"κλικ για μεγέθυνση"
ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Music Corner

"3 λάθη"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έπειτα από τη ξέφρενη πορεία που σημείωσε το πρώτο του single με τίτλο "Εσύ" στα air play charts όλων των ραδιοφώνων, ο Δήμος Αναστασιάδης μας εκπλήσσει - και πάλι - με την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, κάνοντας "3 λάθη" και παράλληλα τρεις μοναδικές συνεργασίες...

Δώδεκα ολοκαίνουρια τραγούδια των οποίων τη μουσική υπογράφει ο ίδιος, την ενορχήστρωση ο Γιώργος Ζαχαρίου, ενώ στους στίχους μαζί με τον Κωνσταντίνο Ρουκά συναντάμε τον Θάνο Παπανικολάου και τον Γιάννη (Μπαχ) Σπυρόπουλο, αλλά και ένα επιπλέον funky bonus track με τη συμμετοχή του "ανατρεπτικού" Σταμάτη Κραουνάκη!

"3 Λάθη": ένα album που κινείται στη διαχωριστική γραμμή μεταξύ pop, rock αλλά και ...jazz, από τον Δήμο Αναστασιάδη. Το πρώτο λάθος θα είναι σίγουρα να μην το ακούσετε...

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕ...


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Πολύ μ' αρέσει να ακούω cd από νέους καλλιτέχνες. Έχεις την περιέργεια να δεις περί τίνος πρόκειται, να ανακαλύψεις κάτι καινούριο. Έτσι λοιπόν και με το πρώτο άλμπουμ του Δήμου Αναστασιάδη που μας συστήθηκε με το "Εσύ", το οποίο πήγε πάρα πολύ καλά ραδιοφωνικά και μας έκανε να αναρωτιόμαστε ποιός είναι αυτός που τραγουδάει. Στην πρώτη του δουλειά λοιπόν κινείται σε ποπ και ροκ ύφος με ωραίες μπαλάντες αλλά και πιο δυναμικά τραγούδια. Θεωρώ πάντως πως η συγκεκριμένη δουλειά δε μπορεί έυκολα να κατηγοριοποιηθεί καθώς περιέχει διαφόρων ειδών τραγούδια. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Δήμος Αναστασιάδης έχει συνθέσει και τη μουσική σε όλο το άλμπουμ, κινώντας μου ακόμα περισσότερο την περιέργεια να τον ακούσω.

Μετά από πολλές ακροάσεις του δίσκου κατέληξα ότι ξεζωρίζουν πολλά τραγούδια. Εκτός του ήδη γνωστού και αγαπημένου "Εσύ" υπάρχει το ποπ-ροκ "3 λάθη", το οποίο έχει τη δυνατότητα να γίνει επιτυχία, το "Δε μπορείς να ζεις σαν ξένη" που προσωπικά μου θυμίζει το "Πιο πολύ" του Χατζηγιάννη αλλά και το "Πάλι" θυμίζει περισσότερο έντεχνο τραγούδι με στυλ που θυμίζει Αλκίνοο Ιωαννίδη, χωρίς να είναι κακό αυτό. Ακόμα, ωραία η μπαλάντα "Ένα τέλος βιαστικό", ενδιαφέρον το "Κάθε που γυρνάω πίσω", στο ίδιο στυλ με το "3 λάθη", διαφορετικός ο ήχος του "Μη σταματάς", ενώ τα "Μελλούμενα νερά" και το "Δύτες του χρόνου" είναι από τα καλύτερα του cd. Τέλος, έκπληξη η συνεργασία του στο τελευταίο τραγούδι με τον Σταμάτη Κραουνάκη,το "Κούλα μπεε", ένα ...εναλλακτικό κομμάτι!

Γενικά φαίνεται ότι ο Δήμος ακόμα ψάχνεται καλλιτεχνικά αλλά δε μπορούμε να περιμένουμε να έχει αποφασίσει τι θέλει να κάνει από την πρώτη του δουλειά. Αν τα καταφέρει και συνεχίσει έτσι θα μας απασχολήσει και στο μέλλον. Το άλμπουμ του μου άφησε πολύ καλή εντύπωση και χάρηκα που μετά από καιρό άκουσα ένα ενδιαφέρον cd συνολικά. Σίγουρα είναι ταλαντούχος και αξίζει να τον προσέξουμε. Όταν πρόκειται για καλές προσπάθειες και κυρίως νέων παιδιών, αξίζει να τους υποστηρίζουμε αγοράζοντας τον δίσκο τους.


HIGHLIGHTS:

... Συνολικά ο καλλιτέχνης και η δουλειά του που αξίζουν την προσοχή μας ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Το ένθετο είναι συνηθισμένο αλλά περιεκτικό. Περιέχει τους στίχους των τραγουδιών αλλά και ευχαριστήριο σημείωμα του καλλιτέχνη. Προσωπικά θα ήθελα κάποιες παραπάνω φωτογραφίες του Δήμου, καθώς έχει μόνο μια.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"3 λάθη", "Εσύ", "Μελλούμενα νερά" "Κάθε που γυρνάω πίσω" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Μη μιλάς με το γιατί σου δε θα βρεις
Μη μιλάς με τη σιωπή σου δε μπορείς
Τόσο καιρό που λες ότι ελπίζεις
Τόση φωνή δεν έχεις για να πεις...

Γι' αυτό κρύψου πριν χαθείς και κάνε 3 λάθη
Ένα για τον ουρανό και τ' άλλα καντ' τα στάχτη
Γι' αυτό κρύψου πριν χαθείς και χάσου πριν αλλάξεις
Θα γυρίσω να σε βρω το νόημα πριν χάσεις"...


(στίχοι: Κωνσταντίνος Ρουκάς - "3 λάθη")

Music Corner

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Τίτλος CD
"3 ΛΑΘΗ"
Εταιρεία: WARNER
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Γιώργος Ισαάκ
Ενορχήστρωση
Γιώργος Ζαχαρίου
Φωτογραφίες
Ειρήνη Μιχοπούλου
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 53:07
9/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Μια προσευχή για να 'ρθεις
02. 3 λάθη
03. Δε μπορείς να ζεις σαν ξένη
04. Εσύ
05. Κάθε που γυρνάω πίσω
06. Χωρίς εμένα
07. Πάλι
08. Ένα τέλος βιαστικό
09. Μη σταματάς
10. Μονάχα ένα βράδυ
11. Δύτες του χρόνου
12. Μελλούμενα νερά
13. Κούλα μπεε... (bonus track - φιλική συμμετοχή: Σταμάτης Κραουνάκης)

MC Team ID