NEWCOMERS
Το Music Corner σας συστήνει τους πιο
ελπιδοφόρους πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες,
στην ελληνική δισκογραφία!

—————————————-

 

ΜΑΡΙΝΑ ΣΕΝΑ

«Είναι σημαντικό να έχουμε στη ζωή μας ελπίδα. Ακόμη και να σε πάρει από κάτω, αν είναι κάτι που το θέλεις πραγματικά και το προσπαθήσεις ειλικρινά, κάποια στιγμή θα τα καταφέρεις. Ή τουλάχιστον αξίζει να ελπίζεις…»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον Παύλο Ζέρβα
Φωτογράφηση: Νίκος Ζότος

Music Corner – 30/6/2010

Πριν 5 χρόνια είχε τη πρώτη της καλλιτεχνική επαφή με το ευρύ κοινό, μέσα από το Φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης, όπου είχε προκριθεί στον τελικό με το τραγούδι “σε σένα κρυμμένο” των Δημήτρη Πικράκη και Δημήτρη Βαρελά. Από τότε, χάσαμε λίγο τα ίχνη της αν και είχε κάποιες live εμφανίσεις στην Αθήνα. Εμφανίστηκε ξανά, εντελώς ξαφνικά, φέτος, με τη κυκλοφορία του πρώτου της προσωπικού album με τίτλο το τραγούδι του Φεστιβάλ, “σε σένα κρυμμένο“. Ο λόγος για τη Μαρίνα Σένα! Μια ερμηνεύτρια που θεωρώ πως έχει πάρα πολλά να δώσει στην ελληνική pop rock σκηνή και με χαρά τη παρουσιάζω μέσα από τη στήλη του Music CornerNewcomers“, που στόχο έχει ακριβώς αυτό, να εντοπίζει νέες φωνές, πρωτοεμφανιζόμενους στη δισκογραφία που έχουν μέλλον στο ελληνικό τραγούδι…

Από τη πρώτη στιγμή που άκουσα τα τραγούδια του cd της ξεχώρισα τις ιδιαίτερες ερμηνευτικές ικανότητες της. Με πολύ ξεχωριστή φωνητική χροιά και ερμηνείες που σου μεταφέρουν το πάθος και την ένταση του κάθε τραγουδιού, η Μαρίνα Σένα αξίζει τη δική της θέση στο χώρο και το γεγονός ότι στο πρώτο της δισκογραφικό βήμα τη στήριξε ο Άγγελος Σφακιανάκης, λέει πολλά (δεν έχω πετύχει ποτέ αυτόν τον άνθρωπο να κάνει παραγωγή σε κάτι που δεν αξίζει…)

Συναντήσαμε τη Μαρίνα Σένα σε μια πανέμορφη σουίτα του πολυτελούς Crowne Plaza Athens City Centre στη Μιχαλακοπούλου – ένα ξενοδοχείο κόσμημα κοντά στο κέντρο της Αθήνας – και είχαμε μαζί της τη πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολουθεί…

Δείτε βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Μαρίνας Σένα στο MusicCorner.gr
Τα video είναι τραβηγμένα σε High Definition ανάλυση. Για να τα δείτε σωστά, επιλέξτε 720p στη σχετική επιλογή (κάτω δεξιά σε κάθε video)

Α’ Μέρος

Β’ Μέρος

Music Corner: Μαρίνα, να γυρίσουμε το χρόνο λίγο πίσω, στο 2005, όταν συμμετείχες στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ένας πάλαι ποτέ σπουδαίος διαγωνισμός ο οποίος σταμάτησε κάποια στιγμή να υφίσταται, έγιναν προσπάθειες αναβίωσής του εκείνο τον καιρό που συμμετείχες κι εσύ όταν πραγματικά το Φεστιβάλ οργανώθηκε ξανά. Θα σε ρωτήσω μετά γιατί τελικά διαλύθηκε ξανά… Για την ώρα θέλω να σε ρωτήσω αν αυτή η στιγμή που συμμετείχες στον διαγωνισμό, ήταν και η στιγμή που ένιωσες πως τώρα ξεκινάς ουσιαστικά στο τραγούδι. Τι σήμαινε αυτή η συμμετοχή για σένα;
Μαρίνα Σένα: Για μένα το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ήταν μια μεγάλη γιορτή. Όλο το εγχείρημα της συμμετοχής μου ξεκίνησε από τον Δημήτρη Πικράκη που είχε γράψει το τραγούδι «σε σένα κρυμμένο» σε στίχους Δημήτρη Βαρελά. Αυτός ήταν που μου πρότεινε να συμμετέχω ερμηνεύοντας το τραγούδι του. Μάλιστα εγώ αρχικά επειδή είμαι πολύ συγκρατημένος άνθρωπος, ήμουν αρνητική, του είπα ότι θα είναι πολύ δύσκολο και δεν νομίζω να περάσουμε στον τελικό. Κι όμως αυτός το προχώρησε και ένα πρωί με πήρε τηλέφωνο και μου ανακοίνωσε ότι περάσαμε στον τελικό! Γενικά ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Υπήρχαν άνθρωποι πολύ αξιόλογοι και σημαντικοί στην επιτροπή αλλά και σύμβουλοι για τα τραγούδια μας και τη σκηνική μας παρουσία. Ήταν ένα μεγάλο σχολείο, πάνω απ’ όλα μια μεγάλη γιορτή. Εγώ πέρασα πάρα πολύ όμορφα στο φεστιβάλ.

Music Corner: Στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης είχες εμφανιστεί με άλλο όνομα! Τι συνέβη; Σε κυνηγάει η εφορία μήπως; (γέλια)
Μαρίνα Σένα: Ναι, η αλήθεια είναι ότι έχω πολλά χρέη! Είχα εμφανιστεί τότε με το όνομά μου, αλλά στον δίσκο που κυκλοφόρησα αποφασίσαμε να το αλλάξουμε και η εταιρεία και ο παραγωγός, οπότε προτιμώ να μη το αναφέρουμε τώρα για να ξεχαστεί σαν όνομα! Το «Σένα» προέκυψε από ένα …τυπογραφικό λάθος που είχε γίνει στο φεστιβάλ. Είχαν κολλήσει στο όνομά μου Μαρίνα την αρχή του τίτλου του τραγουδιού «σε σένα κρυμμένο». Αυτό που ακουγόταν ήταν κάτι σαν «Μαρίνα Σένα» το οποίο …μας άρεσε, το βρήκαμε εύηχο και καταλήξαμε τελικά στο «Μαρίνα Σένα»!

Music Corner: Πριν το φεστιβάλ ασχολιόσουν με το τραγούδι; Ήσουν ίσως σε κάποια γκρουπάκια; Πως ξεκίνησες;
Μαρίνα Σένα: Ναι ήμουν σε ένα group όπου παίζαμε διασκευές με ελληνικό και αγγλικό στίχο. Εγώ μάλιστα κυρίως τραγουδούσα αγγλικό στίχο! Μετά το φεστιβάλ ξεκίνησα να τραγουδάω περισσότερο ελληνικά κομμάτια, γιατί και στην Ελλάδα δεν είναι πολύ εύκολο να προχωρήσεις με ξένο στίχο. Κάναμε live σε διάφορες μουσικές σκηνές στην Αθήνα, όπως στο Σταυρό του Νότου, στην Αρχιτεκτονική και στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο κι εγώ παράλληλα σπούδαζα φωνητική και στο Εθνικό Ωδείο.

Music Corner: Διάβαζα στο βιογραφικό σου πως έχεις κάνει πολλές σπουδές σε διάφορα ωδεία και με την Άννα Διαμαντοπούλου. Γιατί όλες αυτές οι σπουδές; Δεν αισθανόσουν έτοιμη να βγεις στο τραγούδι, προσπαθούσες να καλλιεργήσεις τη φωνή σου; Είναι απαραίτητες τελικά οι σπουδές για έναν καλλιτέχνη;
Μαρίνα Σένα: Ναι, τις θεωρώ απαραίτητες. Η αλήθεια είναι ότι επειδή δεν είχα κανένα υπόβαθρο από την οικογένειά μου σε σχέση με τη μουσική και επειδή κι εγώ η ίδια δεν ήξερα που να απευθυνθώ, έψαξα αρκετά, «ταλαιπωρήθηκα», για να βρω ανθρώπους που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν και θα ταίριαζαν και στη δική μου φιλοσοφία. Γι’ αυτό στη πορεία είχα πολλές αλλαγές και σε ωδεία και σε δασκάλους. Ψαχνόμουν.

Music Corner: Πιστεύεις ότι τελικά σε βοήθησαν αυτές οι σπουδές για να φτάσεις στο πολύ καλό ερμηνευτικό αποτέλεσμα που παρατηρήσαμε στο πρώτο σου cd;
Μαρίνα Σένα: Ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό που λες! Πιστεύω πως ναι, οι σπουδές με βοήθησαν πάρα πολύ. Η δασκάλα μου, η Άννα Διαμαντοπούλου, είναι πολύ γνωστή για τη δουλειά της στην Ελλάδα, έχει κερδίσει σεβασμό και εκτίμηση για το έργο της και θεωρώ πως με βοήθησε και εμένα πάρα πολύ. Μαζί της έκανα μόνο ελληνικό τραγούδι γιατί εκεί ήταν που ήθελα να εστιάσω.

Music Corner: Μετά το φεστιβάλ ήρθαν διάφορες συμμετοχές σου σε live με γνωστούς καλλιτέχνες. Με ποιους έχεις συνεργαστεί;
Μαρίνα Σένα: Με την Ευσταθία με την οποία γνωριστήκαμε στο φεστιβάλ και την εκτιμώ πολύ σαν άνθρωπο γιατί είναι ευθύς και ειλικρινά διαφορετική, κάτι που εμένα με εμπνέει! Έχω συνεργαστεί ακόμα με τον Μιχάλη Κακέπη, για τον οποίο θα έλεγα ακριβώς τα ίδια σχόλια που είπα και για την Ευσταθία. Επίσης με ένα συγκρότημα, τους 15 50 που είναι πιο ροκ… Γενικά σε θέματα συνεργασίας έκανα πάντα πράγματα που με ευχαριστούσαν. Δεν με ένοιαζε απλά και μόνο να δουλέψω κάπου. Με ενδιέφερε να περνάω καλά πάνω απ’ όλα.

Music Corner: Και μετά απ’ όλα αυτά ήρθε και το cd. Η πρώτη σου δισκογραφική δουλειά με τίτλο «σε σένα κρυμμένο». Μίλησέ μου γι’ αυτό…
Μαρίνα Σένα: Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό το cd. Έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά για να μου δοθεί κι εμένα η ευκαιρία να βγω στα μουσικά πράγματα. Με εμπιστεύτηκαν πολύ σημαντικοί δημιουργοί, όπως οι στιχουργοί Ρεβέκκα Ρούσση, Βίκυ Γεροθόδωρου, Θανάσης Γκαραβέλας αλλά και μουσικοί όπως ο Γιώργος Δημητριάδης, ο Θάνος Παπανικολάου, ο Ανδρέας Λάμπρου, ο Χρήστος Ταμπουρατζής… Θα μπορούσαν κάλλιστα να δώσουν τα τραγούδια τους σε κάποιον άλλο πιο γνωστό τραγουδιστή και η δουλειά τους θα ήταν πιο εύκολα προσβάσιμη προς το κοινό. Αλλά παρ’ όλα αυτά με εμπιστεύτηκαν και τους ευχαριστώ γι’ αυτό.

Music Corner: Ποιος σε βοήθησε ουσιαστικά για να βγει αυτό το album;
Μαρίνα Σένα: Σίγουρα ο Άγγελος Σφακιανάκης, ο παραγωγός μου τον οποίο γνωρίζω και αρκετά χρόνια. Ωστόσο είναι πολλοί αυτοί που έβαλαν το λιθαράκι τους και θεωρώ πως με βοήθησαν. Είναι μια ομαδική δουλειά.

Music Corner: Υπήρξαν εμπόδια που χρειάστηκε να ξεπεράσεις μέχρι να φτάσεις στην ολοκλήρωση του album; Πιθανόν να είχες φάει ας πούμε «πόρτα» από κάποιες δισκογραφικές…
Μαρίνα Σένα:
Ναι έχω φάει και «πόρτα»!

Music Corner: Ήθελε πολύ αγώνα δηλαδή για να φτάσεις τελικά στη δημιουργία του πρώτου σου cd;
Μαρίνα Σένα: Ήθελε και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να πρέπει να θέλει τόσο πολύ αγώνα. Εντάξει, καταλαβαίνω πως είναι δύσκολα γενικά τα πράγματα στην Ελλάδα αυτό το διάστημα και επίσης οι πωλήσεις των cd είναι πλέον πολύ μικρές, οπότε και οι εταιρείες κάνουν δουλειές πολύ επιλεκτικά. Κατά τη δική μου όμως ταπεινή άποψη είναι κι αυτές οι «παρέες» που είναι δύσκολο να καταφέρεις να αποκτήσεις πρόσβαση σ’ αυτές.

Music Corner: Πιστεύεις πως οι δισκογραφικές σήμερα δίνουν περισσότερο χώρο σε παιδιά που προέρχονται από διάφορα realities και είναι πιο γνωστά στο κοινό;
Μαρίνα Σένα: Ναι, αυτό το λένε και οι ίδιοι οι άνθρωποι μέσα στις δισκογραφικές. Και πρακτικά να το δεις, τα παιδιά αυτά έχουν ήδη μια αναγνωρισιμότητα, οπότε η εταιρεία γλυτώνει κάποιο κόστος προώθησης. Λογικό είναι να ευνοούνται αυτά τα παιδιά.

Music Corner: Κι εσύ γιατί δεν αποφάσισες ποτέ όλα αυτά τα χρόνια να πας σε ένα reality;
Μαρίνα Σένα: Πολύ παλιά είχα πάει σε ένα τέτοιο reality και μάλιστα είχα περάσει στους 50, αλλά μετά δείλιασα να συνεχίσω. Αισθανόμουν λίγο περίεργα με τις ακροάσεις. Υπήρχαν διάφοροι χαρακτήρες ανθρώπων και κάποιες extreme συμπεριφορές και εγώ ντρεπόμουν! Ήμουν αρκετά κλειστή.

Music Corner: Τελικά όμως είσαι η ζωντανή απόδειξη ότι δεν είναι απαραίτητο το reality για να φτάσεις στο πολυπόθητο αποτέλεσμα που είναι η έκδοση ενός cd, απλά χρειάζεται περισσότερος αγώνας.
Μαρίνα Σένα:
Ναι και να μη το βάζεις κάτω.

Music Corner: Και θα υπάρξει κάποια στιγμή η δικαίωση…
Μαρίνα Σένα:
Ναι είναι σημαντικό να έχουμε στη ζωή μας ελπίδα. Ακόμη και να σε πάρει από κάτω, αν είναι κάτι που το θέλεις πραγματικά και το προσπαθήσεις ειλικρινά, κάποια στιγμή θα τα καταφέρεις. Ή τουλάχιστον αξίζει να ελπίζεις…

Music Corner: Τι είναι αυτό που θα σε κάνει να πιστέψεις ότι το cd αυτό είναι πετυχημένο;
Μαρίνα Σένα:
Σίγουρα η αναγνωρισιμότητα των τραγουδιών από τον κόσμο. Κι αν αυτό έχει και διάρκεια, θα μπορώ να πω πως ναι, όντως είναι κάτι που έχω καταφέρει και θα είναι πολύ σημαντικό.

Music Corner: Έχεις δοκιμάσει ποτέ να γράψεις ένα τραγούδι ή ένα στίχο;
Μαρίνα Σένα: Έγραφα στίχους αλλά δεν είμαι καλή. Ξέρεις είναι κάποια πράγματα που ακόμα κι αν έχεις ταλέντο χρειάζεται δουλειά και καλλιέργεια για να προχωρήσουν.

Music Corner: Ένα νέο καλλιτέχνη πόσο τον απασχολεί η πειρατεία που έχει καταστρέψει σήμερα τις δισκογραφικές;
Μαρίνα Σένα:
Η πειρατεία σίγουρα είναι ένα μεγάλο πλήγμα. Είναι πολλοί οι άνθρωποι που δουλεύουν για ένα αποτέλεσμα και δυστυχώς δεν μπορούν να βρουν οικονομική ανταπόκριση για να μπορούν να ζήσουν από αυτό. Από την άλλη βέβαια καταλαβαίνω και τους λόγους για τους οποίους υπάρχει η πειρατεία, όπως για παράδειγμα εξαιτίας των τιμών των cd που είναι αρκετά αυξημένες. Εδώ και οι ίδιοι οι άνθρωποι του χώρου, αγοράζουμε πλέον cd πολύ επιλεκτικά, κάποιες προσπάθειες που θέλουμε να τις στηρίξουμε ή μας ενδιαφέρουν πολύ.

Music Corner: Ποια είναι τα ακούσματά σου γενικότερα; Υπάρχουν κάποιοι καλλιτέχνες από τους οποίους έχεις επηρεαστεί;
Μαρίνα Σένα:
Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν άκουγα πολύ ελληνική μουσική. Παρ’ όλα αυτά, στην εφηβεία ήμουν τρελή fan του Αλκίνοου Ιωαννίδη!

Music Corner: Δεν είναι πάντως κοντά το cd σου, στα ακούσματα του Ιωαννίδη…
Μαρίνα Σένα:
Όχι, δεν είναι και χαίρομαι γι’ αυτό γιατί η αλήθεια είναι πως εγώ ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό στη δική μου καριέρα. Εμένα γενικά στην αρχή με απέρριπταν πολύ γιατί τους ξένιζα σαν ύφος. Ευτυχώς που στη πορεία βγήκε η Θεοδοσία Τσάτσου και μετά η Τζώρτζια…

Music Corner: Μου θυμίζεις πολύ τη Θεοδοσία!
Μαρίνα Σένα:
Ναι, είναι μια άλλη σχολή που εμένα μου έρχεται φυσικά. Δηλαδή εγώ από μικρό παιδί, χωρίς να καταλαβαίνω, τραγουδούσα αγγλικά. Δεν ξέρω γιατί. Και ευτυχώς οι παραπάνω ερμηνεύτριες άνοιξαν λίγο το δρόμο και για μας, γιατί στους έντεχνους … «ξινίζαμε» λίγο, τους φαίνονταν περίεργος ο τρόπος που τραγουδάγαμε. Οτιδήποτε πάντως μιλάει στη ψυχή μου και με ταξιδεύει το ακούω και μου αρέσει να το ερμηνεύω.

Music Corner: Υπάρχει κάποιος συνθέτης που θα ήθελες να συνεργαστείς;
Μαρίνα Σένα: Πολλοί υπάρχουν, πάρα πολλοί. Επειδή εγώ ακόμα ψάχνω τον εαυτό μου μουσικά και ερμηνευτικά, για μένα όλα είναι πρόκληση. Δηλαδή είχα συνεργαστεί παλιότερα και με τον Στάμο Σέμση. Έχω ακόμα ένα demo που το βάζω και το ακούω και μου αρέσει απίστευτα! Είναι ένα τραγούδι σχεδόν ποιητικό και σε κάποια σημεία κι όλας απαγγέλεις και ενώ δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τον εαυτό μου να τραγουδάω κάτι τέτοιο, μου αρέσει πάρα πολύ το αποτέλεσμα και την ίδια άποψη έχει και ο Στάμος. Είμαι ανοιχτή στο να δοκιμάζω πράγματα γιατί κι εγώ ακόμα δεν μπορώ να πω ότι «είμαι αυτό ή το άλλο»…

Music Corner: Πιθανόν να σε δούμε σε κάποια επόμενη δουλειά να τραγουδάς κάτι διαφορετικό;
Μαρίνα Σένα: Ή και σε live… Όπως σου είπα και πριν με ενδιαφέρει αυτό που μιλάει σε μένα και με εκφράζει να πω. Δεν μ’ ενδιαφέρει αν είναι pop, rock αν είναι έντεχνο ή οτιδήποτε.

Music Corner: Τα τραγούδια που είναι στο cd σου είναι επιλογές δικές σου ή της εταιρείας σου;
Μαρίνα Σένα: Είναι επιλογές κυρίως δικές μου.

Music Corner: Ραδιόφωνο ακούς;
Μαρίνα Σένα: Ναι, ακούω.

Music Corner: Πιστεύεις ότι το ραδιόφωνο σήμερα υποφέρει από τις περίφημες play list;
Μαρίνα Σένα:
Ναι, θα συμφωνήσω σ’ αυτό. Ξέρω γιατί γίνεται και μπορώ να το καταλάβω, αλλά είναι κάτι που σίγουρα, τουλάχιστον σε εμάς, δεν είναι πολύ ευχάριστο. Γιατί ευνοούνται συγκεκριμένοι καλλιτέχνες και συγκεκριμένες μουσικές και είδη. Και παρ’ όλο που αυτή την εποχή φαίνεται να ευνοείται λίγο περισσότερο το pop/rock, όπως είναι το cd μου, πάλι δεν το θεωρώ σωστό αυτό. Προτιμώ τη προσωπική επιλογή του κάθε παραγωγού.

Music Corner: Έχει χαθεί λίγο η μαγεία του ραδιοφώνου;
Μαρίνα Σένα:
Και η ποικιλομορφία…

Music Corner: Σε πίεσαν από τη δισκογραφική σου να συμπεριλάβεις κάποια τραγούδια που θα ήταν αυτό που λέμε “radio friendly”;
Μαρίνα Σένα: Ναι, υπήρχε αυτό, βέβαια αυτό δεν λειτουργεί πάντα αρνητικά γιατί αυτά στα λένε άνθρωποι που ξέρουν κάποια πράγματα και εντάξει, πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα σε αυτό που θα ήθελε ο ίδιος ο καλλιτέχνης και σ’ αυτό που θέλει η εταιρεία. Εγώ σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι κατάφερα να έχω αυτή την ισορροπία.

Music Corner: Ακόμα είσαι νέα βέβαια στο χώρο, αλλά θεωρείς ότι υπάρχει star system στην Ελλάδα που λειτουργεί μάλιστα πολύ έντονα; Υπάρχει σύστημα που ανεβάζει και κατεβάζει καλλιτέχνες ανεξάρτητα από την καλλιτεχνική τους αξία;
Μαρίνα Σένα: Απ’ ότι έχω ακούσει υπάρχει αυτό. Είναι κάτι που συζητιέται συχνά πυκνά. Είναι ενδιαφέρον να το ακούς, αλλά όχι τόσο ενδιαφέρον να το ζεις! Όλα μέσα στη ζωή είναι και αυτό είναι ένα μέρος της κοινωνίας. Σίγουρα δεν είναι κάτι που με εκφράζει αλλά είναι πραγματικότητα.

Music Corner: Για να επανέλθουμε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Γιατί πιστεύεις ότι ξαναδιαλύθηκε; Μήπως δεν ήταν πολύ μέσα στην εποχή του; Το Φεστιβάλ αυτό βέβαια πάντα εστίαζε σε φωνές και τραγούδια, αλλά σήμερα η εποχή έχει αλλάξει και πλέον πέραση έχει το θέαμα.
Μαρίνα Σένα: Δεν πιστεύω ότι ήταν έξω από την εποχή του, αλλά ότι δεν ήταν μια πολύ καλά μελετημένη και οργανωμένη προσπάθεια. Εγώ συμμετείχα όπως είπες νωρίτερα κατά τη διάρκεια αναβίωσης του φεστιβάλ και υπήρχαν πράγματα που κι εγώ τότε δεν τα είχα σκεφτεί, αλλά μετά που τα άκουγα συμφωνούσα. Για παράδειγμα ότι δεν στηριζόταν ούτε από την ΕΡΤ, αλλά ούτε και από τα υπόλοιπα κανάλια. Σε εκπομπές που έκανε η ΕΡΤ δεν καλούσε εμάς που ήμασταν τα παιδιά του φεστιβάλ, αλλά καλούσε παιδιά που ήταν από τα «Fame Story». Εντάξει, σωστό είναι και αυτό, αλλά δεν υπήρχε ολοκληρωμένη σωστή προβολή και ενότητα.

Music Corner: Ανυπομονείς να μπεις στη διαδικασία δημιουργίας κάποιου video clip; Νομίζω δεν έχεις ζήσει ακόμα αυτή τη διαδικασία…
Μαρίνα Σένα: Την είχα ζήσει πολύ λίγο για ένα μικρό clip που είχαμε κάνει τότε στο φεστιβάλ. Ήταν λίγο περίεργο το γεγονός ότι έπρεπε να κοιτάς τη κάμερα. Εγώ αισθανόμουν σαν να κοιτάω ένα …ποτήρι στο οποίο θα πρέπει να εκφράζομαι! Οτιδήποτε όμως έχει να σου δώσει κάτι, είναι όμορφο…

Music Corner: Εκτός από το τραγούδι υπάρχει κάτι άλλο που σε εξιτάρει;
Μαρίνα Σένα: Πολλά. Μου αρέσει πολύ ο αθλητισμός.

Music Corner: Αθλείσαι;
Μαρίνα Σένα: Έχω πολλά χρόνια να αθληθώ, αλλά ήμουν στην ομάδα στίβου στον Πανελλήνιο, μετά είχα πάρει μεταγραφή στον Εθνικό…

Music Corner: Φαίνεσαι ότι είσαι άνθρωπος γυμνασμένος…
Μαρίνα Σένα: Τώρα απλώς φαίνομαι! (γέλια) Μου αρέσει επίσης πολύ να φτιάχνω κοσμήματα, αν και τώρα δεν έχω πια το χρόνο, μου αρέσει να έχω χρόνο με τους φίλους μου, να βγαίνω έξω, να γυρίζω με το αυτοκίνητο μιας και μου αρέσει πολύ η οδήγηση. Να σκεφτείς ότι με λένε …ταξιτζή!

Music Corner: Ταξιτζή ή Άιρτον «Σένα»;
Μαρίνα Σένα:
Ναι, κάτι ενδιάμεσο, Σένα ταξιτζή! (γέλια). Άλλωστε εδώ στην Αθήνα δεν μπορείς να είσαι και Άιρτον Σένα!

Music Corner: Η σχέση σου με το Internet ποια είναι;
Μαρίνα Σένα: Είναι ένα νέο μέσο επικοινωνίας με τον κόσμο και το κοινό. Και για εμάς τους τραγουδιστές είναι ένα παραθυράκι, ειδικά όταν οι δισκογραφικές δεν σου ανοίγουν το παράθυρο αυτό!

————

*** Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο “Crowne Plaza Athens City Centre” για τη φιλοξενία (www.cpathens.com / Μιχαλακοπούλου 50, Αθήνα / 210.7278000)…
*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here