ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ
"Απλά τα πράγματα"

Στο προηγούμενο album της τραγουδούσε πως δεν την ενδιαφέρουν ακριβά ρολόγια και χρήματα πολλά... Στο νέο της cd η Καίτη Γαρμπή κατά κάποιο τρόπο συνεχίζει αυτές τις σκέψεις της... Ίσως μας αποκαλύπτει επιτέλους ποιο είναι "αυτό το κάτι" που τόσο καιρό ήθελε... "Απλά τα πράγματα, δεν ψάχνω θαύματα, αγάπη θέλω μόνο, να με φιλάς να λιώνω"...

Αυτό είναι το κεντρικό τραγούδι του νέου της διπλού album "απλά τα πράγματα". 31 τραγούδια, όχι όλα καινούρια, που κινούνται σε διάφορα στυλ και ρυθμούς. Από τσιφτετέλια και χασάπικα, μέχρι δυτικότροπες dance μουσικές.

Το πρώτο cd είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Καίτης με διάφορους μουσικούς και συνθέτες. Ο Νίκος Τερζής που στο παρελθόν έχει δουλέψει αρκετές φορές με την τραγουδίστρια, της έχει δώσει εδώ 10 συνθέσεις του σε στίχους Αντώνη Παππά, Ναταλίας Γερμανού και Τάσου Βουγιατζή. Ο Δημήτρης Ζμπέκος, των Ζιγκ Ζαγκ, έγραψε άλλα 4 τραγούδια (μεταξύ τους και το κορυφαίο κατά τη γνώμη μου "κραγιόν") σε στίχους Δημήτρη Τσακαλιά, Λίλας Ζερβοπούλου και Ευσταθίας. Τραγούδια έχουν ακόμη γράψει (μουσική και στίχους) οι Σόλων Αποστολάκης, Τάκης Μπουγάς, Νίκος Γρίτσης,Τάσος Πανάγης, Ηλίας Φιλίππου, Μιχάλης Τουρατζίδης και Φωτεινή Δούρου.

Το δεύτερο cd έχει αποκλειστικά συνθέσεις του Κώστα Τουρνά, νέες μα και κάποιες παλιότερες. Ο Κώστας Τουρνάς είναι ο άνθρωπος που είχε δώσει στην Γαρμπή τη μεγάλη επιτυχία "μη με συγκρίνεις", τραγούδι που είχε δώσει μεγάλη ώθηση στην καριέρα της. Στη "σκιά" αυτού του τραγουδιού, ο Τουρνάς πήρε το ok για να φτιάξει κι άλλα κομμάτια, με ζητούμενο μιαν ανάλογη επιτυχία.
Το μοναδικό τραγούδι του δεύτερου cd που δεν ανήκει στον Κώστα Τουρνά, είναι το πολύ γνωστό "τι θέλουνε τα μάτια σου" των Exis από το περσινό single.

Τη διεύθυνση παραγωγής του cd ανέλαβε ο Γιάννης Δουλάμης, ο μόνιμος από αυτό το πόστο συνεργάτης της Καίτης Γαρμπή, εδώ και 15 χρόνια!

Ακούγοντας τα τραγούδια δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα με όλα. Υπάρχουν αρκετά καλά κομμάτια, υπάρχουν όμως και άλλα που δεν νομίζω να ...αναζητήσω να τα ακούσω δεύτερη φορά. Λόγικο βέβαια σε μια ποσότητα 31 τραγουδιών... Κορυφαίο κομμάτι του album δεν θεωρώ το ομώνυμο, αλλά όπως είπα και πιο πάνω το "κραγιόν". Εκπληκτική μουσική με ποικιλία οργάνων και απόλυτα επιτυχημένη ενορχήστρωση. Μοντέρνος χορευτικός ήχος που ..."ξεσηκώνει" και πολύ καλή ερμηνεία. Πολύ καλό και το "βιάστηκα", τραγούδι με το οποίο η Καίτη Γαρμπή προσεγγίζει ένα στυλ που της ταιριάζει πολύ, το "χασάπικο". Το "πέστο μ' ένα φιλί" ...Νο2, αν και δεν έχει καθόλου κοινό άκουσμα με το παλιό και λαϊκότερο "πέστο μ'ένα φιλί", είναι κι αυτό ένα καλό τραγούδι.


Στο "άδικο και κρίμα" η Καίτη Γαρμπή τραγουδάει με τους Antique (φωτο πάνω). Ακόμη ένα τραγούδι με σύγχρονη χορευτική γραμμή και έξυπνο στίχο... Δεν είναι άσχημο αλλά δεν με ενθουσίασε και ιδιαίτερα. Κατά τ' άλλα μου άρεσαν τα "απλά τα πράγματα", "όταν σε χρειάζομαι", "το σαββατοκύριακό σου" και το ευαίσθητο "κανένας δεν ανήκει σε κανένα" με τον προσεγμένο στίχο. Το "you and me you and I" είναι ένα πρωτότυπο τραγούδι που θα τραβήξει την προσοχή σας αλλά μέχρι εκεί...

Το δεύτερο cd με τις συνθέσεις του Κώστα Τουρνά, περιέχει ασφαλώς πιο "δύσκολα" τραγούδια. Ο σκοπός εδώ δεν είναι η εμπορικότητα και ο εύκολος στίχος, αλλά το "προσεγμένο" τραγούδι τόσο σαν σύνθεση όσο και σαν στίχος. Οι ρυθμοί εδώ είναι κατά βάση λαϊκοί, αν και κάποιες φορές αγγίζουν και πιο μοντέρνα ακούσματα. Το ζεϊμπέκικο "δεν είπα ψέματα ποτέ" είναι το καλύτερο κομμάτι αυτού του cd. Δυνατό και το "ζητάς", καλό το "σκονισμένο αμάξι". Το cd έχει και παλιότερες επιτυχίες όπως τα "όσο θα λείπεις", "κάνε το λογαριασμό", "στιγμές"...

Το ένθετο μπορεί να χαρακτηριστεί πλήρες με τους στίχους όλων των τραγουδιών, σημείωμα της τραγουδίστριας, αναφορά των συντελεστών και αρκετές φωτογραφίες. Το "ασπρόμαυρο" στυλ του όμως σε συνδυαμό με το φτωχό του artwork μας τα χαλάνε λίγο.

"Απλά τα πράγματα". Το νέο cd της Καίτης Γαρμπή κινείται σε γνώριμα ηχητικά μονοπάτια, αποτελεί μια φυσική συνέχεια από τις προηγούμενες δουλειές της και έχει αρκετά κομμάτια που μπορούν να "φλερτάρουν" με την επιτυχία. Στα "ευχάριστα" προσθέστε πως το cd αυτό μπορείτε να το ακούσετε κανονικά και στα computer σας, καθώς δεν περιέχει τις παράξενες ..."αντιπειρατικές" προστασίες της εταιρείας...


Music Corner

ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ

Τίτλος CD
"ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ"
Εταιρεία: Sony Music
Είδος: Διπλό CD

Διεύθ. Παραγωγής
Γιάννης Δουλάμης
Φωτογραφίες
Βαγγέλης Κυρής
Artwork
Δημήτρης Ρεκουνιώτης
1 CD 31 Tracks
Διάρκεια
CD1: 71:43
CD2: 49:44
12/2001 ©

Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

Τα τραγούδια του cd

 
A΄ SIDE
 
B΄ SIDE
01.
Απλά τα πράγματα
01.
Δεν είπα ψέματα ποτέ (μόνο για σένα)
02.
Όταν σε χρειάζομαι
02.
Στο σκονισμένο σου αμάξι
03.
Κραγιόν
03.
Ζητάς
04.
Βιάστηκα
04.
Όσο θα λείπεις
05.
Εσύ θα χάσεις
05.
Θέλω να σε βλέπω
06.
Σαν τον εχθρό
06.
Φίλα με
07.
Πέστο (ξανά) μ' ένα φιλί
07.
Μόνη μου
08.
Αδικό και κρίμα (με τους Antique)
08.
Κάνε το λογαριασμό
09.
Κανένας δεν ανήκει σε κανένα
09.
Στάχτη
10.
Ακατάλληλη αγάπη
10.
Βάλε
11.
Θέλω απόψε να χορέψω
11.
Στιγμές (με τον Κώστα Τουρνά)
12.
Αυτό που ζήσαμε
12.
Επανάσταση
13.
Το σαββατοκύριακό σου (χρυσόψαρο)
13.
Τι θέλουνε τα μάτια σου (με τους Exis)
14.
Που να κρυφτώ    
15.
Ξενυχτάω    
16.
Βάσει λογικής    
17.
Αργά - αργά    
18.
You and me You and I