ΙΡΙΣ
"Από την άκρη του χρόνου"

Ένα καινούριο συγκρότημα στην πρώτη του δισκογραφική απόπειρα. Οι "Ίρις" επιλέγουν να κινηθούν μουσικά στο χώρο της ηλεκτρονικής pop - trip hop μουσικής και το πρώτο τους album "από την άκρη του χρόνου" έρχεται να επιβεβαιώσει τις ικανότητές τους στο συγκεκριμένο μουσικό χώρο.

Σαν μουσικοί βέβαια, τα μέλη των "Ίρις" δεν είναι "πρωτάρηδες" καθώς αριθμούν αρκετά χρόνια παρουσίας στα δρώμενα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Οι Γρηγόρης Καγκελάρης, Νίκος Βουτσινάς, Παυλίνα Κωσταντοπούλου και Κατερίνα Αλεξάκη αποτελούν τον βασικό πυρήνα του συγκροτήματος. Στο album τους συντροφεύουν τρεις γνωστοί μουσικοί, ο κιθαρίστας Κώστας Μπαλταζάνης, ο μπασίστας Γιάννης Παπατριανταφύλλου και ο Τάκης Πατερέλης (φλάουτο, σαξόφωνο).

Τα τραγούδια των Ίρις στηρίζονται σε ηλεκτρονικά όργανα που συχνά τον ήχο τους εμπλουτίζει το πιάνο αλλά και το σαξόφωνο ή το φλάουτο. Ο στίχος τους είναι κατά βάση ελληνικός, όμως όπως απαιτεί και η ...μόδα της εποχής, υπάρχουν και λόγια στα αγγλικά. Συχνά υπάρχει διήγηση των στίχων που "μπερδεύεται" όμορφα με τις ερμηνείες.

Η ταξιδιάρικη διάθεση δεν χάνεται σε καμιά στιγμή του cd, υπάρχει όμως και μια έντονη μελαγχολία που ίσως από κάποιο σημείο αρχίζει να κουράζει. Τα τραγούδια ίσως χρειάζονταν κάποια ηχητικά ξεσπάσματα, που να σπάνε τη "σκοτεινή" ατμόσφαιρα.

Ωστόσο η πρώτη δισκογραφική δουλειά των "Ίρις", μόνο σαν πετυχημένη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Τα τραγούδια είναι καλοδουλεμένα, είναι εμφανές πως πολύ μεγάλο βάρος έχει δοθεί στις ενορχηστρώσεις, ενώ και ο στίχος είναι ιδιαίτερα προσεγμένος.

Το ένθετο του cd έχει τους στίχους των τραγουδιών και ένα ..."αφηρημένο" αλλά όμορφο artwork. Το cd αξίζει της προσοχής σας...


Music Corner

ΙΡΙΣ

Τίτλος CD
"ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ"
Εταιρεία: Legend
Είδος: CD

Επιμ. παραγωγής
Ίρις
Φωτογραφίες
Γιάννης Τουρλίδης
Artwork
Παναγιώτης Κούγιας
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD 52:20
12/2001 ©

Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

Τα τραγούδια του cd
1. Υπόσχεση
2. Μπαλάντα για τον ξένο
3. Ο βιαστικός επισκέπτης
4. The love in yesterdays
5. Ο κος Gynt
6. Ο άγγελος στην πόρτα
7. Στις μεγάλες πόλεις
8. Intercity
9. Προάστιο 1
10. Ταξίδι στη μέρα
11. Προάστιο 2
12. Η μοναξιά του αύριο