Οι KVB επιστρέφουν στην Αθήνα για μια σαγηνευτικά σκοτεινή και ατμοσφαιρική βραδιά! Το ντουέτο των Nicholas Wood και Kat Day θα βρίσκεται στο Fuzz Live Music Club, το Σάββατο 11 Μαΐου, για να ξεδιπλώσει τις shoegaze / dark wave / psych-rock μελωδίες του μπροστά στο πιστό κοινό τους που μεγαλώνει συνεχώς.

Ονειρικές κιθάρες, μινιμαλιστικές synth μελωδίες, υπνωτικά drum machine beats! Η μουσική των KVB συνεχίζει να εξελίσσεται, αλλά η ατμοσφαιρικότητα παίζει πάντα τον πρώτο ρόλο. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ξεκίνησε ως ένα bedroom project του Nicholas Wood εξελίχθηκε, με την προσθήκη της Kat Day και την μετακόμιση από την Αγγλία στο Βερολίνο το 2010, σε ένα σχήμα που ήδη μετράει 5 studio albums, αρκετά EPs και μερικά από τα ομορφότερα και χαρακτηριστικότερα κομμάτια ενός μουσικού ρεύματος που ανέκαθεν είχε πολλούς φίλους στην Ελλάδα: “Never Enough”, “In Deep”, “From Afar”, “Shadows”, “White Walls”, “Between Suns”, “Afterglow”, “On My Skin”, “Above Us”.

photo: George Katsanakis

Με θαυμαστές τον Robert Smith των Cure, τον Anton Newcombe των Brian Jonestown Massacre και τον Geoff Barrow των Portishead / Beak>, έχουν καταφέρει να ενσωματώσουν την αγάπη τους σε ονόματα όπως οι Joy Division, The Sound, Suicide, Death In Vegas, Cabaret Voltaire, Jesus and Mary Chain και My Bloody Valentine, σε έναν δικό τους οικείο πλέον ήχο. Απέδειξαν πως δεν είναι απαραίτητο να ξεφύγεις από τις επιρροές σου, το αληθινό κατόρθωμα είναι να ξέρεις τι να κάνεις με αυτές.

Ο περσινός δίσκος τους, “Only Now Forever” (ηχογραφημένος στο διαμέρισμά τους), είναι μία ακόμα εξαιρετική δουλειά. Αυτή τη φορά, μέσα από την αποστασιοποιημένη post-punk μελαγχολία τους, πρόσθεσαν λίγο περισσότερο φως, με τη μελωδία να αφήνει ενίοτε πίσω τις σκιές. Όμως, ο συνδυασμός του shoegaze με την μινιμαλιστική ηλεκτρονική παραγωγή συνεχίζει να χαρακτηρίζει τον, πάντα βουτηγμένο στο reverb, ήχο τους.

Η απόκοσμα σαγηνευτική μουσική των KVB έχει, κατά την Kat Day, “μία κινηματογραφική ποιότητα.” Η ίδια, έχοντας σπουδάσει Καλές Τέχνες, επιμελείται όλα τα οπτικά και εικαστικά στοιχεία που σχετίζονται με τη μπάντα, από το artwork των albums μέχρι τα video projections στις ζωντανές εμφανίσεις τους.

Σάββατο 11 Μαΐου
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

Fuzz Live Music Club
Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος
210 3450817.

Η προπώληση ξεκινάει στα 16 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 19 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 22 ευρώ.

Διάθεση:
Τηλεφωνικά / στο 11876
Online / www.viva.gr / www.fuzzclub.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here