"κλικ για μεγέθυνση"
ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ

Λαϊκά
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Έχω στα μάτια ουρανό"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Καίτη επιστρέφει! Και μάλιστα πιο δυναμικά από ποτέ! Και υπόσχεται να μας ξανακερδίσει με τα καινούρια της τραγούδια, δεκατρία στον αριθμό! Και δεν είναι καθόλου προληπτική...
Τη μουσική του album υπογράφει εξ' ολοκλήρου ο Χρήστος Δάντης. Η χημεία μεταξύ τους καθώς και το άριστο κλίμα στη συνεργασία τους επιβεβαιώνεται με αυτήν την κυκλοφορία. Τους στίχους έχουν γράψει η Ναταλία Γερμανού, ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης και ο Βασίλης Γιαννόπουλος.
Ήδη στις ραδιοφωνικές συχνότητες έχουν ξεχωρίσει το δυναμικό pop «Άκουσε Αγόρι Μου» και το «Ναρκωτικό» το πιο ξεσηκωτικό φετινό τσιφτετέλι!
Το τραγούδι που έδωσε τον τίτλο στο δίσκο είναι ένα μελαγχολικό ζεϊμπέκικο, αλλά και το «Spaciba Baby» ντουέτο με τον Χρήστο Δάντη, ένα ήδη γνωστό τραγούδι.
Ο δίσκος περιέχει χορευτικά κομμάτια όπως τα «Μόνη Μου Για Πάρτη Μου», «Τελεία και Παύλα» και «Απορώ Ποιοί Θεοί», αλλά και ευαίσθητες μπαλάντες σαν το «Μια Συγνώμη Ακόμα»
To Mac Aids Fund είναι ένας Χρηματοδοτικός Οργανισμός που δημιούργησε η Mac Cosmetics για την Υποστήριξη Ασθενών και Φορέων του ιού του HIV/AIDS.
Το 100% των χρημάτων που συγκεντρώνονται από τις πωλήσεις των κραγιόν VIVA GLAM σε όλο τον κόσμο προσφέρονται για το σκοπό αυτό. Επώνυμοι Καλλιτέχνες όπως ο Elton John, η Linda Evangelista, η Christina Aguilera, η Pamela Anderson και πολλοί άλλοι, έχουν χαρίσει το πρόσωπο τους για την υποστήριξη του MAC Aids Fund και την προώθηση του VIVA GLAM, μίας σειράς κραγιόν που δημιούργησε η Mac Cosmetics για να στηρίξει το Mac Aids Fund .
Η Καίτη Γαρμπή ανακηρύχθηκε Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του Mac Aids Fund στην Ελλάδα για το 2005, εκπροσωπώντας και στηρίζοντας επάξια μία τόσο σημαντική ενέργεια ανθρωπιάς.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Το πολυαναμενόμενο νέο album της Καίτης Γαρμπή κυκλοφορεί με τον όμορφο τίτλο "έχω στα μάτια ουρανό". 13 συνθέσεις του Χρήστου Δάντη διαμορφώνουν τη νέα δουλειά της τραγουδίστριας που έρχεται 1,5 χρόνο μετά το προηγούμενο album της. Το cd έχει κατά βάση λαϊκό στυλ, όμως Χρήστος Δάντης είναι αυτός, οπότε περιμένετε και κάποιες ηχητικές "ακρότητες" σε κάποια "λαϊκοπόπ" κομμάτια που φαίνεται να είναι και τα αγαπημένα του συνθέτη.

Το "άκουσε αγόρι μου" αλλά και το "spaciba baby" είναι τα δύο χιτάκια που θα κάνουν το πιο εύκολο πέρασμα στα ραδιόφωνα. Δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση και τα πιο αξιόλογα κομμάτια. Υπάρχουν άλλα πολύ καλύτερα. Όπως το "μια συγνώμη ακόμα" ή το "έχω στα μάτια ουρανό" ή το "μ' έχεις τρελάνει". Αρκετά είναι τα "ξεσηκωτικά" κομμάτια στο cd, αλλά προσωπικά "δεν θα πάρω"! Θα κρατήσω τα πιο κλασικά λαϊκά, τραγούδια που ταιριάζουν στη Καίτη και που κατά τη ταπεινή μου γνώμη θα έπρεπε να προτιμάει πάντα.

Εκτός από τα παραπάνω, μου άρεσε πολύ και το ζεϊμπέκικο "σα μαχαίρι με καρφώνει", που αφήνει μια γεύση από παλιό καλό λαϊκό τραγούδι, με το στίχο του Βασίλη Γιαννόπουλου έξυπνο και ελαφρώς "μόρτικο"!


HIGHLIGHTS:

... Κάποιοι θα θεωρήσουν το ντουέτο της Καίτης με τον Χρήστο Δάντη, εγώ όμως θα σταθώ στα ...μάτια της Καίτης στο εξώφυλλο! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Όπως είπα και πιο πάνω το εξώφυλλο είναι πολύ όμορφο, ίσως το καλύτερο που έχει κάνει η τραγουδίστρια ως σήμερα. Το ένθετο έχει 12 σελίδες, με τους στίχους και κάποιες φωτογραφίες (η μία όμως εδώ είναι επιεικώς απαράδεκτη...). Η σχεδίασή του είναι απλή, αλλά αρκετά όμορφη.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Μια συγνώμη ακόμα", "Έχω στα μάτια ουρανό", "Σα μαχαίρι με καρφώνει", "Άκουσε αγόρι μου", "Μ' έχεις τρελάνει", "Μια γυναίκα μόνη", "Βασανάκι"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Μία συγνώμη ακόμα
τώρα στο πάτωμα πετάς
μία φορά ακόμα
λες κι είμαι εχθρός σου με κοιτάς.

Της μοναξιάς το χρώμα
πάνω στο σώμα σου φοράς
μία συγνώμη ακόμα
τη κομματιάζεις και τη σπάς.

Συγνώμη, συγνώμη
χίλιες φορές θα σου το πω
για σένα, για σένα
όλα τ' αντέχω, τα μπορώ"...

(στίχοι: Ναταλία Γερμανού - "Μία συγνώμη ακόμα")


Music Corner

ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ

Τίτλος CD
"ΕΧΩ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΥΡΑΝΟ"
Εταιρεία: SONY BMG
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Γιάννης Δουλάμης
Εκτέλ. Παραγωγής
Χρήστος Δάντης
Άρης Μπίνης
Επιμ. Φωτογράφησης
Χριστίνα Πάπας
Artwork
Πέτρος Παράσχης
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 48:22
4/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Άκουσε αγόρι μου
02. Το ναρκωτικό μου
03. Έχω στα μάτια ουρανό (Τέσσερα ποτά)
04. Μία συγνώμη ακόμα
05. Spaciba baby (ντουέτο με τον Χρήστο Δάντη)
06. Βασανάκι
07. Τελεία και παύλα
08. Μόνη μου για πάρτη μου
09. Σα μαχαίρι με καρφώνει
10. Απορώ ποιοι Θεοί
11. Μ' έχεις τρελάνει
12. Μια γυναίκα μόνη
13. Πυροτέχνημα