Την παραδοσιακή μας μουσική με έναν πρωτότυπο τρόπο προσεγγίζει με το νέο του άλμπουμ “Τα βουνά της Βουλιαγμένης“, ο Νίκος Παπαχρήστος.

Μια συλλογή από δέκα πολύ γνωστά και αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια της πατρίδας μας, ενορχηστρωμένα και ερμηνευμένα με μια νεωτερική προσέγγιση που σέβεται το αυθεντικό υλικό, προσδίδοντας του παράλληλα ένα σύγχρονο περιβάλλον όπου όχι μόνο συνεχίζουν να συγκινούν αλλά φανερώνουν και νέους τρόπους ανάγνωσης τους.

Οι νεωτερισμοί συνεχίζονται και στην οπτικοποίηση των τραγουδιών, όπου για κάθε ένα τραγούδι του album έχει γίνει και το αντίστοιχο video clip, με την πλήρη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Όλες οι εικόνες, τα πρόσωπα, οι άνθρωποι και τα τοπία δημιουργήθηκαν χωρίς καμία αναφορά σε κάτι υπαρκτό, από την πρωτοπόρο στο χώρο εταιρεία Castles of Dreams. Το οπτικό αποτέλεσμα πέραν του ότι είναι εντυπωσιακό, προσφέρει συγκίνηση και εικαστική δύναμη.

Ο Νίκος Παπαχρήστος πάει ένα βήμα παραπέρα την ακρόαση, συμπληρώνοντας την ακρόαση του άλμπουμ με δέκα συμπληρωματικά αφηγηματικά ηχητικά, ένα για κάθε τραγούδι, μίνι ντοκουμέντα της ιστορίας του κάθε τραγουδιού, προσφέροντας πληροφορίες για τη ρίζα του κάθε τραγουδιού. Μια ιδέα που προέκυψε από ενδελεχή έρευνα για τον ελληνικό μουσικό πλούτο που περιλαμβάνουν “Τα βουνά της Βουλιαγμένης” η οποία προσφέρει μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική και συναισθηματική εμπειρία στην ακρόαση.

Ο Νίκος Παπαχρήστος είναι τραγουδοποιός, συνθέτης και τραγουδιστής με πολύχρονη παρουσία στη μουσική.
Έχει κυκλοφορήσει ψηφιακά αρκετά τραγούδια που δεν τον περιόρισαν ποτέ σε ένα ύφος, επιλέγοντας να εκφράζεται με τον τρόπο που ένιωθε κάθε φορά.

“Τα βουνά της Βουλιαγμένης” είναι το πρώτο άλμπουμ του.

Tracklisting
1. Ξενιτεμένο μου πουλί
2. Μάνα μου τα κλεφτόπουλα
3. Μενεξέδες και ζουμπούλια
4. Ένα παλικάρι είκοσι χρονών
5. Αγρίμια κι αγριμάκια μου
6. Αφούσης
7. Μια βοσκοπούλα αγάπησα
8. Οσο βαρούν τα σίδερα
9. Κόκκιν’ αχείλι
10. Ερωτόκριτος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here