Μετά από τα 2 sold out πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα ο Μίλτος γιορτάζει τα 20 χρόνια στην δισκογραφία και στην Θεσσαλονίκη με μια μοναδική συναυλία στον αίθριο χώρο του Μύλου, την Πέμπτη 25 Ιουνίου.

Για μαθηματικός ξεκίνησε αλλά τελικά τον κέρδισε η μουσική για τα καλά και έτσι φέτος ο Μίλτος Πασχαλίδης συμπληρώνει αισίως 20 συνεχή χρόνια προσωπικής δισκογραφίας. Ένα τέτοιο γεγονός δεν μπορεί παρά να γιορταστεί . Στις 25 Ιουνίου, η Βαβυλωνία του Μύλου θα μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο μπαλκόνι, για να χωρέσει φίλους εγκάρδιους κι αγαπημένους. Όσους συμπορεύτηκαν και τραγούδησαν μαζί κάποιες νότες και λόγια από τα τραγούδια αυτής της εικοσαετίας.

Αυτό που φέρνει μαζί της η πρώτη εικοσαετία είναι μια σειρά από σπουδαίες μπαλάντες –κάποιες πιο ηλεκτρισμένες– μερικά δυνατά λαϊκά που εξέφρασαν το μη προφανές και τίτλους που αποτέλεσαν την μουσική υπόκρουση μιας μεθυσμένης πορείας: Η μόνη μου πατρίδα είναι ο χρόνος, Κακές συνήθειες, Παραμύθι με Λυπημένο τέλος, Στα είπα όλα, Τα μπλουζ της άγριας νιότης, Ηράκλειο – Καλαμάτα, Απουσία, Σου τηλεφωνώ, Βυθισμένες άγκυρες.

Όσο ηχηρές οι παρουσίες άλλο τόσο και οι απουσίες των φίλων: Δημήτρης Μητροπάνος, Άλκης Αλκαίος, Μάνος Ξυδούς, Μάριος Τόκας. Θα είναι κι αυτοί παρόντες μέσα απ τα τραγούδια τους. Αν η «μόνη μας πατρίδα είναι ο χρόνος» η Πέμπτη 25 Ιουνίου είναι η επιστροφή σ’ αυτήν την πατρίδα και μια βολτα στις πιο όμορφες γωνιές της, στα πιο συγκινητικά παράθυρα της.

«Τα χρόνια, από μόνα τους, ίσως και να μην έχουν σημασία. Σημασία έχει με ποιους τα μοιράζεσαι».

Μίλτος Πασχαλίδης

pasxalidis_afisa_2015_06

ΜΥΛΟΣ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ – OPEN AIR
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία, Θεσσαλονίκη
Τηλ κρατήσεων: 2310 510081

Ώρα προσέλευσης: 20:30 / Ώρα έναρξης: 21:30

Εισιτήριο θεάματος: 12€, Προπώληση: 10€

Σημεια Προπώλησης: Έντεχνο – Σάρωθρον – Καφέ Διώροφο (Καλαμαριά), musicland/ticket house (κέντρο θεσσαλονίκης), καφέ Δυοροφων (Καλαμαριά), στο viva.gr και σε όλα τα φυσικά σημεία πώλησης viva.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here