Η μουσική του Νίκου Κυπουργού διαθέτει το εξαιρετικό χάρισμα να συγκινεί και να ερεθίζει ακροατές κάθε ηλικίας, ισορροπώντας έξοχα ανάμεσα στο αίσθημα του οικείου και το απροσδόκητο. Από τη συμφωνική και την πειραματική ώς την παραδοσιακή μουσική κι από την όπερα ώς το τραγούδι για παιδιά, το έργο του Κυπουργού, διακρίνεται για την πολυμορφία και τη μελωδικότητά του, συγκεράζοντας μουσικά ιδιώματα και ήχους από ολόκληρο το φάσμα της μουσικής δημιουργίας.

Σε αυτή την εφ’ όλης της ύλης μοναδική συναυλία στις 2 Ιουλίου, ο συνθέτης διευθύνει ο ίδιος την Ορχήστρα των Κυκλάδων, την πολυσχιδή ορχήστρα που ίδρυσε το 2010 στη Σύρο, και μας αποκαλύπτει τα «μυστικά» του μουσικού του κήπου με τις εξαίσιες φωνές της Σαβίνας Γιαννάτου και του Δώρου Δημοσθένους.

Μαζί τους εκλεκτοί καλεσμένοι όπως η Μαρία Φαραντούρη, ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Μυρτώ Παπαθανασίου, ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ο Ζαχαρίας Καρούνης, η Μαρίνα Σάττι, η Παιδική χορωδία Rosarte της Ρόζης Μαστροσάββα, το Φωνητικό σύνολο fonés, η Φιλαρμονική του Δήμου Ωρωπού σε διεύθυνση Μαρίνου Γαλατσινού, αλλά και η Λένα Κιτσοπούλου, έρχονται να τιμήσουν τον πολυβραβευμένο μουσικό, απογειώνοντας τη συναυλία σε μία πραγματική μουσική γιορτή.

kypourgos_2016_07

Συντελεστές
Σκηνοθετική επιμέλεια: Πάρις Μέξης
Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα
Ήχος: Γιώργος Καρυώτης

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Ώρα: 21:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here