Ο «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή, με τη μορφή σύγχρονου ελληνικού μιούζικαλ, ήταν ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το 2017 παρουσιάστηκε σε sold out παραστάσεις στην Εναλλακτική Σκηνή στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο Ηρώδειο. Ακολούθησε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2018, ενώ φέτος εγκαινίασε το Έτος Ερωτόκριτου 2019, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Περιφέρεια Κρήτης.

H µουσική προσέγγιση του «Ερωτόκριτου» από τον Δηµήτρη Μαραµή απέσπασε διθυραµβικές κριτικές κι ενθουσίασε το κοινό, όπου κι αν το παρακολούθησε σε ολόκληρη τη χώρα, είτε στη σκηνική, είτε στη συναυλιακή του εκδοχή.

Στο πλαίσιο του Έτους Ερωτόκριτου 2019, το έργο παρουσιάζεται από τους Vamos Ensemble σε μία νέα συναυλιακή ενορχήστρωση από τον Θανάση Παπαθανασίου (μέλος κι ενορχηστρωτής των Vamos), για μία μοναδική συναυλία στο Φεστιβάλ του Βύρωνα, στο Θέατρο Βράχων, την Παρασκευή 5 Ιουλίου Παρασκευή 12 Ιουλίου.

Οι ταλαντούχοι ερµηνευτές Θοδωρής Βουτσικάκης (Ερωτόκριτος), Ελένη Δημοπούλου (Αρετούσα), Ιωάννα Φόρτη (Παραµάνα), Gautier Βελισσάρης (Πολύδωρος), Κωστής Μαυρογένης (Ρήγας), μαζί με τους Vamos Ensemble και τον συνθέτη στο πιάνο και την αφήγηση, παρουσιάζουν μοναδικά το αθάνατο αριστούργημα της Κρητικής Αναγέννησης.

Οι Vamos Ensemble είναι ένα μουσικό σύνολο με όψη και σύνθεση μικρής συμφωνικής ορχήστρας, που αποτελείται από δεκαέξι μουσικούς οι οποίοι κατοικούν στην Κρήτη. Πρωτοεμφανίστηκαν πριν από πέντε χρόνια και έχουν ως ορμητήριο το χωριό του Βάμου στα Χανιά. Ερμηνεύουν μουσικές του κόσμου, δοσμένες με τη γνησιότητα και τον αυθορμητισμό των ιδιαίτερων και σύγχρονων ενορχηστρώσεων τους, δημιουργώντας έναν μοναδικά δικό τους χαρακτηριστικό ήχο.

Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019
Λόγω εκλογών, μετατίθεται η ημερομηνία για την παράσταση του ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΑΜΗ με τους VAMOS ENSEMBLE στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΥΡΩΝΑ, ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ.

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ώρα έναρξης 21:30
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:15

Φεστιβάλ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ

Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό:13 ευρώ προπώληση | 15 ευρώ ταμείο
Φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων: 10 ευρώ προπώληση | 12 ευρώ ταμείο
Ειδικές τιμές για Συλλόγους

Προπώληση: καταστήματα Public και στην Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, Αθήνα, τηλ. 210 7234567, ticketsevices.gr)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here