Οι σαγηνευτικοί Tiger Lillies, αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, είναι ξανά εδώ για το μεγαλύτερο show που έχουν δώσει ποτέ στη χώρα μας. Το διάσημο punk / street opera τρίο επιστρέφει στην Αθήνα για μία μοναδική παράσταση, με τίτλο “The Crack οf Doom and other quarantine tales”, την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, στο Ηρώδειο.

Η αγγλική μπάντα, τιμημένη με υποψηφιότητα για βραβείο Grammy, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό το νέο της album, “Greek Songs”, μαζί με τραγούδια από τα δύο “Covid-19” albums, τα οποία ηχογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown, αλλά και τραγούδια από ολόκληρη την 30χρονη καριέρα τους.

Βασισμένα σε στίχους ρεμπέτικων τραγουδιών από τις αρχές του 20ου αιώνα, τα «Ελληνικά Τραγούδια» των Tiger Lillies επικεντρώνονται στη ζωή των χαμηλότερων στρωμάτων της κοινωνίας, διηγούμενα ιστορίες για τη φτώχεια, την έλλειψη στέγης, τον εθισμό σε ουσίες, τη βαρβαρότητα της αστυνομίας και τη χαμένη αγάπη.

Παράλληλα, με τα τραγούδια που έγραψαν για την πανδημία, σχολιάζουν την αλλόκοτη πραγματικότητα που ζούμε εδώ και μήνες, μέσα από τη μοναδικά ανατρεπτική τους ματιά, αιχμαλωτίζοντας μουσικά τον πόνο αλλά και την ανοησία ενός κόσμου σε εγκλεισμό…

Μέσα στα χρόνια, η Ελλάδα έχει γίνει ένα δεύτερο σπίτι για τους Tiger Lillies, με την μπάντα να έχει δώσει πολλές παραστάσεις (μεταξύ των οποίων και οι μεγάλες επιτυχίες “The Tiger Lillies Circus” και “Freakshow”) σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο κόσμος που δημιουργούν επί σκηνής είναι σκοτεινός, αλλόκοτος και μεταβαλλόμενος, με στιγμές βαθιάς θλίψης, πικρόχολου μαύρου χιούμορ και απέραντης ομορφιάς. Η μουσική τους συνδυάζει τη μαγεία των προπολεμικών cabaret του Βερολίνου, την αναρχική όπερα, το θέατρο του δρόμου και την τσιγγάνικη μουσική, αντηχώντας τις φωνές του Bertolt Brecht και του Jacques Brel. Οι Tiger Lillies δεν έχουν πάψει ποτέ να σοκάρουν, να εκπλήσσουν και να ψυχαγωγούν το κοινό τους.

«Σοβαροί, χιουμοριστικοί και βλάσφημοι, οδηγούν τον ανυποψίαστο θεατή σε μία συναισθηματική κορύφωση ικανή να φτάσει στην καρδιά και να την ξεριζώσει. Η παράστασή τους είναι εκπληκτική». / The Independent

«Η δημιουργία των Tiger Lillies είναι ταυτόχρονα διασκεδαστική, εμπρηστική,
σκληρή και επώδυνα όμορφη» / The Guardian

Τι πρέπει να ξέρετε για αυτούς
Οι Tiger Lillies είναι οι Martyn Jacques, Adrian Stout και Jonas Golland.

Δημιουργήθηκαν το 1989 στο Λονδίνο, μετά από μια αγγελία που δημοσίευσε ο Martyn Jacques στο Loot, και πέρυσι γιόρτασαν τα 30 τους χρόνια. Ανάμεσα στους διάσημους fan τους είναι και ο δημιουργός των Simpsons, Matt Groening, ο θρυλικός κωμικός Mel Brooks και ο Alex Kapranos των Franz Ferdinand, ενώ ο Marilyn Manson έπαιξε ένα από τα τραγούδια τους κατά τη διάρκεια του γάμου του, το 2005, με τη σταρ του burlesque, Dita von Teese.

Έχουν εμφανιστεί live σε όλο τον κόσμο – από το South Bank του Λονδίνου μέχρι την ‘Οπερα του Σίδνεϊ, ενώ το συναρπαστικό, μακάβριο show τους, “Shockheaded Peter”, κέρδισε το 2002 δύο Olivier Awards.

Το 2018 οι Tiger Lillies συνεργάστηκαν με τον πολιτιστικό οργανισμό Yard Heads στο Leith Theatre του Εδιμβούργου, για τη δημιουργία μιας μουσικής εκδοχής του έργου του Karl Kraus “The Last Days of Mankind” –βασισμένο σε ένα θεατρικό έπος που γράφτηκε τα χρόνια του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου και είχε χαρακτηριστεί ως «αδύνατο να παιχτεί».

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00
Ώρα Έναρξης: 21:00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Τιμές εισιτηρίων:
Πάνω Διάζωμα / 25 – 30 – 35 – 40 ευρώ
Κάτω Διάζωμα / 50 – 60 – 70 – 80 ευρώ
ΑμΕΑ / 25 ευρώ

Διάθεση εισιτηρίων
Τηλεφωνικά στο 11876
Online στο viva.gr

Φεστιβάλ Αθηνών
Κεντρικά εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου), Αθήνα (Δε-Πα 10:00-18:00, Σα 10:00-16:00)
Τηλεφωνική αγορά: τηλ. 210 3221897 (Δε-Πα 10:00-17:00)
Ηλεκτρονική αγορά: greekfestival.gr

Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Δε-Κυ 10:00-14:00 & την ημέρα της παράστασης 18:00-21:00

*Εκπτωτικά εισιτήρια ΑμΕΑ αποκλειστικά από τα εκδοτήρια του ΕΦ (περιορισμένος αριθμός, με σειρά προτεραιότητας)

Περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες, καθώς και όροι εισιτηρίων, στο greekfestival.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here