ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : NAMusic (4/2010)

“Daydreamer” είναι ο τίτλος του νέου album του Νίκου Αντωνίου, που κυκλοφόρησε τη 1η Απριλίου από τη NAMusic.

Το “daydreamer” είναι εμπνευσμένο από τον ποιητή και πεζογράφο Κώστα Καρυωτάκη. Οι συνθέσεις και η παραγωγή ανήκουν στον ίδιο τον Νίκο Αντωνίου. Η σχεδίαση και το artwork είναι του Ανδρέα Μαράτου, ενώ η φωτογράφηση έγινε από τη Μαρία Ντελάκου.

Στο “daydreamer” ανάμεσα σε άλλες ορχηστρικές συνθέσεις, υπάρχουν και τα “Lost of love” (συμμετείχε στον διαγωνισμό Max Tropscore 2009 στο Σύδνεϋ), “dreamless” και “Reflection” (θέμα της ταινίας μικρού μήκους “The mirror” της L. Abedini)

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Μαριάννα Πουτακίδου – m.poutakidou@musiccorner.gr

«Έτσι περνούνε οι ώρες, έτσι περνούνε οι μέρες κάθε ευτυχισμένου ονειροπόλου»… “Daydreamer”, δηλαδή «Ονειροπόλος» τιτλοφορείται η νέα δισκογραφική πρόταση του Νίκου Αντωνίου, εμπνευσμένη από το ομότιτλο πεζό κείμενο του Κώστα Καρυωτάκη. Με πλούσιες μουσικές σπουδές, σημαντικές συνεργασίες αλλά και συνθέσεις για θέατρο και κινηματογράφο στο βιογραφικό του, ο Νίκος Αντωνίου μας παρουσιάζει αισίως την τρίτη δισκογραφική του δουλειά, μετά τα “Nostalgia” και “Converted”, τη δεύτερη που κυκλοφορεί με το label της δισκογραφικής εταιρείας NAMusic.

Ο δίσκος διαπνέεται από την βαθιά ανάγκη του συνθέτη για εξωτερίκευση του ψυχικού του κόσμου μέσα από τη μουσική. Αποτελείται από δώδεκα προσεγμένα ορχηστρικά κομμάτια γεμάτα συναισθήματα, σκέψεις και εμπειρίες που αποτυπώνονται σε νότες και ήχους. Μελωδίες που βασίζονται στο πιάνο και  σε κλασικά έγχορδα, αλλά παράλληλα διανθίζονται και με στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής σε κομμάτια όπως τα “Dreamless” και “Lithography”. Αξίζει να αναφερθεί πως το “Lost Love” συμμετείχε επίσημα στο Φεστιβάλ μουσικής για ταινίες μικρού μήκους Max Tropscore στο Σύδνεϋ το 2009, ενώ τα “Dreamless” και “Reflection” αποτέλεσαν το κύριο μουσικό θέμα της μικρού μήκους ταινίας “Mirror” της Loreta Abedini.

Μέσα από τον «Ονειροπόλο» του Νίκου Αντωνίου, ο καθένας αναπολεί, νοσταλγεί και ξαναζεί. Αναπολεί τα παιδικά του χρόνια με το “Childhood memories”, θυμάται κάποια χαμένη του αγάπη με το “Lost Love”, νοσταλγεί κάτι που δεν μπορεί πλέον να βιώσει με το “Homesick”, ενώ το “Skylight” του φέρνει στο μυαλό κάποια ηλιόλουστη ανοιξιάτικη μέρα και γιατί όχι, ίσως και κάποια εκδρομή.

Το ένθετο του δίσκου λιτό – δεν θα ταίριαζε άλλωστε κάτι πιο επιτηδευμένο – σχεδιασμένο με κάρβουνο από τον Ανδρέα Μαράτο, συμπληρώνεται με ένα εξαιρετικά σύντομο ευχαριστήριο του συνθέτη προς όλους όσοι έβαλαν την αγάπη τους σε αυτή τη δουλειά.

Το “Daydreamer” είναι ένας δίσκος με την απαραίτητη καλλιτεχνική αξία που πολλές φορές λείπει από τις σημερινές δισκογραφικές προσπάθειες. Φανερώνει την έντονη επιρροή που έχει η μουσική στον κόσμο του Νίκου Αντωνίου, αλλά και την εξίσου έντονη επιρροή που μπορεί να ασκήσει ένας δίσκος ορχηστρικής μουσικής στο κοινό.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01.
Childhood Memories
02. Dreamless
03. Lost Love
04. Homesick
05. Masquerade Waltz
06. Skylight
07. Daydreamer
08. Lithography
09. Morosus
10. Blurry Truth
11. Timeless
12. Reflection (O.S.T. The Mirror)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here