Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, οι «Μάγισσες» που έκλεψαν τις καρδιές μας τα δύο προηγούμενα χρόνια “Στο Τρένο Στο Ρουφ”, θα δώσουν δύο μουσικές παραστάσεις , την Δευτέρα 8 Μαρτίου στο θέατρο «Αλίκη» και την Τρίτη 9 Μαρτίου στο Φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Μια μουσική παράσταση που κοινωνεί την έκσταση της Κάτω Ιταλίας , το μυστήριο της Βαλκανικής πολυφωνίας , το σπαραγμό των πορτογαλέζικων fados και τη δωρικότητα των blues της Αμερικής και του ρεμπέτικου.

Οι αυθεντικές κι εκρηκτικές ερμηνείες των δυο μουσικών – performers αναδεικνύουν τον αρχέγονο παγκόσμιο ήχο, μέσα από εικαστικά τοπία σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μήτρου.

Oι τιμές των εισιτηρίων είναι 25 € & 15 € Φοιτητικά, η προπώληση τους ξεκινά την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου.

Λίγα Λόγια για τις Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή ξεκίνησαν από πολύ νωρίς να πειραματίζονται με τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η ανθρώπινη φωνή, ως εγγενές μουσικό όργανο, και το 1997 έδωσαν τη πρώτη τους συναυλία ως «Βόρειο Σέλας» με ρεπερτόριο από τραγούδια a cappella, χωρίς όργανα, βασισμένα μόνο στην φωνή.

Ένας επιπλέον λόγος για την προτίμησή τους αυτή στο acappella είναι και το γεγονός ότι τα περισσότερα τραγούδια τους είναι παραδοσιακά , καθιστικά – αφηγηματικά και συνεπώς τους ταιριάζει περισσότερο ο συγκεκριμένος τρόπος.

Φυσικά ο κύριος όγκος των τραγουδιών τους είναι με τη συνοδεία κιθάρας , πιάνου και κρουστών που παίζουν οι ίδιες. Επειδή ο στίχος είναι ιδιαίτερα σημαντικός στα συγκεκριμένα τραγούδια , τα τραγουδάνε στην πρώτη γλώσσα και με σεβασμό στην προφορά και εκφορά της.

Tο ρεπερτόριό τους αποτελείται από τραγούδια ρεμπέτικα και παραδοσιακά ελληνικά σε όλες τις διαλέκτους συμπεριλαμβανομένων ελληνόφωνων της Κ. Ιταλίας, πορτογαλέζικο fado, ισπανόφωνα, γαλλικά, ιταλικά, ρουμάνικα, τούρκικα, αραβικά, τσιγγάνικα, σέρβικα, αμερικάνικο μπλουζ και τζαζ, αρμένικα, σεφαραδείτικα, πομάκικα και βουλγάρικα.

Συνολικά τραγουδάνε σε πάνω από είκοσι γλώσσες και διαλέκτους, τις περισσότερες από τις οποίες κατανοούν αρκετά καλά. Όλα τα τραγούδια τους ξεχωρίζουν για την εκφραστικότητά τους και την αντοχή τους στο χώρο και στο χρόνο και τα δουλεύουν πολύ καιρό πριν να τα παρουσιάσουν, ούτως ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πράγματα που δεν φαίνονται στα πρώτα ακούσματα.

Στην σύντομη καλλιτεχνική τους παρουσία έχουν ήδη συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες όπως με τη Μαρία Φαραντούρη, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, τους Άβατον, πολλές φορές με τον Θανάση Γκαϊφίλλια, τον Ψαραντώνη, τον Βασίλη Λέκκα και μόλις πρόσφατα στον πρώτο επίσημα προσωπικό τους δίσκο με τον Γιάννη Σπάθα και τον Χρήστο Θηβαίο.

Από το 2004 , συνεργάζονται με το Ερευνητικό Εργαστήρι Παραστατικών Τεχνών ALMA KALMA, υπό το σκηνοθέτη – ερευνητή Γιάννη Μήτρου ως performers – τραγουδίστριες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here