Πραγματοποιήθηκαν τα Μουσικά Βραβεία Κύπρου!
Η "παρθενική" απονομή μουσικών βραβείων στη Κύπρο, ήταν απόλυτα επιτυχημένη!
22/6/06
Γράφει από τη Κύπρο, ο Χριστόφορος Χριστοφή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απονομή των πρώτων Μουσικών Βραβείων Κύπρου, τη Τρίτη 20 Ιουνίου, στο Στάδιο ΓΣΠ στη Λευκωσία. Η Κύπρος τίμησε τους καλλιτέχνες που ξεχώρισαν με τις κυκλοφορίες και τις εμφανίσεις τους, κατά την περίοδο από την 1η Μαρτίου 2005 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2006 και γιόρτασε με το δικό της τρόπο την ελληνική μουσική!
Το Music Corner ήταν εκεί και τα κατέγραψε όλα!!!

Την πρώτη απονομή των Μουσικών Βραβείων Κύπρου άνοιξαν στις 21:30 οι δύο παρουσιαστές της βραδιάς, Ζέτα Μακρυπούλια και Θέμης Γιωργαντάς, που μπήκαν στο κατάμεστο στάδιο ...καβάλα σε μία πολυτελέστατη μηχανή μεγάλου κυβισμού, καλωσορίζοντας τους εκεί παρευρισκομένους! Μετά το σύνθημα των παρουσιαστών, στη σκηνή ανέβηκε ο NiVo των Going Through και με τη συνοδεία παιδικής χορωδίας ερμήνευσε το "Καλημέρα Ελλάδα" ξεσηκώνοντας τους θεατές!

Για την πρώτη βράβευση της βραδιάς, στη σκηνή του ΓΣΠ ανέβηκε η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου που ανέλαβε να δώσει το βραβείο για το καλύτερο ελληνικό album της χρονιάς. Νικητής σ΄αυτή την κατηγορία ψηφίστηκε ο Αντώνης Ρέμος για το album του: "Σαν άνεμος". Ο καλλιτέχνης παρέλαβε το βραβείο του εμφανώς ευδιάθετος, ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλαν για την κυκλοφορία αυτής της δουλειάς, αλλά και συγχαίροντας τους διοργανωτές της απονομής για την πολύ καλή διοργάνωση. Λίγο αργότερα οι παρουσιαστές της βραδιάς εξέπληξαν τον καλλιτέχνη φέρνοντας του στη σκηνή μία τούρτα γενεθλίων, μιας και την προηγούμενη μέρα γιόρταζε τα γενέθλια του!

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν δύο από τους πρωτοεμφανιζόμενους της χρονιάς που ερμήνευσαν τις πρώτες τους επιτυχίες ενώπιον του Κυπριακού κοινού. Ο λόγος για την Κέλλυ Κελεκίδου που με ...καλοκαιρινή διάθεση τραγούδησε και χόρεψε το "Γλύκα - Γλύκα" και τον Χρήστο Μενιδιάτη που τραγούδησε "Τις Κυριακές".

Ακολούθως τη σκυτάλη πήραν η εντυπωσιακή ηθοποιός Κατερίνα Λέχου και ο Άκης Χατζηκωστής, διευθύνων σύμβουλος του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα, για την επόμενη βράβευση. Οι δύο, αφού καλωσόρισαν τους εκεί παρευρισκομένους βράβευσαν το καλύτερο ελληνικό cd single για τη χρονιά που μας πέρασε, το οποίο και είναι το "Όνειρο Ζω" του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Ο καλλιτέχνης ήταν όμως απών, λόγω άλλης προγραμματισμένης του εμφάνισης, έτσι το βραβείο παρέλαβε η Δέσποινα Ολυμπίου, που ευχαρίστησε εκ μέρους του όλους όσους τον ψήφισαν.

Με πολύ rock διάθεση, ανέβηκαν στη σκηνή η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς που ξεσήκωσαν το κοινό ερμηνεύοντας το "Θέλω τόσο να σε δω". Αμέσως μετά σειρά είχε η βράβευση του καλύτερου ελληνικού συγκροτήματος, την οποία ανέλαβαν να κάνουν οι πανέμορφες ηθοποιοί Θάλεια Ματίκα και Σοφία Φαρατζή. Νικητές σ' αυτή τη κατηγορία αναδείχθηκαν οι Goin' Through και το βραβείο τους παρέλαβε ο Nivo που ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους τραγουδώντας ζωντανά και acappela το ρεφρέν του κομματιού "Γυναίκες".

Αμέσως μετά, είχαν σειρά δύο ακόμα ζωντανές εμφανίσεις από αγαπημένους ανερχόμενους καλλιτέχνες. Στη σκηνή ανέβηκε η Ευσταθία που ερμήνευσε το: "Κάτι θα συμβεί αυτό το καλοκαίρι", αλλά και ο Μιχάλης Εμιρλής που αποθεώθηκε ερμηνεύοντας τη "πίπα της ειρήνης"! Στη συνέχεια απονεμήθηκε το πρώτο τιμητικό βραβείο της βραδιάς, το οποίο απένειμε το Love Radio στο πιο ερωτικό κομμάτι της χρονιάς. Την απονομή έκανε ο διευθυντής προγράμματος και ραδιοφωνικός παραγωγός του σταθμού, Τάσος Τρύφωνος και η πολύ καλή ηθοποιός Σοφία Βογιατζάκη. Νικητήριο τραγούδι σ' αυτή την κατηγορία, από τους ακροατές του σταθμού ψηφίστηκε το "Θα 'πρεπε" του Αντώνη Ρέμου και του Γιώργου Θεοφάνους, που βρέθηκαν μαζί για ακόμα μια φορά στην ίδια σκηνή και ευχαρίστησαν το κοινό για τις τιμητικές ψήφους που τους χάρισε.

Η εκδήλωση συνέχισε με τον Χρήστο Δάντη να χαρίζει μια ακόμα σπουδαία ερμηνεία και να κλέβει τις εντυπώσεις διασκευάζοντας το - γνωστό από τη φωνή της Μαρινέλλας - "Για σένα μπορώ". Τη σκυτάλη πήραν η κύπρια δημοσιογράφος Κατερίνα Χριστοφίδου και ο Νίκος Παπαδάκης που κλήθηκαν να απονείμουν το βραβείο για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο της χρονιάς. Και σ' αυτή την κατηγορία οι υποψήφιοι ήταν πολλοί και αξιόλογοι, αυτός όμως που κέρδισε τελικά ήταν ο Μιχάλης Εμιρλής, που παρέλαβε το βραβείο του εμφανώς έκπληκτος!

Ακολούθησαν δύο ακόμα ζωντανές εμφανίσεις με τον Μάνο Πυροβολάκη που με τη συνοδεία της λύρας του, ερμήνευσε "στης εκκλησίας την πόρτα" και τον νεαρό Γιώργο Περρή που είπε την καινούργια του επιτυχία "Έλα Πάμε". Σειρά είχε το καλύτερο video clip της χρονιάς βραβείο που ανέλαβαν να δώσουν ο Μάνος Μοϊσέως, διευθυντής του Super Fm και ο Κωνσταντής Σπυρόπουλος. Σ' αυτή την κατηγορία όπου δικαίωμα ψήφου είχαν όλοι οι Κύπριοι, νικητής αναδείχτηκε ο Γιώργος Γκάβαλος για το video clip του κομματιού "Nylon". Ο σκηνοθέτης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση και το βραβείο κλήθηκε να πάρει η Άννα Βίσση, που χαριτολογώντας δήλωσε πως δεν περίμενε να παραλάβει το βραβείο άλλου μετά από τόσα χρόνια καριέρας!

Η βραδιά εξελίχθηκε με δύο άκρως λαμπερές ζωντανές εμφανίσεις. Ο λόγος για την Βανέσσα Αδαμοπούλου και τον Σαρμπέλ που ανέβηκαν on stage και ξεσήκωσαν με τη σκηνική τους παρουσία. Η μεν πρώτη ερμήνευσε για ακόμα μια φορά την πολύ γνωστή επιτυχία "πάνω στην τρέλα μου", ο δε δεύτερος ένα καινούργιο χορευτικό κομμάτι που τιτλοφορείται "τάξε μου". Στη συνέχεια το ζεύγος των Κυπρίων ηθοποιών Γιώργος Τσιάκκας και Χριστίνα Παυλίδου, ανέβηκαν στο βήμα για να απονείμουν το βραβείο του καλύτερου τραγουδιού της χρονιάς, που δεν είναι άλλο από το "Δεν φεύγω" του Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Για το επόμενο live στη σκηνή βρέθηκε το συγκρότημα των C-Real που παρουσίασε το "μείνε δίπλα μου", ενώ αμέσως μετά η Δέσποινα Ολυμπίου ερμήνευσε ένα καινούργιο remix της γνωστής της επιτυχίας "κάποτε θα δεις". Στη συνέχεια απονεμήθηκε από τον Αντώνη Ρέμο το δεύτερο τιμητικό βραβείο της βραδιάς, στον εμφανώς συγκινημένο Γιώργο Θεοφάνους για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι. Της απονομής προηγήθηκε ένα πολύ καλό αφιέρωμα στο οποίο παιδική χορωδία ερμήνευσε τις μεγαλύτερες επιτυχίες που έγραψε ο συνθέτης. Τα παιδιά της χορωδίας πέτυχαν να εντυπωσιάσουν το κοινό με τις πολύ καλές ερμηνείες τους και στο τέλος καταχειροκροτήθηκαν.

Η βραδιά της απονομής συνεχίστηκε με τον Γιώργο Τσαλίκη να ξεσηκώνει ερμηνεύοντας το "Δυναμίτη", αλλά και τις απονομές για τα βραβεία στις δουλειές που έκαναν τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Κύπρο τη χρονιά που μας πέρασε. Στη σκηνή για την απονομή ανέβηκαν οι ηθοποιοί Έλενα Ευσταθίου, Χρίστος Πλαίνης και Καίτη Κωντσταντινίδου και τα βραβεία πήραν η Άννα Βίσση για το cd single της: "Call me" και η Έλενα Παπαρίζου για το album "Προτεραιότητα". Η Άννα παρέλαβε το βραβείο και για ακόμα μια φορά ευχαρίστησε το κοινό για την αγάπη που της δείχνει, ενώ η Έλενα ευχαρίστησε το κοινό μέσω του οπτικογραφημένου μηνύματος που έστειλε από την Σουηδία, μιας και οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις δεν της επέτρεψαν να είναι στην Κύπρο αυτές τις μέρες.

Τη μουσική σκυτάλη πήρε ο Νίκος Μακρόπουλος που γιόρταζε τα γενέθλια του και του και που αποθεώθηκε ερμηνεύοντας τη μεγάλη του επιτυχία: "Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης", ενώ λίγο αργότερα βραβεύθηκε από τον κύπριο ερμηνευτή Γιώργο Παπαδόπουλο και το πρώτο σε πωλήσεις album κυπριακής παραγωγής, το οποίο και απέσπασε για δουλειά της η κύπρια ανερχόμενη καλλιτέχνιδα Μαριλένα Σολωμού. Με καινούργιο τραγούδι στις αποσκευές, ήρθε στη Κύπρο και η Χρύσπα που ανέβηκε στη σκηνή του ΓΣΠ και ερμήνευσε το δυναμικό: "Πόσα χρωστάω;" κερδίζοντας το χειροκρότημα και τις εντυπώσεις του κοινού.

Ένα από τα σημαντικότερα βραβεία της βραδιάς ήταν αυτό της τραγουδίστριας της χρονιάς, που κλήθηκαν να απονείμουν ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Μέμος Μπεγνής. Μεγάλος ο ανταγωνισμός και σ' αυτή την κατηγορία αυτή όμως που ξεχώρισε από τις υπόλοιπες υποψήφιες ήταν τελικά η Άννα Βίσση που έβαλε στη συλλογή της ακόμα ένα αγαλματίδιο που απεικονίζει την Αφροδίτη. Η Άννα εμφανώς συγκινημένη αφιέρωσε το βραβείο της στην εννιάχρονη Μάριαν Μελισσαΐδου, μέλος της χορωδίας που συμμετείχε στο αφιέρωμα που έγινε στον Γιώργο Θεοφάνους λίγο νωρίτερα.

Ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, που ερμήνευσε το Θες να κάνουμε σχέση κι αμέσως μετά το βραβείο καλύτερου τραγουδιστή που κέρδισε ο Αντώνης Ρέμος, που με τη σειρά του το αφιέρωσε στον οκτάχρονο Σωτήρη, το νεαρό κύπριο ντραμίστα που γνώρισε σε εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Η εκδήλωση έκλεισε γύρω στη 01:00 με την Άννα Βίσση να ερμηνεύει επί σκηνής το "Everything", το "Nylon" και το "Έρωτα η πόλεμο" παρέα με τον NiVo. Κάπως έτσι και οι παρουσιαστές της εκδήλωσης έκλεισαν τη βραδιά, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τα επόμενα Μουσικά Βραβεία Κύπρου σε ένα χρόνο από σήμερα!

Όσον αφορά την τηλεοπτική μετάδοση των πρώτων Μουσικών Βραβείων Κύπρου, για το νησί της Αφροδίτης ανέλαβε το "Sigma TV", ενώ τα δικαιώματα προβολής στην Ελλάδα εξασφάλισε ο "Alpha" που θα προβάλει την απονομή μέσα στις επόμενες μέρες...

* Ζητούμε συγνώμη για τη ποιότητα των παραπάνω αποκλειστικών φωτογραφιών, οι οποίες έχουν τραβηχθεί με ερασιτεχνική φωτογραφική μηχανή...

MC Team ID