Μια μοναδική ροκ συνύρπαξη...
Scorpions και Βασίλης Παπακωνσταντίνου,
έδωσαν συνέντευξη τύπου για τις κοινές τους εμφανίσεις!

25/5/2009
www.musiccorner.gr

Το όνομα "Scorpions" φέρνει στο νου rock party, κολλητά μπλουζ και μπαλάντες. Οι λάτρεις του ροκ τους αγαπούν ιδιαίτερα και στην Ελλάδα υπάρχει ένα δυνατό και σημαντικό σε αριθμό κοινό που δίνει πιστά το παρόν στις συναυλίες του συγκροτήματος και τις περιμένει ανυπόμονα κάθε φορά.

Η εμφάνιση του τραγουδιστή του συγκροτήματος Claus Meine, προκάλεσε δυνατό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους αλλά και τους αντιπροσώπους του Ελληνικού fun club των σκορπιών που είχε έρθει στην αίθουσα των village στο Mall-Athens για να δουν από κοντά το ίνδαλμα τους.
Εκεί έγινε η παρουσίαση των συναυλιών του δεύτερου "scorpions festival" που ξεκινάει με τη συναυλία reunion που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου στο γήπεδο Καραϊσκάκη μαζί με παλιά ονόματα του γκρουπ.

Το παρόν θα δώσουν οι καλεσμένοι: Uli Jon Roth, Michael Schenker και Herman Rarebell.
Καλεσμένος και ο δικός μας ρόκερ Βασίλης Παπακωνσταντίνου που παραβρέθηκε στην παρουσίαση.

Το συγκρότημα που θα ανοίξει τη συναυλία προέκυψε ύστερα από διαγωνισμό που έγινε (όπως και την προηγούμενη φορά) και είναι οι Spitfire. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 21/5 και ο Claus ήταν εκεί.
Η παρουσίαση στο Mall ξεκίνησε με ευχαριστίες από τον Αντώνη Ζωγράφο της εταιρίας "sports united" που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή. Μίλησε για ένα εκρηκτικό μίγμα που δημιουργεί το διπλό φεστιβάλ και η παρουσία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και των Scorpions αλλά και για την προσπάθεια που κάνει η εταιρεία να χαρακτηρίζονται όλες οι εκδηλώσεις από ασφάλεια, συλλογικές τιμές και ο κόσμος που συμμετέχει να περνάει καλά.

Παίρνοντας το λόγο ο Claus Meine είπε ότι είναι υπέροχο να γυρίζει στην Αθήνα κι ότι τόσο ο ίδιος αλλά και οι υπόλοιποι του συγκροτήματος περιμένουν ανυπόμονα αυτή τη συναυλία στην οποία θα συμμετέχουν πολλοί φίλοι σαν guests. Κατέληξε ότι η βραδιά θα είναι σίγουρα: a night to remember...!

Αμέσως μετά ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεσαι στη δισκογραφία για 35 χρόνια. Είπε ότι είναι τιμή για αυτόν όχι μόνο το ότι έχει κάνει μία τέτοια πορεία αλλά και το να παίξει σε συναυλία των Scorpions. Ο ίδιος το γιορτάζει όχι όμως μόνο αυτό αλλά και κάτι ακόμα. Στην τελευταία του δισκογραφική δουλειά έχει γράψει τη μουσική σε όλα τα τραγούδια.

Ο Claus αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το συγκρότημα θα παίξει και σε άλλα μέρη της Ελλάδας όπως Μυτιλήνη, Κρήτη στον Άρδα, έτσι ώστε να τους ακούσουν και άνθρωποι που δεν μπορούν ταξιδέψουν στην Αθήνα ή τη Λάρισα. Και οι ίδιοι όμως θα έχουν τη δυνατότητα να δουν την Ελλάδα και τα νησιά της.

Φυσικά η ερώτηση από όλους ήταν αν έχουν ετοιμάσει κάποιο κομμάτι για να τραγουδήσουν μαζί ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Claus Meine. Μας είπαν ότι είναι κάτι που σκέφτονται και θέλουν. Εξαρτάται από το χρόνο που διαθέτουν για πρόβες κυρίως. Όταν ετοίμαζαν το πρόγραμμα της συναυλίας το σκέφτηκαν κι αυτό. "Υπάρχουν πολλές μπαλάντες γνωστές που θα μπορούσαμε να πούμε μαζί, θα προσπαθήσουμε γι' αυτό".

Είμαι σίγουρη ότι όπως κι εγώ αναρωτιέστε αν οι Scorpions ετοιμάζουν ή σκέφτονται κάποια καινουργια δουλειά. Ε λοιπόν μας είπαν πως ναι...! Είπε ο Κλάους πως εδώ και 2 χρόνια υποστήριζαν με τις συναυλίες το τελευταίο τους άλμπουμ και δεν είχαν μπει καθόλου στο στούντιο. Τώρα όμως αισθάνονται έτοιμοι, έχουν καινούργιο υλικό και έχουν ξεκινήσει τις ηχογραφήσεις. Μετά την καλοκαιρινή περιοδεία, τη συναυλία στη Μόσχα (με τον Άλις Κούπερ και τους Εράσμους) θα επικεντρωθούν στη δουλειά στο στούντιο.

Το θέμα της οικονομικής κρίσης τέθηκε και στους δύο τραγουδιστές.
Claus Meine: η κρίση υπάρχει εδώ και χρόνια στη βιομηχανία της μουσικής, αλλά οι άνθρωποι ειδικά σε τέτοιες περιόδους κρίσης ψάχνουν κάτι να τους ανακουφίσει. Ειδικά οι νέοι άνθρωποι θέλουν να μοιραστούν με τους φίλους τους την εμπειρία της μουσικής, της συναυλίας, τους δίνει μία αίσθηση χαράς, η μουσική είναι κάτι που ο κόσμος έχει ανάγκη.
Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Αν δούμε το τραγούδι ως βιομηχανία τότε υπάρχει κρίση. Κάποιες φορές θα είναι γυαλιστερό και χωρίς ουσία. Όμως το κοινωνικό τραγούδι πάντα θα αντιστέκεται και θα έχει πάντα κάτι να πει.

Όσον αφορά στη ροκ μουσική συμφωνούν και οι δύο ότι κάθε γενιά θα βγάζει καινούργιους εκφραστές υπάρχουν ρεύματα αλλά δεν τα έχει ανακαλύψει ακόμα η βιομηχανία, είπε ο Βασίλης ενώ ο Κλάους συμφώνησε και πρόσθεσε ότι το ροκ ποτέ δεν πεθαίνει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι διασκέδασης αλλά το τραγούδι είναι κάτι αληθινό. Η νέα γενιά χρειάζεται το τραγούδι σαν τροφή για την ψυχή. Έτσι κάθε γενιά βρίσκει το δρόμο της στη μουσική.

Ρωτήσαμε αν θα βγεί σε dvd η συναυλία reunion στο Καραϊσκάκη.
Ο Κλάους είπε ότι είναι κάτι που θα ήθελε πάρα πολύ, όχι μόνο για τους fans αλλά και για τους ίδιους. Θα είναι μία νύχτα πραγματικά για να τη θυμάται κάποιος. Φτάνει μόνο να δούμε αν και πως μπορεί να γίνει αυτό.

Ποια είναι τα κοινά σημεία που ενώνουν το ροκ των Scorpions με το Βασίλη;
Βασίλης Παπακωνσταντίνου: το 1975 τραγουδούσα ξένα κομμάτια, άκουγα "scorpions" και έτσι τους γνώρισα. Ίδια πράγματα ακούγαμε, σκεφτόμασταν, ονειρευόμασταν. Οι μπαλάντες τους είναι μοναδικές. Τις ζηλεύω. Θα ήθελα να τις τραγουδήσω εγώ. Η αναζήτηση και η αγάπη για τη μουσική μας ενώνει.
Claus Meine: οι μουσικοί όπου κι αν είναι ονειρεύονται τα ίδια πράγματα και γράφουν με την ψυχή τους. Όλοι οι νέοι μουσικοί έχουν τα ίδια όνειρα. Ξεκινούν και ύστερα για κάποιο λόγο σταματούν την πορεία τους. Είτε εξ αιτίας της δουλειάς, είτε κάνουν οικογένεια. Πολύ λίγοι συνεχίζουν την πορεία τους για τις καλές ή τις κακές στιγμές. Το Βασίλη τον γνώρισα χθες αλλά ακούγοντας ότι κλείνει 35 χρόνια στο τραγούδι καταλαβαίνω ότι ακολουθεί το όνειρο του. Είναι εκεί. Σίγουρα πέρασε καλές και κακές στιγμές και άντεξε. Μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος που βγαίνει από την καρδιά.

Τελευταία ερώτηση ήταν αν θα μπορούσε να γίνει μία μεγαλύτερη συνάντηση. Ο Κλάους απάντησε θετικά, λέγοντας:
Θα μπορούσε, γιατί όχι. Στο εξωτερικό συμβαίνει. Αυτά τα πράγματα είναι ενδιαφέροντα. Το θέμα είναι να φτιαχτεί αυτή η συνεργασία. Όπως θα γίνει φέτος στη Ρωσία. Η συνάντηση στο Καραϊσκάκη είναι σαν οικογενειακή γιορτή για μας και στην Ελλάδα αισθανόμαστε σαν οικογένεια.

Υπήρχε κι ένα δώρο για τον Κλάους από το γκρουπ των οπαδών του. Ένας πίνακας που απεικόνιζε την Ακρόπολη και μέσα στο φεγγάρι είχε ένα σκορπιό!

Έξω από την αίθουσα στο χώρο του κέντρου υπήρχε μία σκηνή στην οποία ανέβηκε μετά ο Κλάους και υπέγραψε αυτόγραφα για 50 τυχερούς που είχαν βγει από διαγωνισμό...

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner...
*** Όλες οι φωτογραφίες έχουν τραβηχθεί με ψηφιακή μηχανή Olympus.
MC Team ID