Έφτασε η ώρα για τους Culture Of Digital Elegance (C.O.D.E), να ολοκληρώσουν ένα ταξίδι το οποίο ξεκίνησαν να ξετυλίγουν μπροστά στα μάτια μας σχεδόν 2 χρόνια πριν. Αυτό δεν είναι άλλο από το νέο τους LP που φέρει τον τίτλο, “No Excuses”, το οποίο κυκλοφόρησε στις 15 Οκτωβρίου 2021.

To “No Excuses”, περιλαμβάνει 10 κομμάτια, εκ των οποίων τα τελευταία 4 (Words-City Polluted-Stain-No Excuses) έφτασαν σταδιακά στα αφτιά μας μέσω Singles και Lyric Videos, δίνοντάς μας μία εικόνα σχετικά με το ύφος και τη διάθεση του επερχόμενου album.

Alternative Rock, αλλά σίγουρα όχι μόνο αυτό. Όλες οι μουσικές επιρροές των δημιουργών, όλες οι ηχητικές και ενορχηστρωτικές αναζητήσεις και οι πειραματισμοί τους, συνθέτουν μία κυκλοφορία με εξ’ ολοκλήρου φυσικά τύμπανα και μπάσο, πράγμα που τους διαφοροποιεί από το ηλεκτρονικό τους παρελθόν, χωρίς όμως να το αποβάλλει ολοκληρωτικά. Στο album περιλαμβάνονται συνεργασίες με εξαιρετικούς μουσικούς, όπως είναι αυτή με τον Raphael Weinroth -Browne (Leprous, The Visit, Kamancello, Musk Ox), ο οποίος παίζει τσέλο στο κομμάτι Begin!

Οι Culture Of Digital Elegance, σχεδόν επιβάλλουν στους εαυτούς τους το “No Excuses” ως αρχή ζωής, ως ανάγκη να ξεπεράσουν κάθε μούδιασμα και οποιαδήποτε αδράνεια προκαλεί αυτή η ακατανόητη εποχή που ζούμε. Η επιλογή και έμπνευση των στίχων, προφανώς και δεν θα μπορούσε να κινηθεί σε διαφορετικά μονοπάτια. Ανάλυση κοινωνικών ζητημάτων, αναφορές σε προσωπικά βιώματα, αλλά και στην εύθραυστη σχέση με την τέχνη τους. Κι ένας άγγελος στο εξώφυλλο, ταλαιπωρημένος και αδρανής, λίγο πριν κι αυτός αποφασίσει χωρίς δικαιολογίες, να ανοίξει επιτέλους τα φτερά του.

Οι C.O.D.E δημιουργήθηκαν το 2008 και αποτελούνται από τους Βίκυ Φυσίκα (φωνητικά, στίχοι), Γιάννη Κατσαρό (κιθάρες, β΄ φωνητικά, στίχοι), Μίλτο Σχηματαριώτη (Synthesizers) & Ηλία Γούλα (τύμπανα). Τσέλο στο κομμάτι Begin, έπαιξε ο Raphael Weinroth -Browne, ενώ μπάσο έπαιξαν οι: Χρήστος Κόλλιας (Sinner Art, Begin, Perfect Toy, Change, Stay Away, Prisoner), Βύρωνας Τσουράπης (Words, City Polluted) & Κυριάκος Ιγγλέσης (Stain, No Excuses). H φωτογραφία στο εξώφυλλο είναι δημιουργία του Τάσου Βρεττού. Την σύνθεση και παραγωγή του album την έχουν επιμεληθεί οι C.O.D.E, στίχοι από τους Γιάννη Κατσαρό και Βίκυ Φυσίκα, μίξη από τον Γιάννη Κατσαρό και mastering από τον Μίλτο Σχηματαριώτη.

Το “No Excuses”, κυκλοφορεί στις 15 Οκτωβρίου σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και σε CD.

Album Tracks
1. Sinner Art
2. Begin
3. Perfect Toy
4. Change
5. Stay Away
6. Prisoner
7. Words
8. City Polluted
9. Stain
10. No Excuses

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here