Ένα καινούριο, ολόφρεσκο τραγούδι μας σερβίρουν οι Κλέλια Ρένεση και Νίκος Στρατάκης, λίγο μετά την είσοδο του 2021. Έχει αέρα πελαγίσιο και μας ταξιδεύει στα βάθη του Λυβικού, εκεί που κατοικεί ο ήλιος, στη Γαύδο, στο νησί της Καλυψώς, στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης και του νου.

Στο σημείωμα της, η δημιουργός περιγράφει:
Πριν από λίγα καλοκαίρια, μπήκα σ’ ένα καράβι και βγήκα σ’ ένα μαγικό νησί. Θα καθόμουν μία βδομάδα, αλλά το νησί είχε άλλη γνώμη, και μαζεύτηκα μετά από ενάμιση μήνα. Με συνοδοιπόρους ένα ζευγάρι σαγιονάρες, ένα παρεό και το σκυλί μου, έλιωσα κάθε κόμπο, κάθε φόβο και κάθε αμφιβολία. Το νησί μου χάρισε απλόχερα όλη τη γνώση, όλη την ομορφιά και τη χάρη του. Μου χάρισε φίλους, μου χάρισε ήλιους και την μεγαλύτερη αγάπη που γνώρισα ποτέ. Φεύγοντας ήξερα ότι πρέπει να επιστρέψω και να του “επιστρέψω” ένα στιχάκι που σκαρφίστηκα κάτω από τον κέδρο που με φιλοξενούσε. Έγινε γρήγορα τραγούδι και με τη βοήθεια του υπέροχου φίλου Νίκου Στρατάκη βρήκε φωνή και χάρη.
Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν να βγει αυτό το τραγούδι κάτω από τέτοιες συνθήκες, σχεδόν εχθρικές προς τους καλλιτέχνες και μάλιστα σε τέτοιους δύσκολους καιρούς. Μα πάνω απ’όλα ευχαριστώ την μάνα γη, που έπλασε την Γαύδο, και μπόρεσα να βουλιάξω τα πόδια μου μέσα την άμμο της και την καρδιά της.
Κάτω τα χέρια από το παραδεισένιο νησί, κάτω τα χέρια από τους παρθένους παραδείσους του τόπου μας.
Είναι ό,τι μας έχει απομείνει από την αιωνιότητα.
Μόνο εκεί φαίνεται πόσο σύντομο είναι το πέρασμά μας από αυτόν τον πλανήτη“.
Κλέλια Ρένεση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here