Το Αφήστε με στη θάλασσα είναι το πρώτο δείγμα από τον νέο δίσκο του Nomik.

Προπομπός της καινούργιας του ελληνόφωνης δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο “Πες μου αν ήταν όλα ψέματα” που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

Εμπνευσμένο απ’ τις ομορφότερες ακουστικές σόλο βραδιές του το νέο τραγούδι του Nomik είναι μια μελωδία για την απώλεια και την απόσταση απ’ τον αληθινό μας εαυτό, για τον έρωτα και το τέλος του κόσμου που κλείνει μέσα μας η άνοδος και η πτώση του.

Μια μεταφορά για τα παραλειπόμενα και τους παραλήπτες της ζωής, ένας σκοπός σαν γλυκόπικρο soundtrack των ανεκπλήρωτων στιγμών μας, ένας φόρος τιμής σε αγαπημένους συνθέτες απ’ το λαϊκό ως το νέο κύμα κι απ’ το έντεχνο ως το ροκ.

“Πες μου αν ήταν όλα ψέματα” είναι ο τίτλος του νέου δίσκου του Nomik που κυκλοφορεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου. Τραγούδια γραμμένα σ’ έναν σκοτεινό κόσμο, σε μια κοινωνία αποσύνθεσης. Για τον άνθρωπο που αναρωτιέται στον καθρέφτη για την προσωπική του πορεία και αμφισβητεί την ίδια του την ιστορία.

Για τον άνθρωπο που ζητά να μάθει αν ό,τι έζησε, κι ό,τι από προσώπου γης εντός του έσβησε, ήταν αλήθεια ή πλάνη. Τραγούδια που έφτασαν σαν αγγελιοφόροι από το μέλλον και σαν σκιάχτρα ξωτικά του παρελθόντος ν’ αμφισβητήσουν την αλήθεια, την πραγματικότητα.

6 χρόνια μετά την κυκλοφορία του debut solo album του “I Ain’ t Gonna Be A King” και 3 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου ελληνόφωνου δίσκου του “Χαρούμενες Φάτσες” ο Nomik χαρισματικός και πολυσχιδής, με πλούσιο βιογραφικό και αξιοζήλευτη πορεία την τελευταία 25ετία (frontman του σπουδαίου ελληνικού rock συγκροτήματος Seahorse και παλαιότερα των Sleepin Pillow και Universal Trilogy), επιχειρεί τον τρίτο προσωπικό του δίσκο.

νόμικ : στίχοι | μουσική | φωνή | κιθάρες | ενορχήστρωση | παραγωγή
τάσος χαλκίδης : βοηθός παραγωγής | πιάνο | πλήκτρα
φώτης καραογλάνης : ηλεκτρικές κιθάρες
μιχάλης σεμερτζόγλου : μπάσο
Γιώργος Πρινιωτάκης : Πλήκτρα, Samples, Synth τύμπανα

clyde jabra : ηχογράφηση
γιώργος πρινιωτάκης : μίξη
χρήστος μέγας : mastering
Εβίτα Βουδούρη : artwork

Σκηνοθεσία/Διεύθυνση Φωτογραφίας/Κινηματογράφηση: Κώστας Καλλιπολίτης
Μοντάζ: Νίκος Καλλιπολίτης
Γυρίσματα: Phifactor Studio
Οργάνωση παραγωγής: Έφη Χρυσού

Εμφανίζονται με αλφαβητική σειρά:
Αγγελική Φιλιππή, Αμάλ Ίντ Σαμπούν, Βασίλης “πουλάκι” Κακκάβας, Γιάννης Γράσσος, Δημήτρης Κουτσούλης, Ελίζα Βελώνη, Ζώης Ματθαίου, Ιωάννα Χατζάτογλου, Λυδία Κίσκηρα, Μάρω Θεοδοσίου, Νίκη Στέλιου, Nicolas Juge, Ξενοφών Παπακωνσταντίνου.

αφήστε με στη θάλασσα
αφού όλα τα χάλασα
χάος προκάλεσα
αφήστε με στην ερημιά

αφήστε με στα κύματα
να κάνουν surf τα αισθήματα
να γράψουν ψάρια ποιήματα
υγρά συνθήματα
να βρω πίσω τα βήματα

αφήστε με στους ουρανούς
όλο σε σένα πάει ο νούς
μια φεύγεις μια μου έρχεσαι
σκωτσέζικο το ντους
για πάντα εξαφανίζεσαι

αφήστε με στην άβυσσο
πρόδωσα τον παράδεισο
και δώστε μου τη δύναμη
να πάω να τη βρω
αλλιώς για πάντα να χαθώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here