«Νομίζω ότι το τραγούδι ταιριάζει απόλυτα με αυτή την δύσκολη εποχή που ζούμε. Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάμε την συνεργασία μας με τον Νίκο, νιώθω τυχερός που τον συνάντησα.»
Νίκος Σαπουντζάκης

Μετά το ντουέτο του με τον Νίκο Καλλίνη (από τους «Εκείνος και Εκείνος»), ο Νίκος Σαπουντζάκης προχωρά συνεργαζόμενος με τον Νίκο Γερακάρη στην κυκλοφορία του κομματιού «Τέλος εποχής». Πρόκειται για την 4η κυκλοφορία του συνθέτη και στιχουργού Νίκου Γερακάρη (στίχοι – μουσική), σε ενορχήστρωση του Άκη Μουχλιανίτη. Ένα τραγούδι με επίκαιρους αλλά και τρυφερούς στίχους, γραμμένο σε κλασικό ζεϊμπέκικο ρυθμό. Με διεισδυτικό τρόπο αποτυπώνει την εσωτερική κατάδυση στα μύχια της ψυχής, τη στιγμή που μία κατάσταση τελειώνει και μία νέα γεννιέται.

Ο Νίκος Σαπουντζάκης είναι ένας τραγουδοποιός και ερμηνευτής που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να δημιουργεί και να τραγουδά όμορφα τραγούδια, προσεγγίζοντας τα ως έργα τέχνης που σκοπό έχουν να μεταφέρουν μηνύματα στον ακροατή. Ο ίδιος έχει γράψει τη μουσική σε επιτυχίες γνωστών καλλιτεχνών όπως o Νότης Σφακιανάκης («Δεν μου αρκεί», «Καλέ μου άγγελε») κι o Γιώργος Μαργαρίτης («Να πιω νερό από τα χείλη σου»). Η πρώτη του κυκλοφορία έγινε το 2011 με το τραγούδι «Πρώτη Αυγούστου» ενώ ο πρώτος του προσωπικός δίσκος, με τίτλο «Στον παράδεισο μια βόλτα» κυκλοφόρησε από την Cobalt το 2014. Αξίζει να σημειωθεί πως τραγουδάει το ομώνυμο του δίσκου μαζί με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ενώ ο Κώστας Βουτσάς πρωταγωνιστεί στο βίντεο κλιπ του «Στα μισά του φεγγαριού». Το δεύτερο album του με τίτλο «Ο παλμός μου» κυκλοφόρησε το 2018.

Την ενορχήστρωση, ηχογράφηση, μίξη και mastering έχει κάνει ο Άκης Μουχλιανίτης και συμμετέχουν οι μουσικοί: Βασίλης Παπαδόπουλος μπουζούκι-μπαγλαμάς, Βασίλης Χατζιλουκάς κιθάρες, Δήμος Πολυμερής ακορντεόν, Θάνος Μιχαηλίδης τύμπανα, Χάρης Κελλάρης μπάσο και Άκης Μουχλιανίτης πλήκτρα. Την φωτογραφία του εξωφύλλου τράβηξε ο Δημήτρης Αιγινίτης, την επικοινωνία ανέλαβε η Action Εστί, ενώ τα γραφιστικά επιμελήθηκε ο Νίκος Γερακάρης.

Βαρύ το κλίμα σαν ποτό μου φέρνει ζάλη.
Συννεφιασμένη Κυριακή σαν του Τσιτσάνη.
Βαρύ το κλίμα και στραβό, που θα μας βγάλει;

Μα το τραγούδι μου μινόρε είναι γραμμένο,
και σε ζεϊμπέκικο ρυθμό.
Θα τραγουδήσω με καημό, το αντέχω,
δεν θα λυγήσω ούτε λεπτό.

Ήρθε το τέλος εποχής σαν προφητεία.
Είναι ο κόσμος σαν παλιά βουβή ταινία.
Ήρθε το τέλος εποχής, τέρμα τ’ αστεία.

Μα το τραγούδι μου μινόρε είναι γραμμένο,
και σε ζεϊμπέκικο ρυθμό.
Θα τραγουδήσω με καημό, το αντέχω,
δεν θα λυγήσω ούτε λεπτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here