Οι Θεσσαλονικείς Λάργκο, το σχήμα με τον ιδιαίτερο και πολυσυλλεκτικό ήχο, δυο χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου (EP) και έχοντας βρεθεί σε μικρά και μεγάλα stage σε όλη τη Ελλάδα κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ με τίτλο «Τα Λάθη».

Ηλεκτρικές κιθάρες που μας συνδέουν με το πάλαι ποτέ Ελληνικό Ροκ του ‘90, παραδοσιακά πνευστά που ξεπροβάλουν μέσα από ψυχεδελικά τοπία, ζωηροί ρυθμοί που υποστηρίζουν τους έντονα κοινωνικούς στίχους και καταλήγουν να είναι η λοξή ματιά του σχήματος για όσα συμβαίνουν γύρω τους. Το τραγούδι «Περιπατητές του Κόσμου» συνυπογράφουν μαζί με το hip hop συγκρότημα Social Waste, οι οποίοι επιμελήθηκαν τους στίχους και τις ερμηνείες. Στον δίσκο συναντάμε και μια διασκευή του συγκροτήματος σε ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι του Θανάση Παπακωνσταντίνου με τίτλο «Ο λαγός».

Οι Λάργκο είναι οι
Κωσταντής Παπακωνσταντίνου (φωνή, ηλεκτρική κιθάρα)
Τάσος Κοφοδήμος (φωνή, ακουστική κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα)
Παύλος Μέτσιος (τρομπέτα)
Φίλιππος Φασούλας (κλαρίνο)
Μανόλης Σταματιάδης (ακορντεόν, πλήκτρα)
Πάνος Βουλγαράκης (ηλεκτρικό μπάσο)
Κώστας Αναγνώστου (τύμπανα)
Ορέστης Πατσινακίδης (Ηχοληψία)

Guests: Χρήστος και Λεωνίδας (Social Waste), Ρεμπέλτες

Οι Ρεμπέλτες δημιουργήθηκαν το 2016 και είναι ένα πειραματικό σχήμα που απαρτίζεται από τους Θοδωρή Σμπιλή (κιθάρα, φυσαρμόνικα, φωνή), τον Γιάννη Μπούγα (μπουζούκι, μπάσο) και τον Δημήτρη Τσάρνο (νταούλι, τζέμπε). Με μια προσέγγιση άλλοτε ηλεκτρισμού και ψυχεδέλειας και άλλοτε γήινη και λιτή σε εγχώρια και μη τραγούδια, γυρεύουν το διαφορετικό τους τοπίο. Balkan ρυθμοί και Πανκ αισθητική συναντούν το Ροκ και το ρεμπέτικο από το παρελθόν για το μέλλον.

Μέχρι στιγμής έχουν συστηθεί σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, σε μικρά και μεγάλα stages και στα πλαίσια του project “amplified roots” ηχογράφησαν 4 κομμάτια («Μηχανικός στη μηχανή», “Sevenation army”, «Αρρώστησα στα ξένα», “Guns of brixton” με τη συμμετοχή του Alex k. από τους Last Drive), από τα οποία ήδη μπορεί κάποιος να καταλάβει την αισθητική τους. Αυτή την περίοδο πειραματίζονται σε δικά τους κομμάτια που πρόκειται να ηχογραφήσουν για τον πρώτο τους προσωπικό EP.

Συμμετέχουν οι Αλέκος Κωνσταντινίδης (βιολί) και Γιάννης Αφέδρας (μπάσο, κιθάρα)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Gagarin 205
Λιοσίων 205, Αθήνα
Τηλ. 211 4112500

Τιμές εισιτηρίων: προπώληση 8 ευρώ, ταμείο 10 ευρώ

Προπώληση: viva.gr, 11876, καταστήματα Reload, Seven Spots, Wind, Ευριπίδης, πολυχώρος Yoleni’s, Viva Spot Τεχνόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here