Γράφει η Ειρήνη Χατζημαργαρίτη
Φωτογράφηση: Ιωάννα Μπρατσολιά

Πριν από λίγο καιρό, συνομιλώντας με τον Σωτήρη Καστάνη για το νέο του δίσκο, μας είχε πει πως στις 5 Νοεμβρίου θα έκανε μια παρουσίαση στο Σταυρό του Νότου club. Η ημέρα έφτασε λοιπόν, και εμείς πήγαμε να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση του «Πορτοκαλί», πρώτου προσωπικού δίσκου του Σωτήρη Καστάνη.

kastanhs_live_11_2014_016

Τη μουσική πριν και μετά την παρουσίαση είχε αναλάβει ο DjSpector, ο οποίος φρόντισε να μας βάλει στο κλίμα από την αρχή με τις επιλογές του. Ακούγοντας λοιπόν τα τραγούδια του Dj και βλέποντας ένα σκηνικό γεμάτο χρώματα, που περίμενε τους μουσικούς να το γεμίσουν, δε μπορούσαμε παρά να έχουμε μια ιδιαίτερη περιέργεια για την εξέλιξη της βραδιάς!

Στο κοινό, παρευρίσκονταν πολλοί και εκλεκτοί καλεσμένοι. Ανάμεσα τους ήταν ο Θέμης Καραμουρατίδης, η Γιώτα Νέγκα, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Παύλος Συνοδινός αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της μουσικής ομάδας της Νατάσσας Μποφίλιου, οι οποίοι συνόδευσαν τον Σωτήρη Καστάνη σε πολλά από τα τραγούδια του.

kastanhs_live_11_2014_004

Όταν ο Σωτήρης Καστάνης βγήκε στη σκηνή, παρέα με την υπόλοιπη μπάντα (Γιώργος Τσιατσούλης στο ακορντεόν, Δημήτρης Κουζής στο βιολί, Γιώργος Μπουλντής και Απόστολος Καλτσάς στο μπάσο, Νίκος Ζαδές στα πλήκτρα, Βαγγέλης Κατσαρέλης στην τρομπέτα, Άρης Ζέρβας στο τσέλο, Νίκος Χριστόπουλος στα τύμπανα και Μάριος Στέρτης στην κιθάρα), ξεκίνησε να παίζει τα τραγούδια του δίσκου με τη σειρά. Μαζί του, βρέθηκε στη σκηνή και η Κατερίνα Πολέμη, που μαζί με τη Γεωργία Κωνσταντίνου ερμήνευσαν το τραγούδι «Πεταλουδίτσες/ Borboletas», ένα από τα λίγα τραγούδια του δίσκου, το οποίο περιλαμβάνει και στίχους. Έπειτα, η Κατερίνα Πολέμη, μας πήγε μια εκδρομή μέχρι τη Βραζιλία, με ένα τραγούδι στο οποίο συναντήθηκαν «ένας λευκός ποιητής με έναν μαύρο κιθαρίστα» ή αλλιώς, η ποίηση με την πνευματικότητα, όπως μας είπε χαρακτηριστικά.

kastanhs_live_11_2014_013_polemh

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, οι μουσικοί ανέβαιναν και κατέβαιναν συνεχώς από τη σκηνή, ίσως λόγο του μικρού χώρου, κάτι που ίσως να υποδεικνύει και μια πιο ελλειπή οργάνωση όσον αφορά τη γενική σκηνική παρουσία. Αυτό βέβαια, δεν ενόχλησε κανέναν, καθώς ο αυθορμητισμός του Σωτήρη Καστάνη, η ευρύτερη αποδοχή του κοινού και το ιδιαίτερα ζεστό κλίμα που επικρατούσε στο Σταυρό του Νότου έκανε τη βραδιά να μετατραπεί από μια επίσημη παρουσίαση δίσκου, σε ένα live, όπου όλοι είχαμε πάει να ακούσουμε για πρώτη φορά τραγούδια κάποιου φίλου.

kastanhs_live_11_2014_005_kwstantinou

Ο δίσκος του Σωτήρη Καστάνη, εξαιρετικά ατμοσφαιρικός και «ταξιδιάρικος» η αλήθεια είναι, ότι μας έκανε να νιώσουμε μια μικρή νοσταλγία. Άλλωστε, ένας καλοκαιρινός δίσκος, όπως έχει χαρακτηριστεί το «Πορτοκαλί», πάντοτε θα μας φέρνει εκτός από τις καλές μας στιγμές και ένα είδος πικράδας στο νου. Παρόλα αυτά, ο Σωτήρης Καστάνης φρόντισε να μας ανταμείψει, πειράζοντας λίγο το χρώμα του δίσκου προς το τέλος της βραδιάς. Για το φινάλε του, μας κράτησε το πιο «σκοτεινό» του τραγούδι, το Rain Song, για το οποίο φώναξε τον Παύλο Συνοδινό να τον συνοδεύσει στην κιθάρα. Ο ίδιος, έδωσε το δικό του χρώμα στη βραδιά, χαρίζοντας μας ένα δυνατό φινάλε!

kastanhs_live_11_2014_018_sunodinos

Λίγο πριν την παράσταση μιλήσαμε με τον Σωτήρη Καστάνη και μας είπε δυο λόγια, τόσο για την βραδιά που θα ακολουθούσε όσο και για πιθανά μελλοντικά σχέδια.

Music Corner: Πρώτη παρουσίαση, του πρώτου σου δίσκου. Πως αισθάνεσαι λοιπόν;
Σωτήρης Καστάνης:
Πάρα πολύ ωραία… θα ήθελα να νιώσω μόλις τελειώσει η βραδιά! Η πίεση και το άγχος είναι πολύ μεγάλο αλλά θεωρώ ότι θα πάει πολύ καλά, θα ανταμειφθούν όλοι και οι συμμετέχοντες και εγώ από το αποτέλεσμα. Χαρά νιώθω και υπερηφάνεια! Βέβαια, όταν εκτίθεσαι καλλιτεχνικά έχεις ένα φόβο για το αν αυτό που κάνεις θα αρέσει στον κόσμο. Από τη στιγμή λοιπόν, που μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία κάθε βήμα σου, κρύβει και ένα «αγκαθάκι». Το έχω λίγο σήμερα, ελπίζω να φύγει στην πορεία!

kastanhs_live_11_2014_003

 

Music Corner: Αυτό το αγκαθάκι λοιπόν, σε κάνει λίγο καλύτερο;
Σωτήρης Καστάνης:
Σίγουρα σε κάνει καλύτερο! Εγώ χωρίς αγκαθάκια δε ζω. Όλα τα βήματα μου τα καθορίζω από το δημιουργικό άγχος. Με σπρώχνει μια επιθυμία και μετά ένας φόβος που συμπληρώνει και αναβαθμίζει αυτό που έχεις αποφασίσει να κάνεις.

Music Corner: Τι έχουμε να περιμένουμε από τη βραδιά σήμερα;
Σωτήρης Καστάνης:
Δεν ξέρω αν πρέπει να περιμένετε κάτι. Είναι η παρουσίαση του δίσκου, δεν θα έχουμε εκπλήξεις ή κάποιους guest πέρα από την Κατερίνα Πολέμη. Νομίζω, βέβαια, ότι είναι αυτό που έλεγα με έναν φίλο μου μουσικό. Όταν ανεβαίνουν οι μουσικοί στη σκηνή και παίρνει αυτή την ενέργεια το όλο πράγμα, είναι το ίδιο μεν αλλά είναι κάτι διαφορετικό. Αυτό θα εισπράξετε σήμερα και μακάρι να το απολαύσετε και εσείς και εμείς.

kastanhs_live_11_2014_002

 

 

Music Corner: Υπάρχει κάτι προγραμματισμένο για το μέλλον;
Σωτήρης Καστάνης:
Αυτό που επιθυμώ να γίνει είναι κάποιες εμφανίσεις, λίγο πιο λιτές από τη σημερινή, γιατί σήμερα θα δείτε και την υπερπαραγωγή που ετοιμάσαμε! Για την προώθηση του υλικού λοιπόν, θα γίνουν κάποιες εμφανίσεις και κάποια κλιπάκια που έχω σκοπό να βγάλω, πέρα από το Borboletas, που ήδη κυκλοφορεί.

Music Corner: Για πότε να περιμένουμε έναν επόμενο δίσκο;
Σωτήρης Καστάνης:
Κάτι παίζει στο μυαλό μου. Όταν βλέπεις τη δουλειά σου να πηγαίνει καλά, τότε αποφασίζεις να κάνεις το επόμενο βήμα, το οποίο θέλεις να είναι καλύτερο. Αυτό τον καιρό, γράφω και όλο και κάτι σκαρώνω. Ο προηγούμενος δίσκος βγήκε για καλοκαίρι, ο επόμενος θέλω να κυκλοφορήσει τον επόμενο χειμώνα. Το σκεπτικό μου, είναι να κάνει την πορεία του αυτό το πράγμα και μετά να ξεκινήσω να κάνω κάτι. Ίσως, να μην είναι και ένα cd το επόμενο, να είναι και ένα mini LP, με 4 τραγούδια. Θα δούμε, είναι πολύ νωρίς ακόμη!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here