"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΙΑΝΝΑ ΤΕΡΖΗ

Λαϊκά / Pop
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Γύρνα το κλειδί"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γιάννα Τερζή συστήθηκε στον χώρο της ελληνικής δισκογραφίας, με ένα CD single με τίτλο το όνομα της περίπου πριν από ένα χρόνο. Καθώς το τραγούδι "Τέτοια γυναίκα" έκανε γνωστή την ενασχόληση της με τη μουσική, εκείνη προετοίμαζε το πρώτο προσωπικό της album. Με τον παραγωγό της Γιάννη Δουλάμη αναζήτησαν και επέλεξαν το υλικό και δούλεψαν κάποιους μήνες στο στούντιο, ώστε η πρώτη της δουλειά να δίνει και την ταυτότητα της. Το cd με τίτλο "Γύρνα το κλειδί" κυκλοφορεί από την Universal Music.
Την υποδεχθήκαμε ως την κόρη ενός μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή, αλλά από τα πρώτα της κιόλας βήματα έχει αρχίσει να διαμορφώνει τη δική της μουσική προσωπικότητα. Είναι μια νέα, ταλαντούχα, πολλά υποσχόμενη λαϊκή τραγουδίστρια με μια ιδιαίτερη, χαρισματική φωνή και προσωπικό τρόπο έκφρασης.
Ο δίσκος περιλαμβάνει εννιά καινούργια τραγούδια σε μουσική του Morpheus, του Μάριου Ψιμόπουλου, του Άκη Δείξιμου, του Βαγγέλη Παπαδόπουλου, του Στέλιου Χρόνη και του Τάσου Λυμπέρη και σε στίχους του Morpheus, της Ελένης Γιαννατσοΰλια, του Κώστα Μητρόπαπα, του Στέλιου Χρόνη και του Τάσου Λυμπέρη. Και το τραγούδι με το οποίο η ίδια συστήθηκε, "Τέτοια γυναίκα" από το CD Single σε μουσική και στίχους του Ανδρέα Μπονάτσου.
Στο ντεμπούτο του δίσκου στο ραδιόφωνο εμφανίζεται μια δυναμική μπαλάντα με τίτλο "Που και που" σε μουσική του Μάριου Ψιμόπουλου και σε στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια. Μια έξυπνη επιλογή από την καλλιτέχνιδα που αναδεικνύει τις δυνατότητες της στους πιο αυστηρούς κριτές, τους ακροατές!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Τη γνωρίσαμε το περσινό καλοκαίρι, όταν έκανε το πρώτο της δισκογραφικό βήμα με ένα cd single με τρία μέτρια τραγούδια. Η Γιάννα Τερζή, κόρη του Πασχάλη Τερζή, κυκλοφορεί τώρα το πρώτο της album με τίτλο "γύρνα το κλειδί". Ενώ από τη μια μας έπεισε πλέον οριστικά για τις φωνητικές της ικανότητες, από την άλλη το υλικό που της δόθηκε παραμένει σε μέτρια επίπεδα. Τα περισσότερα τραγούδια του cd είναι αδιάφορα, ενώ οι συνθέσεις απλώνονται από τσιφτετέλια, μέχρι κάποια καλά ζεϊμπέκικα ενώ κάποτε ξεφεύγουν και προς τη pop, χωρίς να λείπουν και οι μπαλάντες! Δεν λέω, η Γιάννα Τερζή καταφέρνει να τραγουδήσει και να "χρωματίσει" σωστά όλα αυτά τα είδη, όμως δεν δημιουργεί μια συγκεκριμένη ταυτότητα για το που θα πρέπει να τη κατατάξουμε ως τραγουδίστρια.

Μια παρατήρηση για το "γύρνα το κλειδί" που έδωσε και τον τίτλο του στο album είναι ότι η μουσική του μου θύμισε τη παλιά επιτυχία των Ricchi e Poveri "Sara perche ti amo", ενώ ο στίχος "πριν από λίγο ήσουνα ξένος, με τόσο κόσμο πυκνοκατοικημένος, μα να που ήρθα μες στη ζωή σου, να δεις θα φτάσω τέρμα Θεού μαζί σου" τι ακριβώς εννοεί; Εννοώ φυσικά αυτό το ...πυκνοκατοικημένος!!! Πάντως το τραγούδι το περνάω στα καλύτερα του cd για τον εύθυμο χαρακτήρα του...

Καταλήγω ότι έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετική τραγουδίστρια που όμως για την ώρα δεν έχει βρει τα τραγούδια που θα την αναδείξουν.


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Αν και συνηθισμένο, το εξώφυλλο είναι ευχάριστο. Στο ένθετο όμως δεν υπάρχουν οι στίχοι των τραγουδιών.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Γύρνα το κλειδί", "Είσαι βάσανο μεγάλο", "Που και που"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Που και που με θυμάσαι
τη πόρτα χτυπάς χαράματα
που και που μ' αγαπάς
μα έχεις μια άλλη στο νου
που και που με θυμάσαι
και τάχα σε πιάνουν κλάματα
τώρα πια θα κοιμάμαι
τις νύχτες κι εγώ κάπου αλλού"...

(στίχοι: Ελένη Γιαννατσούλια - "Που και που")


Music Corner

ΓΙΑΝΝΑ ΤΕΡΖΗ

Τίτλος CD
"ΓΥΡΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ"
Εταιρεία: UNIVERSAL
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Γιάννης Δουλάμης
Φωτογραφίες
Χρήστος Πρεντουλής
Artwork
Δημήτρης Καράμπελας
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 37:48
5/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Πες μου τι να κάνω
02. Που και που
03. Γύρνα το κλειδί
04. Ο άγγελος μου είσαι εσύ
05. Ένα χρόνο χωρισμένοι
06. Πιθανότητες
07. Είσαι βάσανο μεγάλο
08. Είμαστε πάλι μαζί
09. Μη μ' αφήνεις μόνη
10. Τέτοια γυναίκα