλατινένιο «Γεια» και την κατάκτηση των πρώτων θέσεων στα charts παγκοσμίως, το δίδυμο των επιτυχιών, η Δέσποινα Βανδή και ο Φοίβος, επέστρεψαν στα studios για να μας χαρίσουν και άλλες μεγάλες επιτυχίες!
Ένα νέο album με τίτλο «Στην αυλή του παραδείσου», με δώδεκα ολοκαίνουργια τραγούδια, σε στίχους και μουσική Φοίβου.
Ένα νέο album γεμάτο μεγάλες επιτυχίες όπως πάντα προκύπτουν από τη δισκογραφική συνάντηση αυτών των δύο μεγάλων καλλιτεχνών.
Ένας δίσκος λαϊκός, με τη σφραγίδα του Φοίβου στην παραγωγή και στην ενορχήστρωση.
Στα τραγούδια «Το πρώτο μας φιλί» και «Καν' το αν μ' αγαπάς», τους στίχους υπογράφει η Ναταλία Γερμανού.
Τα δύο πρώτα hits που ήδη χαράζουν την πορεία τους στα ραδιόφωνα είναι το «Λουλούδι μου» και το «Happy end», ενώ στο album σας περιμένουν και 2 εκπλήξεις: το τραγούδι «Καν' το αν μ' αγαπάς», ντουέτο με το Θάνο Πετρέλη, με τον οποίο η Δέσποινα Βανδή συνεργάζεται φέτος στο Rex, και το τραγούδι «Αχάριστη, και αλήτισσα» που η ελληνίδα σταρ ερμηνεύει ντουέτο με έναν από τους μεγαλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές και από τους πρώτους συνεργάτες της, το Βασίλη Καρρά, ένα τραγούδι που θα μονοπωλήσει την προσοχή μας!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Η Δέσποινα Βανδή με το νέο της album "Στην αυλή του παραδείσου" φαίνεται πως αποφασίζει να επιστρέψει σε λαϊκά ακούσματα... Η ένστασή μου πάντως έχει να κάνει με τη "διπλή δισκογραφία" της τραγουδίστριας. Πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολο για έναν τραγουδιστή να βγάζει δίσκους πότε λαϊκούς για την εγχώρια αγορά και πότε pop-dance για τη διεθνή. Και τελικά άποψή μου είναι πως πρόκειται για λάθος κίνηση, τώρα που είχε μια καλή πορεία στο εξωτερικό, να στραφεί ξανά κατ' αποκλειστικότητα στην ελληνική αγορά και για μετά βλέπουμε... Βέβαια η Δέσποινα είχε ανάγκη από νέο υλικό, καθώς αποφάσισε φέτος να εμφανιστεί ξανά σε αθηναϊκή πίστα, μετά από σημαντικό διάστημα απουσίας. Μακάρι να με διαψεύσει, αλλά με το να "απλώνεται" πότε στην ελληνική και πότε στη ξένη αγορά, κάνοντας ουσιαστικά διπλή καριέρα, δυσκολεύει τη πορεία της, μπερδεύοντας κυρίως το ελληνικό κοινό της.

Όσον αφορά το album τώρα, έχει 12 κομμάτια, εκ των οποίων τα ...11 αφορούν τη Δέσποινα (θα εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ). Γνώριμοι, προβλέψιμοι ήχοι του Φοίβου, που σίγουρα θα βγάλουν αρκετές επιτυχίες, χωρίς όμως να έχουμε μπροστά μας και κάτι νέο, κάτι ιδιαίτερο, κάτι ξεχωριστό. Φυσικά δεν πρόκειται να μετανιώσετε με την αγορά του cd καθώς ακούγεται πολύ ευχάριστα, ειδικά αν σας αρέσουν τα σύγχρονα λαϊκά ακούσματα. Πολύ λίγα τραγούδια μπορώ να πω πως δεν μου άρεσαν, τα περισσότερα φλερτάρουν με την επιτυχία. Περισσότερο απ' όλα μου άρεσε το "πρώτο μας φιλί", σε μουσική Φοίβου και στίχους Ναταλίας Γερμανού.

Το cd κλείνει με ένα κομμάτι έκπληξη, καθώς δεν συμμετέχει η Δέσποινα Βανδή, αλλά οι ...πεινασμένοι προφανώς συνεργάτες της! Χιουμοριστικό τραγούδι, θα βάλετε τα γέλια μόλις το ακούσετε, πρόκειται ουσιαστικά για την "παρωδία" εκτέλεση του "Οι χωρισμένοι".


HIGHLIGHTS:

... Τα ντουέτα με τον Βασίλη Καρρά και τον Θάνο Πετρέλη ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
16σέλιδο ένθετο όπου πρωταγωνιστούν η Δέσποινα και ο ...παπαγάλος της, προφανώς βασικό μέλος της ...αυλής του παραδείσου! Θα βρείτε τους στίχους των τραγουδιών και αναλυτικά τους μουσικούς που συμμετείχαν σε κάθε τραγούδι. Συμπαθητικό το artwork.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Το πρώτο μας φιλί", "Κάντο αν μ' αγαπάς", "Στην αυλή του παραδείσου", "Happy end", "Ακαταμάχητη έλξη", "Λουλούδι μου", "Πέθανες", "Αχάριστη κι αλήτισσα"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Και στ' ορκίζομαι μωρό μου
δεν φοβάμαι τώρα πια
παίρνω φόρα και βουτάω
στις καρδιάς μου τα βαθιά
Σου τ' ορκίζομαι ψυχή μου
κάθε μέρα που θα 'ρθει
θα 'χει πάντοτε τη γεύση
απ' το πρώτο μας φιλί"...

(στίχοι: Ναταλία Γερμανού - "Το πρώτο μας φιλί")


Music Corner

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ

Τίτλος CD
"ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Φοίβος
Φωτογραφίες
Bill Georgoussis
Κώστας Λάλας
Artwork
Cream
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 61:35
12/2004 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Happy end
02. Ακαταμάχητη έλξη
03. Να τη χαίρεσαι
04. Λουλούδι μου
05. Πέθανες
06. Το πρώτο μας φιλί
07. Προσεύχομαι
08. Αχάριστη κι αλήτισσα (ντουέτο με Βασίλη Καρρά)
09. Οι χωρισμένοι
10. Στην αυλή του παραδείσου
11. Κάντο αν μ' αγαπάς (ντουέτο με Θάνο Πετρέλη)
12. Outro (Πεινασμένοι)