Γράφει η Γωγώ Τσάκωνα

Για ακόμα μια φορά το Bob festival ανανέωσε το ραντεβού του με τους θεατρόφιλους! Το Bios δανείζει τον όμορφο φιλόξενο χώρο και 22 καλλιτέχνες ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και τις ιδέες τους μπροστά στους θεατές…

Το «Oh fuck moment» φάνηκε απ την πρώτη στιγμή ότι δεν θα’ ταν μια απλή, συνηθισμένη παράσταση. Ξεκίνησα να το δω, χωρίς να έχω διαβάσει κανένα σχόλιο ή κριτικές για την παράσταση -συνήθως πάω σε παραστάσεις υποψιασμένη για την πλοκή, το θέμα, τις αντιδράσεις του κοινού, τις εκπλήξεις του σεναρίου… Αυτή τη φορά ήθελα να είναι διαφορετικά, ήθελα να το δω απ το μηδέν!!! Προφανώς διάλεξα το κατάλληλο έργο!

fuck_moment_theater_2015_05_003

Ανεβαίνοντας στον πρώτο όροφο του Bios δεν αντικρίζω αυτό που περίμενα… δεν υπάρχει σκηνή, δεν υπάρχουν κοστούμια, φώτα και μικρόφωνα,  δεν υπάρχουν παρατεταγμένα σε σειρά καθίσματα. Μόνο ένα μακρόστενο τραπέζι που ο καθένας μας θα έπαιρνε την θέση του δίπλα στον άλλον, έχοντας μπροστά μας …στυλό, μολύβια και χαρτιά! Αγχώθηκα στην αρχή, πάντα με τρομάζουν οι συμμετοχικές δραστηριότητες (τι θα μας ζητήσουν;; τι θα κάνουμε;;) αλλά γρήγορα οι δύο ηθοποιοί -ή καλύτερα οικοδεσπότες μας- Γιούλα Μπούνταλη και Χάρης Αττώνης μας χαλάρωσαν και μας «ἐλυσαν» με την οικειότητα που εξέπεμπαν.

Μας καλωσόρισαν λοιπόν σε ένα δρώμενο που το ζητούμενο ήταν η απενεχοποίηση των λαθών μας, των πιο άβολων και ντροπιαστικών στιγμών μας! Να αποποιηθούμε την ντροπή που κουβαλάμε για εκείνα τα λεπτά που τίποτα δεν πήγε βάση σχεδίου, τίποτα δεν εξελίχθηκε όπως το περιμέναμε και που λίγο πολύ θα το κουβαλάμε πάντα στις  καρδιές μας ως ένοχα μυστικά ή  ως μικρές ιστορίες που μπορούμε να τις μοιραστούμε μόνο με λίγους.  Τον πάγο σπάει  ο ρόλος της Γιούλας Μπούνταλη εξιστορώντας την δική της πιο ντροπιαστική γ@μοστιγμή (όπως την λέμε ) και την σκυτάλη παίρνουμε εμείς …οι θεατές! Άγνωστοι μεταξύ αγνώστων αφηγούμαστε (όποιος θέλει φυσικά) τις πιο άκομψες, τις πιο αμήχανες, τις πιο μυστικές γκάφες ή ατυχίες μας! Οι αφηγήσεις γίνονται εικόνες και οι εικόνες συναισθήματα!

Η παράσταση κλείνει με έναν ύμνο προς τις …γ@αμοστιγμές μας, τις ατέλειες μας, την ανθρώπινη φύση μας! Είμαστε άνθρωποι, κάνουμε βλακείες… Όσο τις κρατάμε κρυφές θα μας πληγώνουν, θα μας στοιχειώνουν και το βασικότερο δεν θα αποτελέσουν δίδαγμα για τους άλλους. Δίδαγμα ότι όλοι μας είμαστε άνθρωποι, είναι φυσικό να έχουμε τέτοιες στιγμές και πρέπει να τις φωνάζουμε για να πάψουμε να τις φοβόμαστε!

fuck_moment_theater_2015_05_004

Μια αναπάντεχη παράσταση σε πρωτότυπη σκηνοθεσία Γαβριέλλας Τριανταφύλλη, που μετατράπηκε σε παρέα, συζήτηση, στοργή και προβληματισμό! Μπράβο στους δύο ηθοποιούς, μπράβο στους θεατές που δεν τρόμαξαν από τις γ@μοστιγμές τους και τις μοιράστηκαν με 20 αγνώστους!

————————-

* Αναλυτικά στοιχεία για το Bob Theatre Festival και τις παραστάσεις του, δείτε εδώ

—————-

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here