Ο Γιάννης Σπανός παρουσιάζει την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα «Προσωπικά» στη Galerie Δημιουργών.

Ο αγαπημένος συνθέτης, μαζί με τους ερμηνευτές Πένυ Ξενάκη και Κώστα Τζιαγκούλα, θα μας ταξιδέψει με τραγούδια που ενώνουν εποχές και ψυχές.

Θα ακούσουμε τραγούδια από αυτά που ο Γιάννης Σπανός μας χάρισε επί πέντε δεκαετίες, προικισμένος με ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό προσωπικό μουσικό ύφος, υπογραμμίζοντας τις ομορφότερες μουσικές στιγμές που έχουμε απολαύσει.

Τραγούδια του «νέου κύματος», του ξεχωριστού αυτού είδους τραγουδιού που άνθισε στις «μπουάτ» του ’60 με τη λιτή συνοδεία μιας κιθάρας ή ενός πιάνου, τραγούδια με τα οποία ο Γιάννης Σπανός, δημιουργώντας έναν φρέσκο ήχο της εποχής εκείνης, συνέβαλλε στην εδώ μεταφορά ενός συνολικού αισθητικού ρεύματος που είχε ως μητρόπολη το Παρίσι.

Τραγούδια του από την Τρίτη ανθολογία. Τρεις ανθολογίες με μελοποιημένα ποιήματα ελλήνων ποιητών συνέθεσε ο Γιάννης Σπανός, ακολουθώντας τη γαλλική παράδοση του τραγουδιού και μάλιστα αυτό της αριστερής όχθης του Σηκουάνα στο Παρίσι, που έδινε πολύ μεγάλη σημασία στο μελοποιημένο κείμενο το οποίο αρκετά συχνά ήταν ενός μεγάλου ποιητή, καθώς και τραγούδια από την τελευταία του δουλειά με μελοποιημένα ποιήματα του Κ. Καβάφη.

Από τη αισθαντική αυτή βραδιά δεν θα λείψουν οι μπαλάντες και τα υπέροχα λαϊκά τραγούδια του.

spanos_afisa_2014_12

Το Παρίσι είχε ο Γιάννης Σπανός ως μόνιμη έδρα επί δεκαπέντε συνεχόμενα χρόνια, πριν ακόμα τον γνωρίσουμε ως δημιουργό στην Ελλάδα. Τα τραγούδια που έγραψε εκεί τα ερμήνευσαν τα μεγαλύτερα ονόματα του γαλλικού τραγουδιού, όπως για παράδειγμα οι Cora Vaucaire, Brigitte Bardot και Juliette Gréco και ένας ακόμη σημαντικός αριθμός ερμηνευτών.

Με την εμφάνιση του στο ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα, τα τραγούδια του, που έφεραν έναν κομψό και κοσμοπολίτικο ευρωπαϊκό αέρα, ενσωματώθηκαν με άνεση στο συλλογικό αυτί των νεοελλήνων, σαν ένα κομμάτι που έλειπε μέχρι τότε από το μουσικό ψηφιδωτό.

Πολυχώρος Τέχνης- Galerie δημιουργών.
Ελαιών 1α (είσοδος από Χελιδονούς 28), Νέα Κηφισιά (έναντι Shell, πλησίον ιερού Ναού Αγίου Τριάδας)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 6251732

Πρόσβαση:
Λεωφορεία: 504, 522, 523, 543, 721

Τιμή εισιτηρίου 12,00 €

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here