Η ..."ενηλικίωση" της Καίτης!
18 χρόνια δισκογραφίας έκλεισε η Καίτη Γαρμπή
και το γιόρτασε με ένα διπλό cd και ένα όμορφο πάρτι!

13/3/2008
Music Corner

Η Καίτη Γαρμπή συμπληρώνει δεκαοχτώ χρόνια ζωντανών εμφανίσεων και τα γιορτάζει με την κυκλοφορία ενός νέου album με τίτλο "18 χρόνια Live". Στην εκδήλωση για την παρουσίαση αυτού του διπλού CD ήμασταν καλεσμένοι την Τρίτη 11 Μαρτίου στις 9 το βράδυ στο stage Club Restaurant GUZEL στο Χαλάνδρι.

Λίγο μετά τις 9, λοιπόν, βρεθήκαμε στον όμορφο αυτό χώρο, μαζί με την Μαρία Παπαγεωργίου, φωτογράφο του Music Corner. Στην είσοδο, περίμενε υπομονετικά μια μεγάλη παρέα από νεαρά αγόρια και κορίτσια, μέλη του fan club της Καίτης, επιδεικνύοντας με καμάρι προσκλήσεις από τον ραδιοφωνικό σταθμό Sfera (συνδιοργανωτή της βραδιάς). Αναφέραμε απλά και μόνο από που ερχόμαστε και οι πόρτες άνοιξαν διάπλατα για εμάς. Δύο πολύ χαμογελαστές κοπέλες μας οδήγησαν στο "τραπέζι των media", όπως μας είπαν.

Το βλέμμα μου περιπλανήθηκε στο χώρο. Ο κόσμος λιγοστός ακόμα, είχαμε όλον τον χρόνο να περιεργαστούμε το μαγαζί. Ανετοι, χαμηλοί καναπέδες σε μαύρο κοτλέ και κοκκινο βελούδο, με το μαύρο, το κόκκινο και κάποιες πινελιές χρυσό να κυριαρχούν στη διακόσμηση. Ενα μεγάλο μπαρ στη μέση ακριβώς της αίθουσας, εξυπηρετούσε τους καλεσμένους. Από τα μεγάφωνα ακουγόταν δυνατά το νέο CD και καθώς πίναμε γουλιά γουλιά το ποτό μας, φρεσκάραμε τη μνήμη μας ακούγοντας παλιότερα τραγούδια της αλλά και κάποια νεότερα. Εκπληξη ήταν για μένα, που δεν έχει τύχει να την δω ζωντανά ως τώρα, να ερμηνεύει τραγούδια άλλων στο album αυτό. Αξιοπρεπής προσπάθεια.

Στις 21:30 ήρθαν μαζί η Καίτη Γαρμπή και ο Διονύσης Σχοινάς. Εκείνη φορούσε ένα κοντό φόρεμα, με ιδιότροπο σχέδιο, σε χρώμα τυρκουάζ. Στάθηκε αδύνατον να μη θαυμάσω το στυλ της, την κίνησή της και το θαυμάσιο σώμα της!

Χαμογελαστή και ιδιαίτερα διαχυτική χαιρέτησε όλους τους φίλους και τους συνεργάτες της. Ανάμεσά τους διακρίναμε τον βουλευτή Γιώργο Λιάνη, την αθλήτρια Άννα Βερούλη με το σύζυγό της, την βουλευτή Ελενα Ράπτη με τον δικηγόρο Γιάννη Μαραγκάκη, την βουλευτή Ελενα Κουντουρά, τον Χρήστο Δάντη με τη σύζυγό του Φλώρα Θεοδώρου, τον Χρήστο Πάζη, τον Αντύπα, τον Φοίβο, τον Τρύφωνα Σαμαρά, τον ηθοποιό Χρήστο Βασιλόπουλο, τον Τάσο Βουγιατζή (πιο γνωστό ως Τάσο με τις μασέλες), τους "Πήγασος", τον Ποσειδώνα Γιαννόπουλο, αλλά και την αδελφή της Λιάνα.

Στις 22:30, η Καίτη και ο Δημήτρης Γιαρμενίτης, διευθύνων σύμβουλος της SONY BMG, στάθηκαν μπροστά στις κάμερες και τα μικρόφωνα, με φόντο ένα μεγάλο πανό με τη φράση - σύνθημα "Έτη και έτη πορωμένοι με την Καίτη" και την υπογραφή GARBOFANS (!), κι ενώ τα τραγούδια από το CD συνέχιζαν να ακούγονται (σε πιο χαμηλή ένταση) το λόγο πήρε ο Δημήτρης Γιαρμενίτης.

"Καλησπέρα σε όλους! Καλωσορίσατε. Είναι συγκινητική η αποψινή βραδιά. Με την Καίτη ζούμε τόσα πολλά και η προσπάθειά μας επικεντρώνεται στο "μετά" της Καίτης, το "αύριο" της Καίτης. Η Καίτη Γαρμπή είναι εξαιρετική σε όλα. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλα αυτά τα χρόνια προσφοράς. Διπλά ευχαριστώ τον Γιώργο Πολυχρονίου, που δεν μπόρεσε να είναι σήμερα κοντά μας, γιατί ήταν εκείνος που έφερε την Καίτη Γαρμπή στην εταιρία και ξεκίνησε η συνεργασία μας. Σήμερα γιορτάζουμε τα 18 χρόνια της στην δισκογραφία. Προσωπικά, έχω συνδέσει την Καίτη με την δική μου πορεία μέσα στην SONY BMG. Γιορτάζουμε τα 18 χρόνια από τον πρώτο δίσκο της. Σήμερα, η καριέρα της ενηλικιώνεται! Με δημιουργούς όπως ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, ο Κώστας Αρβανίτης και ο Φοίβος. Θα ήθελα να προσθέσω εδώ ότι ο ρόλος του Φοίβου ήταν συγκλονιστικός για την επιτυχία της Καίτης αλλά και της εταιρείας. Ευχαριστώ επίσης τον Πάνο Φαλάρα αλλά και τον Χρήστο Φιλίππου. Δεν πρέπει να παραλείψω, τον Γιάννη Δόξα και τον παραγωγό Γιάννη Δουλάμη. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους γονείς της Καίτης Γαρμπή που μας την ...χάρισαν! Τελειώνοντας, να προσθέσω μόνο ότι, το μεγαλύτερο μειονέκτημά της : είναι πολύ καλό παιδί"!

Παίρνοντας το μικρόφωνο η Καίτη Γαρμπή μας δήλωσε με απόλυτη ειλικρίνεια "έχω πολύ άγχος! Έγραψα πολλά για να σας πω απόψε αλλά τώρα έχω ξεχάσει τα πάντα! Δεν θυμάμαι τίποτα. Άγχος και συγκίνηση νιώθω μ' αυτήν την "ενηλικίωση". Με τα λόγια "θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της καρδιάς μου, τους συνεργάτες μου, τον παραγωγό μου" ανέφερε τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της καριέρας της και συνέχισε λέγοντας "είμαι η Καίτη που αγαπάτε και σας ευχαριστώ όλους γι' αυτό. Πρόκειται για αμοιβαίο έρωτα. Θέλω να ξέρετε πως σήμερα με το δίσκο αυτό προσφέρουμε το minimum που μπορούμε σε σύγκριση με τη δική σας αγάπη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διονύση Σχοινά και το παιδί μας, τους γονείς μου, την αδελφή μου, που ήρθε σήμερα ειδικά για μένα από την Κύπρο και όλους εσάς".

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή έκανε την εμφάνισή της μια κατακόκκινη τούρτα με 18 κεράκια και η "απαίτηση" των εκπροσώπων της εταιρείας ήταν, αυτά να σβήσουν από την ίδια. Τα φλάς άστραψαν, τα κεράκια σβήστηκαν ενώ, μέσα σε δυνατό χειροκρότημα από όλους τους παρόντες, όλη η αίθουσα γέμισε από ασημένιες κορδέλες.

Συνεχίζοντας ευχαρίστηκε τους θαυμαστές της και τα μέλη του fan club, καθώς και τα "κορίτσια από το ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ", τα οποία της πρόσφεραν μια ζωγραφιά με ευχές, που καμαρώνοντας έδειξε στις κάμερες.

Όλα έδειχναν πως οι εκπλήξεις της βραδιάς δεν είχαν τέλος. Ενα τεράστιο κάδρο, με την φωτογραφία της Καίτης αλλά και όλα τα εξώφυλλα των μέχρι τώρα δίσκων της, της παρέδωσε η εταιρεία, εκεί μπροστά στις κάμερες. Συγκινημένη και φοβερά ικανοποιημένη η Γαρμπή δεν ήξερε ποιον να πρωτοευχαριστήσει!

Μετά από απαίτηση των θαυμαστών και μέσα σε ένα πανδαιμόνιο από σφυρίχτρες και σειρήνες (από τους ίδιους), πείσαμε τη Καίτη να μας τραγουδήσει ζωντανά. A capela, λοιπόν, ακούσαμε "...μην τα φιλάς τα μάτια μου, μην τα φιλάς τα μάτια μου, στα χείλια φίλα με όσο θες, δική σου πάντα νά 'μαι, γιατί από τα χρόνια τα παλιά, στα μάτια λένε χωρισμός είν' τα φιλιά...", ένα κουπλέ και ένα ρεφραίν.

Οι δείκτες του ρολογιού πλησίαζαν σχεδόν μεσάνυχτα όταν τα βήματά μας μας έφεραν στην έξοδο. Στο δρόμο της επιστροφής σκεφτόμουν πως αν και το νέο της CD ονομάζεται "18 χρόνια live", δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί live. Ο ήχος ήταν πολύ πιο καθαρός και προσεγμένος αν τον συγκρίνουμε με τον ήχο των συναυλιών. Ολοφάνερο ότι το υλικό είναι δουλεμένο στο studio. Παρόλα αυτά, η κυκλοφορία του ήταν μια υπέροχη αφορμή για μια όμορφη γιορτή, για μια ζεστή και φιλική βραδιά.

Δεν πειράζει, συγχωρούμε την "επεξεργασία" του ήχου, τη στιγμή που αγαπάμε αυτή τη φωνή μα και την ίδια τη Καίτη!

Περισσότερες φωτογραφίες από το event


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner...
*** Όλες οι φωτογραφίες έχουν τραβηχθεί με ψηφιακή μηχανή Olympus...
MC Team ID