12/2/2013
www.musiccorner.gr

Οι No Man’s Land, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του νέου τους album Unprotected” από την εκλεκτική ανεξάρτητη εταιρεία Anazitisi Records, αποφάσισαν να στήσουν ένα ξεχωριστό live πάρτι στο Floral μαζί με τους φίλους τους.

Αφορμή γι αυτό αποτελεί το γεγονός ότι ταυτόχρονα με το Unprotected” κυκλοφορεί από την ίδια εταιρεία το κύκνειο άσμα των Purple Overdose με τίτλο Gemineye”, το οποίο περιέχει ακυκλοφόρητες μέχρι τώρα ηχογραφήσεις της τελευταίας τους περιόδου, από το 2002 ως το 2007. Εκτός από τη ζωντανή παρουσίαση του νέου album των No Man’s Land, θα εμφανιστούν οι Purple Overdose σε ένα mini live set, ενώ θα ακολουθήσει jam session με τη συμμετοχή πολλών ακόμα παλιών φίλων και εκλεκτών καλεσμένων.

Οι  No Man’s Land, μία από τις μακροβιότερες και πιο δραστήριες αθηναϊκές μπάντες, ξεκίνησαν το ταξίδι τους στα μέσα της δεκαετίας του 80 και γρήγορα εδραιώθηκαν στην τοπική σκηνή, ιδιαίτερα χάρη στις μοναδικές ζωντανές τους εμφανίσεις. Ο πρώτος τους δίσκος (Zalion, 1988), εξακολουθεί μέχρι σήμερα να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους εραστές της νέο-ψυχεδέλειας. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει άλλα τέσσερα album.

Η μουσική τους κινείται στο μεταίχμιο μεταξύ ψυχεδέλειας και progressive rock: ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, ονειρικά ηχοτοπία, γερές δόσεις ελεύθερου αυτοσχεδιασμού – και όλα αυτά μένοντας πάντα πιστοί στην «υπόθεση rock and roll».

Οι Purple Overdose υπήρξαν ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά γκρουπ
των τελευταίων δεκαετιών. Επανέφεραν στο προσκήνιο τον καθαρόαιμο ψυχεδελικό ήχο των 60’s, στον οποίο πρόσθεσαν το προσωπικό τους ύφος..
Σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 1987 απο τον συνθέτη, στιχουργό και κιθαρίστα Κώστα Κωνσταντίνου, που ήταν η κεντρική φυσιογνωμία του γκρούπ, πάντα πλαισιωμένος από άριστους μουσικούς.

Κυκλοφόρησαν μία σειρά από προσεγμένους δίσκους κι έκαναν ιδιαίτερα επιτυχημένες εμφανίσεις με κορυφαίες στιγμές το Rockwave της Αθήνας το ’99 και την συναυλία τους στο Ρόδον το 2002 όταν έπαιξαν με του θρυλικούς Electric…

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου
22.00 – Είσοδος ελεύθερη 

Floral
Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων
Τηλ: 210 3800070

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here