23/4/2012
Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Πέμπτη 19 Απριλίου, κατηφορίζουμε στη Λεωφόρο Συγγρού για να παρακολουθήσουμε το πρώτο “ΜΠ” (Μετά Πάσχα) live της περιόδου. Με αρκετούς Αθηναίους να βρίσκονται ακόμα στην επαρχία, η διαδρομή είναι ταχύτατη, αλλά και το parking πολύ απλή υπόθεση, παρά τους φόβους της φωτογράφου μας.

Μπαίνοντας στο Γυάλινο, ο Βαγγέλης, ο «πληκτράς» των OK, σα να μας έχει αναγνωρίσει, διαβάζει τη λίστα των καλεσμένων. «Από το Music Corner, Φουντούλη και Γκούβας», λέει στην κοπέλα του μαγαζιού και με το δικό μας «παρόντες», βάζουμε τα γέλια. Ανεβήκαμε στο Up Stage και πιάσαμε τραπεζάκι κοντά στην Ευρυδίκη και τον Δημήτρη Κοργιαλά, που ήταν οι guests της βραδιάς.

Αφού μάθαμε τα …κουτσομπολιά του Πάσχα, όπου ο Δημήτρης Κοργιαλάς βγήκε για ψάρεμα με βροχή (και δεν έπιασε τίποτα), τον ρωτήσαμε σε τι φάση είναι το άλμπουμ που παρουσίασε πρόσφατα κι εκείνος, με χαρακτηριστικό κέφι, μας αποστόμωσε : «είδατε να έχει κακοκαιρία;». Σε παλιότερη συνομιλία μας, ο Δημήτρης μας αποκάλυψε ότι όταν έχει καλό καιρό προτιμάει να …βολτάρει αντί να δουλεύει! Και με την άνοιξη να μπαίνει, φοβόμαστε ότι το άλμπουμ του …θα καθυστερήσει!

Για να επανέλθουμε, όμως, στο θέμα μας, μέχρι να ξεκινήσει το live, γνωριστήκαμε με τον Βαγγέλη Ορφανίδη, τον Theo Kal και την Εβίτα Μητσοπούλου που αποτελούν τους ΟΚ, αλλά και τη Φανή Παλιούρα, την ηθοποιό που συμπράττει στη σημερινή εμφάνιση του συγκροτήματος, συνδυάζοντάς τη με stand up comedy, κάνοντας το live ακόμα πιο ελκυστικό! Τα μέλη του συγκροτήματος και η ηθοποιός, χαιρετούσαν ευγενικά όλο τον κόσμο που γέμισε το Up Stage για να τους παρακολουθήσει, μεταξύ των οποίων διακρίναμε το Νίκο Μίχα, τη Νάντια Μπουλέ και τους Velvet Fire.

Λίγα λεπτά αργότερα, στην οθόνη του χώρου ξεκίνησε η προβολή του video που έχουν δημιουργήσει το συγκρότημα με την ηθοποιό. Ένα video με τους Βαγγέλη και Theo να κάνουν audition για γυναίκα τραγουδίστρια, τη Φανή να παίζει διάφορους ρόλους υποψήφιας και την Εβίτα να παίρνει τη «δουλειά» μόνο με την …εμφάνισή της! Κάπου εκεί, και μετά το σχόλιο ότι όντως κάπως έτσι «μπήκε» η Εβίτα στο γκρουπ, η Φανή πήρε το μικρόφωνο και παρουσίασε τους ΟΚ!

Ο ήχος δυνάμωσε, Βαγγέλης και Theo έπιασαν synthesizer και κιθάρα αντίστοιχα, η Εβίτα το μικρόφωνο και “7 Nation Army” των White Stripes, ήταν το πρώτο κομμάτι, ακολουθούμενο από το «Φιλιά δυνατά» του συγκροτήματος. Η Φανή ξανανέβηκε στη σκηνή με διάφορα σχόλια για τον Βαγγέλη, ενώ σε άλλες φάσεις του προγράμματος δεν «γλίτωσαν» απ’ το στόμα της ούτε ο Theo ούτε η Εβίτα, και η συνέχεια δόθηκε με νέα και παλιά κομμάτια από Pink, Lady Gaga, Eurythmics, Ray Charles και συνεχίστηκε με «Δε θέλω» των Μπλε και τα «Έχω εκραγεί» και «Θα είμαι εγώ εδώ» των ΟΚ.

“Horny as a Dandy”, “No Good”, «Περιστρεφόμενα κεφάλια», “Living”, ήταν μερικά από τα κομμάτια που ακούσαμε μέχρι να φτάσουμε στους guests της βραδιάς. Με τον Δημήτρη Κοργιαλά να έχει πάρει τη θέση του Βαγγέλη πίσω από τα πλήκτρα, η Ευρυδίκη ξεκίνησε με το «Μια ζωή για σένα», συνέχισαν μαζί με το «Θέλω τόσο να σε δω», ο Δημήτρης ερμήνευσε το «Τα σημάδια σου» και στη συνέχεια όλοι μαζί τραγούδησαν το «Κατάθλιψη». Εβίτα και Ευρυδίκη συνέχισαν με το «Πιάσε με» και η Ευρυδίκη ολοκλήρωσε την guest εμφάνιση με το …all time classic «Το μόνο που θυμάμαι».

Στη σκηνή κλήθηκε και ο Νίκος Μίχας που τραγούδησε το refrain του «Πάρτι», δίνοντας το έναυσμα για το πάρτι που στήθηκε με “No Limit”, “Rhythm is a dancer”, “Mr Vain”, “All that she wants”, “What a feeling” και “I will survive”, με το κοινό να χορεύει πλέον παντού! Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τα «Απογειώνομαι» και «Φτερά στον ήλιο» του συγκροτήματος, αφήνοντάς μας όμως ένα «κενό». Πάνω που είχαμε καλομάθει κι ανεβάζαμε ρυθμούς (ας μην ξεχνάμε ότι κάναμε και ρεπορτάζ) μας «έκοψαν».

Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, όμως, μάλλον είμαστε πλεονέκτες! Το πρόγραμμα διήρκησε περί τις δυόμισι ώρες (πόσο άλλο θέλαμε πια;), με πολύ καλή επιλογή τραγουδιών, πολύ καλές ερμηνείες από το συγκρότημα και τους καλεσμένους, μπόλικο κέφι, video-οθόνη που δε σταμάτησε λεπτό και τη Φανή Παλιούρα να «γεμίζει» με το μπρίο της και να δένει όλο το πρόγραμμα με προσεγμένα κείμενα.

Οι OK έδωσαν μια πολύ καλή παράσταση με τη Φανή να ταιριάζει απόλυτα στο concept και τους Δημήτρη Κοργιαλά και Ευρυδίκη να δίνουν το κάτι παραπάνω σε ένα live που αξίζει τον κόπο να ξαναπραγματοποιηθεί στο μέλλον!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here