11/3/2014
Γράφει η Γιώτα Πριόνα
Φωτογράφηση: Αφροδίτη Ζαγγανά
www.musiccorner.gr

Η περασμένη Παρασκευή (7/3) ήταν αφιερωμένη σε ένα πρόσωπο που έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες-τραγουδιστές της νέας γενιάς. Παρακολουθήσαμε λοιπόν, για τις ανάγκες του Music Corner τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στην μουσική σκηνή του YOLO Club να κάνει αυτό που γνωρίζει από παλιά! Να σε παρασύρει στον ρυθμό των τραγουδιών του και κάπως έτσι, χωρίς να το καταλαβαίνεις και εσύ ο ίδιος, να σιγοτραγουδάς παλιές και νέες του επιτυχίες αναπολώντας. Δίπλα του βρίσκονταν οι νέοι ερμηνευτές Βασίλης Αξιώτης και Άννα Μαρία Μπιλίδα, δυο φρέσκες παρουσίες και κυρίως δυο φωνές γεμάτες ενέργεια.

xatzigiannis_live_2014_03_17

Ίσως ο τρόπος που ξεκίνησε η βραδιά να μην ήταν ο ιδανικός. Αρκετή αναμονή επί της εισόδου του club και προφανής ανυπομονησία του κοινού, παράλληλα με την αρκετά καθυστερημένη έναρξη του προγράμματος… Ο χώρος, ωστόσο, ικανοποιητικός και έτοιμος για την πολυαναμενόμενη εμφάνιση του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Η έναρξη του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από τον Βασίλη Αξιώτη και την Άννα Μαρία Μπιλίδα. Οι δυο τους άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις στο κοινό, που όπως φάνηκε ικανοποιήθηκε από το εισαγωγικό κομμάτι.

xatzigiannis_live_2014_03_15

Το να σας περιγράψω, ωστόσο, τι επικράτησε όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στην σκηνή ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είναι δύσκολο μέσα σε λίγες λέξεις. Όσοι από εσάς έχετε βρεθεί σε παλιότερες συναυλίες ή εμφανίσεις του γνωρίζετε καλά σε τι αναφέρομαι. Όσοι δεν έχετε βρεθεί ως τώρα, θα καταλαβαίνατε από το πρώτο κιόλας τραγούδι τον ζωηρό ενθουσιασμό του κοινού, το οποίο δεν σταμάτησε να τραγουδά, να χορεύει και να χειροκροτεί μέχρι και την τελευταία στιγμή της βραδιάς. Παρασυρθήκαμε και εμείς σε ένα ταξίδι που μας γύρισε αρκετά χρόνια πίσω, έχοντας για συντροφιά μας τραγούδια από δίσκους του καλλιτέχνη που σηματοδότησαν τα πρώτα βήματα στην καριέρα του. Το ταξίδι ξεκινά κάπου στις αρχές του 2000, και στους πρώτους του δίσκους ( ενδεικτικά «Κρυφό φιλί» , «Φίλοι και εχθροί» κ.α. ) φτάνοντας έως το σήμερα, στην τελευταία του δισκογραφική δουλειά «Η αγάπη δυναμώνει».

xatzigiannis_live_2014_03_22

Μετά την λήξη του πρώτου μέρους, στην σκηνή ανέβηκε το 6μελές μπαλέτο, ενώ παράλληλα ξένοι ρυθμοί κρατούσαν συντροφιά στο κοινό. Όλα αυτά μέχρι την έναρξη του δεύτερου μέρους του προγράμματος, η εισαγωγή του οποίου ήταν ανάλογη αυτής του πρώτου μισού, με τους Βασίλη Αξιώτη –  Άννα Μαρία Μπιλίδα να «γεμίζουν» την σκηνή. Το κέφι παρέμενε αμείωτο, ενώ το κοινό έμοιαζε ικανοποιημένο απ’ όσα είχε δει και ακούσει έως τώρα. Ήταν πλέον η σειρά του Μιχάλη Χατζηγιάννη να επιστρέψει στην σκηνή και να ξεσηκώσει με τον τρόπο του τους πάντες. Highlight της βραδιάς αναμφισβήτητα η στιγμή που ακούστηκαν τα «Χέρια Ψηλά» και «Ο βυθός σου» με το κοινό να μην… χάνει στίχο!

xatzigiannis_live_2014_03_14

Το συμπέρασμα μας έπειτα από όσα είδαμε δικαιώνει νομίζω τους καλλιτέχνες. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα γεμάτο από ενέργεια και θετική διάθεση, με ήχους γνώριμους, το οποίο αν μη τι άλλο θα σας ικανοποιήσει. Για τις εμφανίσεις του στο YOLO και για τα σχέδια του μας μίλησε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης λίγο πριν την έναρξη του προγράμματος:

Music Corner: Μιχάλη καλησπέρα. Θέλω ξεκινώντας να μου πεις δυο λόγια για τις παραστάσεις σου στο YOLO. Τι θα δούμε από εσένα σήμερα;
Μιχάλης Χατζηγιάννης: Στο YOLO έχουμε προσπαθήσει να προσεγγίσουμε τα τραγούδια μου με μια διαφορετική διάθεση. Ξέρετε, όσο μεγαλώνουμε και όσο περνάει ο καιρός βλέπουμε και εμείς τα πράγματα τελείως διαφορετικά. Ίσως είναι μια συναισθηματική ωρίμανση που επέρχεται με τον χρόνο, με τον καιρό. Έτσι υπάρχει μια διαφορετική μουσική διάταξη όσον αφορά την ενορχήστρωση των τραγουδιών που νομίζω είναι εμφανής και έκδηλη απ το πρώτο άκουσμα. Ο κόσμος θα ακούσει τραγούδια απ όλο το φάσμα της δισκογραφίας ξεκινώντας από τους πρώτους μου δίσκους μέχρι τον τελευταίο («Η αγάπη δυναμώνει») και αρκετές διαφορετικές προσεγγίσεις  των τραγουδιών. Νομίζω ότι είναι ένα πρόγραμμα με μια μουσική αισιοδοξία, με μια θετική διάθεση, ένα πρόγραμμα που εμάς μας κάνει να νιώθουμε αναζωογονημένοι, διαφορετικοί, αισιόδοξοι, ένα πρόγραμμα που εμάς μας αλλάζει τη διάθεση και νομίζω ότι  και το κοινό το κάνει να αισθάνεται κάπως έτσι…

xatzigiannis_live_2014_03_02

Music Corner: Και να το χαίρεται άρα με τον τρόπο του…
Μιχάλης Χατζηγιάννης:
Κοίταξε σήμερα είναι η τρίτη Παρασκευή , η τρίτη παράσταση δηλαδή. Απ’ την εμπειρία μου από τις προηγούμενες δύο παραστάσεις νομίζω πως και το κοινό το ευχαριστιέται δεόντως.

Music Corner: Με αφορμή το musical «Annie» στο οποίο συμμετείχες, αν σου γινόταν πρόταση για ένα ρόλο σε μια καθαρά θεατρική παράσταση θα το δεχόσουν; Θα δοκίμαζες στο μέλλον κάτι καθαρά θεατρικό;
Μιχάλης Χατζηγιάννης:
Όχι βέβαια γιατί δεν είμαι επαγγελματίας ηθοποιός. Ποτέ δεν προσπάθησα να γίνω, ούτε η πρώτη μου επαφή με το musical προμηνύει ένα τέτοιο μέλλον. Το musical είναι κάτι που έχει έντονα το μουσικό στοιχείο που υπηρετώ χρόνια και νομίζω ότι είναι στην καλλιτεχνική σφαίρα ενός τραγουδιστή. Μπορεί λοιπόν να το υπηρετήσει. Έξω πολλοί τραγουδιστές το κάνουν. Σίγουρα θα έλεγα ναι στην προοπτική ενός ακόμη καλού musical που βέβαια θα μπορούσα να το υπηρετήσω και να το φέρω εις πέρας όσο καλύτερα γίνεται.

xatzigiannis_live_2014_03_09

Music Corner: Σε πάρα πολλά τραγούδια σου έχεις γράψει ο ίδιος την μουσική. Μιας και ξεκινήσαμε να μιλάμε για ρόλους θέλω να μου πεις με ποιον ρόλο αισθάνεσαι πιο οικεία. Τον ρόλο του συνθέτη ή τον ρόλο του ερμηνευτή και γιατί!;
Μιχάλης Χατζηγιάννης:
Κοίταξε, σαφώς με το ρόλο του συνθέτη και του δημιουργού. Γιατί η δημιουργία είναι κάτι που πηγάζει από μέσα μας, βγαίνει εντελώς αυθόρμητα, ανεπηρέαστα, ανεπιτήδευτα. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε φάση της ημέρας, χωρίς να προηγηθεί οτιδήποτε άλλο. Είναι ένα εγγενές ένστικτο, κάτι που το προκαλεί η ίδια η φύση, η ίδια η ζωή, η καθημερινότητα μας, οπότε είναι κάτι αξεπέραστο. Και νομίζω ότι χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τον ρόλο του ερμηνευτή, που είναι κάτι επίσης σπουδαίο, χωρίς την ιδιότητα του δημιουργού νομίζω η ζωή μου θα ήταν λιγότερο ενθουσιώδης… τουλάχιστον!

Music Corner: Μετά τις παραστάσεις στο YOLO τι θα ακολουθήσει; Μια περιοδεία ίσως, ή κάτι ανάλογο;
Μιχάλης Χατζηγιάννης:
Σίγουρα θα συνεχίσουν οι παραστάσεις του Annie στη Θεσσαλονίκη στο Μέγαρο Μουσικής από 28 Μαρτίου. Μετά σίγουρα υπάρχουν πλάνα, σε επίπεδο τουλάχιστον σκέψης και προσδοκίας αλλά μέχρι τώρα όχι κάτι οριστικό.

xatzigiannis_live_2014_03_06

Music Corner: Δισκογραφικά θα δούμε κάτι νέο από σένα μέσα στο ’14;
Μιχάλης Χατζηγιάννης:
Πολύ πιθανόν προς τα τέλη του  2014 αν όλα πάνε καλά. Τέτοιες εποχές καλό είναι να μην κάνουμε σχέδια… Η να τα κάνουμε και να είμαστε σκεπτικοί και φειδωλοί στο τι λέμε.

Music Corner:Σε ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σου. Εύχομαι καλή επιτυχία για σήμερα!

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα βρίσκεται στο YOLO για άλλες δυο Παρασκευές (14/3 & 21/3). Στην σκηνή τον πλαισιώνουν οι μουσικοί:
Σόλων Αποστολάκης (πλήκτρα)
Σπύρος Μάζης (μπάσο)
Γιώργος Μητσοτάκης (τύμπανα)
Χρήστος Γκάτσος (ηλεκτρονική κιθάρα)
Aριέτα Σαϊτά (βιολί).

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here