7/4/2011
www.musiccorner.gr

Την Πρωτομαγιά θα στηθεί ένα μεγάλο γλέντι με πρωταγωνιστή τον Πετρολούκα Χαλκιά και την ορχήστρα του!

Τραγούδι:Αντώνης Κυρίτσης, Γιώτα Παππά
Τρείς γενιές κλαρίνo! Παππούς, Παιδί, Εγγόνι…!

Ο Πέτρος (Πετρολούκας) Χαλκιάς είναι ένας από τους ζωντανούς μύθους της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς. Στο κλαρίνο του αναστενάζει, δακρύζει, μοιρολογά, χαμογελά και χορεύει η Ήπειρος και όχι μόνο. Η μουσική του διαθέτει τέχνη, ύφος, λυρισμό και σπάνια δεξιοτεχνία.

Ο Πέτρος (Πετρολούκας) Χαλκιάς είναι μουσικός, μέλος μιας οικογένειας ξακουστής για τη συνεισφορά της στην ελληνική παραδοσιακή μουσική. Γεννήθηκε στο Δελβινάρι της Ηπείρου το 1934 και ασχολήθηκε με την τέχνη του κλαρίνου που ήταν παράδοση στην οικογένειά του. Το όνομα του είναι Πέτρος Χαλκιάς. Μετά από ένα τυπογραφικό λάθος στον πρώτο του δίσκο όμως (όπου είχε γραφεί Τ. Χαλκιάς αντί Π. Χαλκιάς) ο Πέτρος αποφάσισε να ονομάζεται Πέτρος-Λουκάς από το όνομα του παππού του Λουκά Χαρισιάδη.

Ο Πετρολούκας Χαλκιάς άρχισε την ενασχόλησή του με το κλαρίνο στην ηλικία των 11 ετών, σε πείσμα της άρνησης του πατέρα του, ο οποίος ήταν επίσης μουσικός. Μαθήτευσε δίπλα στον Φίλιππα Ρούντα με την βοήθεια του οποίου έκανε και την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην ηλικία αυτή. Ύστερα από το γεγονός αυτό πηγαίνει στην Αθήνα όπου παίζει μαζί με τον πατέρα του και κάνει και την πρώτη ραδιοφωνική του εμφάνιση. Το 1960 μεταναστεύει στην Αμερική όπου παραμένει 20 χρόνια και διαδίδει την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας. Στην Αμερική αναγνωρίστηκε και έπαιξε για πολλά χρόνι α αποδεικνύοντας πόσο όμορφη και περίτεχνη είναι η παραδοσιακή μουσική αφού επανειλημμένα έπαιξε γυρίσματα από τραγούδια της Ηπείρου που κανένας μουσικός στην Αμερική δεν μπορούσε να συνοδέψει και κατάφερε να διαφυλάξει και να διαδώσει την παραδοσιακή μουσική.

Το 1979 επιστρέφει στην Ελλάδα και εγκαθίσταται στην Αθήνα. Παίζει σε γνωστά μουσικά κέντρα, σε συναυλίες σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και συμμετέχει σε ηχογραφήσεις και δίσκους με γνωστούς καλλιτέχνες. “Όταν παίζω, πάω εκεί που µε πάει το συναίσθηµα και εκείνο που φτιάχνω εκείνη τη στιγµή είναι κάτι καινούργιο”, λέει ο Πετρολούκας Χαλκιάς.

Το κλαρίνο του Πετρολούκα Χαλκιά είναι κλαρίνο που αναπνέει. Που τραγουδάει. Και που σίγουρα καταφέρνει να ανεβάζει στον ουρανό την έµπνευση της στιγµής, όπως συµβαίνει στις περιπτώσεις των µεγάλων αυτοσχεδιαστών που έχουν τη µουσική σαν δεύτερη αναπνοή τους.

Το μεγάλο γλέντι με τον Πετρολούκα θα στηθεί στο καταπράσινο δάσος του Terravibe Park, που είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να αποδράσουν από την πρωτεύουσα. Οι επισκέπτες του βρίσκονται σε ένα ήσυχο και χαλαρωτικό περιβάλλον κοντά στη φύση ενώ παράλληλα στο εστιατόριο BBQ Vibes έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σειρά από πιάτα, φτιαγμένα από φρέσκα και βιολογικά υλικά, σε ένα χώρο που χαρίζει στιγμές ξεγνοιασιάς σε όλη την οικογένεια.

Οι μικροί μας φίλοι, μπορούν να παίξουν με ασφάλεια συμμετέχοντας σε οργανωμένες δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια. Παιχνίδια πρωτότυπα και διασκεδαστικά βρίσκονται στο χώρο και στις εγκαταστάσεις του πάρκου. Bungee τραμπολίνο και τραμπολίνο με δίχτυ για όσους θέλουν να “πετούν” ελεύθεροι, τέρματα ποδοσφαίρου, και για τους μικρότερους της παρέας έχει στηθεί ένα ολόκληρο φουσκωτό κάστρο, για να ανακαλύψουν τι κρύβει! Επίσης μπορούν να δουν από κοντά τα υπέροχα και ζωηρά ζωάκια που φιλοξενούνται στο πάρκο. Τέλος, όλοι, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να φέρουν τα ποδήλατα τους και να περιπλανηθούν μέσα στο πάρκο, με ασφάλεια.

ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

Κυριακή 1 Μαΐου 2011
@ TerraVibe Park

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 10:00

Το γλέντι θα ξεκινήσει στη μία το μεσημέρι και θα συνεχιστεί μέχρι που θα νυχτώσει!

Το εισιτήριο για την εκδήλωση είναι 8 €

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here