"κλικ για μεγέθυνση"
ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ

Μπαλάντες / Live
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Live ballads"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σάκης Ρουβάς θέτει για άλλη μια φορά το μοναδικό του στίγμα στα μουσικά δρώμενα, με ένα CD που περιλαμβάνει μια σειρά από ερωτικά τραγούδια, έτσι όπως ο ίδιος τα ερμήνευσε στη συναυλία που έδωσε στο Κολέγιο Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου, στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. To CD με τίτλο «SAKIS ROUVAS LIVE BALLADS» κυκλοφορεί σε συλλεκτική κασετίνα, που περιλαμβάνει και ένα DVD από τη συναυλία.
Η ζωντανή ηχογράφηση της πιο ερωτικής συναυλίας της χρονιάς, περιλαμβάνει αγαπημένες ελληνικές και ξένες μπαλάντες, καθώς και τρία νέα τραγούδια, το «Χωρίς καρδιά», το «Είσαι όλη μου η ζωή» και το «I 'm in love with you», το οποίο είναι η αγγλική διασκευή του «Σ' έχω ερωτευτεί». Ξεχωρίζουν επίσης οι ερμηνείες του «Hey Jude» των Beatles, του «Ain't no sunshine» του Bill Withers και του «Without you» του Nilsson. Επίσης, ο Σάκης δίνει τη δική του νότα σε μεγάλες επιτυχίες της ελληνικής σκηνής, όπως το «Ό,τι ονειρευόμουν» της Δέσποινας Βανδή και το «Δώδεκα» της Άννας Βίσση.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Το πρώτο live cd στη καριέρα του Σάκη Ρουβά, στοχεύει στις καρδιές των ερωτευμένων! Ουσιαστικά πρόκειται για την ηχογράφηση αλλά και βιντεοσκόπηση της ερωτικής συναυλίας που έδωσε ο Σάκης Ρουβάς, φέτος, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου! Μπαλάντες από τη προσωπική του δισκογραφία, κάποιες επιτυχίες άλλων ελλήνων καλλιτεχνών, αλλά και επιλογές από τη διεθνή μουσική σκηνή, αποτελούν το υλικό αυτής της δουλειάς...

Ο Σάκης Ρουβάς φανερά πιο ώριμος από ποτέ, εντυπωσιάζει με τις φωνητικές του ικανότητες ειδικά σε κάποια πολύ δύσκολα και απαιτητικά κομμάτια, όπως για παράδειγμα στη διασκευή του "a blowers daughter" που όχι, δεν θα τον συγκρίνω με τον απίστευτο Damien Rice, όμως και η δική του ερμηνεία φτάνει σε υψηλά επίπεδα. Το cd αυτό δεν είναι μόνο για τις ...ρουβίτσες, που τα ουρλιαχτά τους σπάνε που και που τις ερωτικές στιγμές του album. Είναι όμως ένα album με πολύ προσεγμένη επιλογή κομματιών που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα.

Ξεχνάμε για λίγο τον Σάκη των εντυπωσιακών χορευτικών, των ...ακροβατικών και των έντονων ρυθμών και γνωρίζουμε πλέον μια άλλη εξίσου ενδιαφέρουσα πλευρά του. Το cd εκτός από τη διασκευή "χωρίς καρδιά", έχει κι ένα νέο τραγούδι, το "είσαι όλη μου η ζωή" που αν και δεν είναι κακό, δεν το τοποθετώ στα καλύτερα κομμάτια αυτής της δουλειάς. Προς το τέλος θα ακούσετε και το "σ' έχω ερωτευθεί" στα αγγλικά, όπου έχει γίνει πολύ καλή προσπάθεια!

Πολύ προσεγμένα επιλέχθηκαν και από ένα τραγούδι της Βανδή και της Βίσση ώστε να μείνουν οι fans και των δύο ικανοποιημένοι!

Το dvd σας δίνει εικόνα από τη συναυλία του Σάκη με τα μανουάλια και τα κεριά να ενισχύουν την ερωτική εικόνα. Προσοχή, διευκρινίζω πως δεν υπάρχουν τα video clip των τραγουδιών αλλά η βιντεοσκόπηση της συναυλίας. Μόνο ένα video clip υπάρχει, στην ενότητα extras και πρόκειται για το "χωρίς καρδιά"... Ο ήχος του dvd είναι φυσικά surround...


HIGHLIGHTS:

... Ο ερωτισμός υπάρχει διάχυτος στο cd! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Το cd - dvd έρχεται σε συσκευασία μακρόστενης κασετίνας. Όλες οι φωτογραφίες είναι από τη συναυλία του Ρουβά με το εξώφυλλο να είναι λιτό και αρκετά όμορφο. Στο ένθετο υπάρχουν οι στίχοι μόνο των καινούργιων τραγουδιών. Είναι καλά σχεδιασμένο, καλαίσθητο, αλλά από υλικό μου φαίνεται λίγο φτωχό.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Το cd αλλά και το dvd είναι γεμάτα επιτυχίες...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Χωρίς καρδιά
δεν θα 'μενα κι απόψε
δως μου ένα φως
για να 'χω πρωί.

Χωρίς καρδιά
δεν θα μ' αφήσεις
δεν θα σ' αφήσω
στου τέλους το γιατί...

Δεν παίρνω τα μάτια μου από σένα
δεν παίρνω τη σκέψη μου από σένα
δεν παίρνω τα μάτια μου από σένα
θα ζω τη ζωή μου από σένα
δεν παίρνω τα μάτια μου από σένα
δεν παίρνω τη σκέψη μου"...

(στίχοι: Ρεβέκκα Ρούσση - "Χωρίς καρδιά")


Music Corner

ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ

Τίτλος CD
"LIVE BALLADS"
Εταιρεία: MINOS EMI
Είδος: CD + DVD

Διεύθ. Παραγωγής
Νεκτάριος Κόκκινος
Φωτογραφίες
Δημήτρης Πανουλής
Artwork
Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος
Σκηνοθεσία DVD
Κώστας Καπετανίδης
1 CD 17 Tracks
1 DVD 15 Video live
Διάρκεια CD: 69:06
4/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Χωρίς καρδιά (The blowers daughter)
02. Είσαι όλη μου η ζωή
03. Σ' έχω ερωτευθεί
04. Μια ζωή μαζί
05. Υπήρχες πάντα
06. Να μ' αγαπάς
07. Πες της
08. Δεν έχει σίδερα η καρδιά σου
09. Ξανά
10. Κάποτε θα 'μαστε μαζί
11. Το χρόνο σταματάω
12. Σε θέλω σαν τρελός
13. Without you / Δώδεκα
14. Αγάπα με (Abrazame)
15. Ό,τι ονειρευόμουν
16. I 'm in love with you (Σ' έχω ερωτευθεί)
17. Χωρίς καρδιά (The blowers daughter) - (remix by Soymka)

Τα τραγούδια του dvd

01. Σ' έχω ερωτευθεί
02. Μια ζωή μαζί
03. Υπήρχες πάντα
04. Να μ' αγαπάς
05. Μίλα της
06. Δεν έχει σίδερα η καρδιά σου
07. Πάρτα
08. Ξανά
09. Κάποτε θα 'μαστε μαζί
10. Το χρόνο σταματάω
11. Ό,τι ονειρευόμουν
12. Without you / Δώδεκα
13. Ain't no sunhine
14. Hey Jude
15. Help me make it through the night