1/2/2012
www.musiccorner.gr

Με αφορμή, αλλά και όχι μόνο, την επανακυκλοφορία του δίσκου των θρυλικών Εν Πλω με τον ομώνυμο τίτλο, ο Ντίνος Σαδίκης κατεβαίνει στην Αθήνα για δυο μόνο συναυλίες στο χαμηλό stage του Bar² των Εξαρχείων.

Τελευταία του εμφάνιση στην πρωτεύουσα ήταν το καλοκαίρι στο Alltogethernow Festival, όπου συμμετείχε αρχικά με την μπάντα του με μία αποκαλυπτική ερμηνεία, ενώ έκλεισε το φεστιβάλ παρέα με τον φίλο και συνοδοιπόρο Γιάννη Αγγελάκα και το γνωστό πλέον 3.

Ωστόσο ο Ντίνος δεν μας έχει συνηθίσει σε πολλά live. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως είναι …τεμπέλης, η παρουσία του όμως κάθε φορά στη σκηνή διαψεύδει τα λεγόμενά του!

Πηγαίος, συνεπής, επίκαιρος, εκρηκτικός, έχει τον δικό του κώδικα επικοινωνίας με το κοινό.

Οι ζωντανές εμφανίσεις του, ηλεκτρικές λιτανείες σε αδιευκρίνιστο χωροχρόνο.

Η μουσική του ένα κράμα από ήχους παραδοσιακούς, ηλεκτρισμένους σκοτεινούς απόηχους ρεμπέτικου με έντονες ψυχεδελικές κιθαριστικές μελωδίες και δυνατά μπίτ.

Στις 10 και 11 Φεβρουαρίου περιμένουμε ν’ ακούσουμε κομμάτια από όλη του τη δισκογραφική δουλειά. Το αγαπημένο “Απαισιόδοξο Τραγουδάκι” από το δίσκο Μολυβένιες Ιστορίες, “Και λοιπόν Τί;” από Το Γέλιο των Πολλών, τη διασκευή – σήμα κατατεθέν – του Βαμβακάρη “Αντιλαλούν Δυο Φυλακές” αλλά και τραγούδια από το δίσκο των Εν Πλώ όπως το “Χωρίς Κανόνα”, το “Όνειρο”, “Είχα έρωτες”. Τον Ντίνο συνοδεύουν ορισμένοι από τους πιο άξιους εκπρόσωπους της (πάντα πρωτοποριακής) θεσσαλονικιώτικης σκηνής, ο Πάνος Παπάζογλου και ο Sonny Touch  ηλεκτρική κιθάρα, ο Χρήστος Παππάς μπάσο, ο Λάζαρος Πλιάμπας τύμπανα και ο George Boy στον ήχο.

Σημείωση: ο δίσκος των Εν Πλω, η πρώτη έκδοση του οποίου θεωρείται από τις πιο σπάνιες της ελληνικής δισκογραφίας, επανακυκλοφόρησε σε cd και σε βινύλιο από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία του Γιάννη Αγγελάκα, All Together Now, και θα διατίθεται στην συναυλία.

Bar²
Ανδρέου Μεταξά 32 & Θεμιστοκλέους, Πλατεία Εξαρχείων

Εισιτηρία: Προπώληση 8 ευρώ
Στην είσοδο 10 ευρώ

Rhythm Records
Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here