"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΙΑΝΝΑ ΤΕΡΖΗ

Music Corner

"Άσε με να ταξιδέψω"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To καινούριο album της Γιάννας Τερζή κυκλοφόρησε και είναι γεμάτο επιτυχίες. Ένας δίσκος που μας ξανασυστήνει την Γιάννα Τερζή με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Τραγούδια ερμηνευμένα από μια φωνή που έχει το κληρονομικό χάρισμα.
Τραγούδια που έγραψαν οι: Αργύρης Αράπης, Βασίλης Γαβριηλίδης, Σταμάτης Γονίδης, Χρήστος Δάντης, Δημήτρης Κοργιαλάς, Αντώνης Σκόκος, Μιχάλης Τουραντζίδης, Μάριος Ψιμόπουλος, Τάσος Βουγιατζής, Βίκυ Γεροθόδωρου, Ναταλία Γερμανού, Ελένη Γιαννατσούλια, Νίκος Σαρρής, Δημήτρης Τσάφας.

"Απίστευτο", το πρώτο single, για την καλή αρχή. Ένα τραγούδι του Χρήστου Δάντη, σε στίχους Νίκου Σαρρή, που ήρθε ως το πρώτο άκουσμα και παίζει ήδη στα ραδιόφωνα. Δεν είναι "Απίστευτο". Είναι η νέα μεγάλη επιτυχία της Γιάννας Τερζή.
Και έρχονται κι άλλες: "Αν γυρνούσα πίσω τον χρόνο" του Μάριου Ψιμόπουλου και της Ελένης Γιαννατσούλια, "Δεν φαντάζεσαι" το τραγούδι που έγραψε ο Σταμάτης Γονίδης, "Δεν τόλμησες" του Δημήτρη Κοργιαλά και της Βίκυς Γεροθόδωρου, "Απλά Υπάρχουμε" του Μάριου Ψιμόπουλου και του Τάσου Βουγιατζή, τραγούδι στο οποίο συμμετέχει ο Βασίλης Σαλέας.
Αλλά πέρα από ό,τι σημειώνεται σε ένα δελτίο τύπου, ακούστε τα νέα τραγούδια της Γιάννας Τερζή και βρείτε τα δικά σας αγαπημένα. Γιατί το "Άσε με να ταξιδέψω" είναι ένα album για να το αγαπήσετε.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Προσπάθησα να μην μπω στο trip-άκι "α, μάλιστα η κόρη του Πασχάλη Τερζή" και, πραγματικά, άκουσα το νέο της CD σα να μην ξέρω τη συγγένεια που τη συνδέει με μία από τις μεγαλύτερες λαϊκές φωνές του σήμερα.

Άκουσα τα τραγούδια ξανά και ξανά χωρίς να μπορώ να κατατάξω τη Γιάννα Τερζή σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία. Ισορροπεί, σε μια κλωστή, μεταξύ λαϊκού και pop. Είναι η δεύτερη δισκογραφική δουλειά της νεαρής τραγουδίστριας. Αν και στο σύνολό του ο δίσκος αυτός κινείται σε λαϊκά μονοπάτια δεν αγγίζει τα "βαριά" λαϊκά. Αυτό το είδος μουσικής, ομολογώ, δεν είναι πρώτη μου επιλογή όταν διαλέγω να ακούσω κάτι για την προσωπική μου ευχαρίστηση. Όμως, όσο άκουγα το συγκεκριμένο CD, ανακάλυψα ότι πέρα και πάνω απ' όλα τα άλλα η Γιάννα Τερζή έχει πάρα πολύ καλή φωνή. Με λαϊκή χροιά μα και με μια ζεστασιά γεμάτη συναίσθημα.

Αυτή τη φορά έχει την τύχη να συνεργάζεται με τους Σταμάτη Γονίδη, Χρήστο Δάντη και Δημήτρη Κοργιαλά, αλλά και με Ναταλία Γερμανού και Ελένη Γιαννατσούλια στο στίχο, ονόματα που αποτελούν εγγύηση για εμπορική επιτυχία στο υλικό ενός δίσκου. Δεν μπορώ να πω όμως ότι ανάμεσα στα τραγούδια της ξεχώρισα κάποιο ιδιαίτερα. Λαϊκά τα περισσότερα, χωρίς να λείπουν και οι μπαλάντες.

Δύσκολο να πούμε ποιο από τα 12 τραγούδια που περιέχει το CD θα μείνει στο χρόνο, σίγουρα όμως η Γιάννα Τερζή ήρθε για να μείνει στον χώρο κι αν την αφήσουμε θα βρει τον τρόπο να μας ...ταξιδέψει! Αργά μα απολύτως σταθερά τα βήματά της, πιστεύω πως η πορεία της θα έχει διάρκεια.


HIGHLIGHTS:

... --- ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Λιτό στο σχεδιασμό του, περιέχει τους στίχους όλων των τραγουδιών, αναφέροντας τους συντελεστές και τους δημιουργούς στο καθένα ξεχωριστά, καθώς και τρεις φωτογραφίες - πορτραίτο της τραγουδίστριας. Οι σελίδες του έχουν μια ακολουθία στο σχεδιασμό και το χρωματισμό. Δεν έχω γνώσεις γραφιστικής ή σελιδοποίησης αλλά ξεφυλλίζοντάς το, μ' άρεσε η επανάληψη: φωτογραφία - γκρι σελίδα - πράσινη σελίδα - γκρι σελίδα (πάλι) - φωτογραφία - γκρι - πράσινο - γκρι ...and go on! Επίσης υπάρχει ευχαριστήριο σημείωμα από την Γιάννα Τερζή όπου αναφέρει έναν έναν όλους τους δημιουργούς του δίσκου, από τους παραγωγούς μέχρι και τον τελευταίο τεχνικό, χωρίς φυσικά να παραλείπει συνθέτες και στιχουργούς.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Στην αγκαλιά της", "Θα ήθελα να ξέρω", "Δεν φαντάζεσαι", "Απλά υπάρχουμε" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Στον καναπέ εσύ κι εγώ στα όνειρά μου
δυο δρόμοι χωριστοί ανοίγονται μπροστά μου
ραγίζει το γυαλί κι όπου να 'ναι σπάει
το λέει η σιωπή, το λέει και πονάει...

Απλά υπάρχουμε όμως δε ζούμε
απ' την αλήθεια δυστυχώς πώς να κρυφτούμε
απλά υπάρχουμε και τίποτ' άλλο
αν είναι αγάπη αυτό που ζούμε αμφιβάλλω"...


(στίχοι:
Τάσος Βουγιατζής - "Απλά υπάρχουμε")

Music Corner

ΓΙΑΝΝΑ ΤΕΡΖΗ

Τίτλος CD
"ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ"
Εταιρεία: MINOS EMI
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Νεκτάριος Κόκκινος
Επιμ. Παραγωγής
Θανάσης Βαρθακούρης
Φωτογραφίες
Ειρήνη Μιχοπούλου
Artwork
Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 42:28
6/2008 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


 


Τα τραγούδια του cd

01. Αν γυρνούσα πίσω το χρόνο
02. Απίστευτο
03. Μόνο εσένα θέλω
04. Δεν φαντάζεσαι
05. Στην αγκαλιά της
06. Εδώ και τώρα
07. Απλά υπάρχουμε (συμμετέχει ο Βασίλης Σαλέας)
08. Θα 'θελα να ξέρω
09. Τρεις το ξημέρωμα
10. Δεν τόλμησες
11. Ξέχασέ με
12. Άσε με να ταξιδέψω

MC Team ID